{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Nordsvensk Skovhest Emma 2001

3.446 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lilly N
Kvinde | 29 år | Oprettet: 11. maj 2013


Nordsvensk Skovhest Emma

Fødselsår:
2001
Højde:
160 stg.
Temperament
Rolig af sind og nem at omgås. Har redet forbi en traktor med tvillingdæk, hun tog 2 skridt til siden og kiggede på den, det er lidt andet end hende jeg havde før der ville være gået i panik og var stukket af. :)
hun er et rigtig nussehoved, når jeg ordner eller klør hendes ben hvor hun har mug, så køre overlæben både over min ryg, side og i mit hår, hun har endnu ikke bidt nogen :) selvom hun er rigtig madglad og skal have vendt hende af med hendes tiggeri.

Elsker at komme ud på tur, går langsomt hjemad. Prøvede at tage magten lige da hun var kommet i stalden, men fandt hurtig ud af hvem der bestemmer.
Gangarter
skridt, trav og galop
Sofahest xD
Stævner
bliver brugt til hyggeture på vej og får en smule undervisning på bane i akademisk ridning. Den tideligere ejer nævnte at hun ikke var så glad for bane og ikke kan se idéen i at rende rundt i cirkler, men med lidt godbider og en masse ros, så får hun nok ændret mening. :)
Stamtavle
ingen.
Køn
hoppe.
Bemærkninger
Har haft hende siden den 15. sep. 2014 så er begrænset hvor meget jeg kan skrive om hende endnu og skal have taget nogen flere billeder.

Hun er ikke glad for at få sadl, hovedtøj og rytter på. Selvom det er blevet bedre efter jeg er begyndt at ride med lammeskindsadl og har pillet det unødvendige af hendes hovedtøj så som næsebånd.
Hun har svært ved at stå stille, men vi er ved at indhente det. Jeg stopper hende op ved alle vejkryds og er ved at lære hende at stå stille når jeg skal op og af hende, så hun skal stå helt stille ved siden af en balje der er vendt på hovedet.
Hun har grønt hestepas og er en blanding af Ardenner, Belgier og nordsvensk.

- kommer flere billeder

20-10-14
4 dage efter jeg havde fået hende hjem, fik hun et spark over knæet, så jeg måtte have dyrlæge på og hun gik rundt med åben sår der væskede, det er heldigvis groet pænt sammen, men hun er nu på en genoptræning. Da jeg købte hende var hun ikke blevet redet i to måneder og fik kun lov at ride på hende i lidt over to uger før hun blev halt af det spark. Men er kommet op på hende igen og har nu redet hele ugen i 30 min. i går red jeg med min veninde, som låner den friser hun står sammen med og det gik rigtig godt, hun går frisk fremad og er glad for at komme ud, da vi vendte næsen hjemad, begyndte hun at gå langsommere og ville hele tiden vende om for at gå ud af. Det er virkelig rart at have en hest der er glad for at komme på tur. :)

Men i dag kom hun ind ligeså snart hun så jeg var i stalden (løsdrift) men var ikke helt enig i at hun skulle have grime på, så ligeså snart jeg ville tage den på hende, rev hun hovedet væk og gik udenfor igen. Fik lokket hende ind og fik grimen på hende til sidst. Jeg har klippet alt det bagerste hovskæg af og lidt af det forreste af hende (se sidste billed) fordi hun har lidt mug, så holder det nede her til vinter hvor der er fugtig vejr og større risiko for at hun får mere.
Jeg tog en tur på hende uden der var andre heste med og hun var stadig nem at have med at gøre, hende der havde hende før mig, havde for det meste redet tur alene på hende, men hun kalder efter de andre heste, og kunne ikke helt forstå hvorfor de ikke kom.

21-10-14
Har været ude og ride i dette fantastiske vejr... not. Tror ikke Emma er så vild med regn, i dag begyndte hun at bakke, ville ikke gå fremad og smed begge ben i vejret da en bil kom kørende forbi tror hun prøver mig lidt af. Som om det ikke var nok, gik karabinhagen til hendes ene tøjle i stykker, så måtte dreje hende rundt og bede hende om at stå stille, så jeg kunne spænde tøjlen direkte på bidet. ikke den bedste ridetur, men hvis det her er den værste tur jeg får med hende, så kan jeg godt leve med det, vi holdt begge det gode humør hele turen :)

23-11-2014
Nu er det lidt tid siden jeg har skrevet noget herinde, og som i kan se har jeg fået lagt lidt flere billeder op af hende, siden sidst har jeg været på bane med hende og kigget på uhyggelige madrasser og og kegler, selvom hun glemte at være bange for keglerne når hun fokuserede på madrasserne. Jeg har redet i mørke med hende, hvilket er gået fint.
I dag har min veninde været ude og ride på Emma, hun var lidt nervøs i starten (ved godt man ik må sætte nervøse folk på en hest) Men det gik fint, Emma gik lige efter mig hele vejen og halv-sov mens min veninde koncentrerede sig om at holde fast.
Kommentér på:
Nordsvensk Skovhest Emma
Annonce