{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Hoppesgård Stella [Tidl. hest] 2009

1.467 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

- Antonia B
Kvinde | 32 år | Oprettet: 26. dec 2006


DSP Hoppesgård Stella

Fødselsår:
2009
Højde:
146 cm. u. sko
Temperament
Blid og godmodig, nem i alle sammenhæng! Stoler meget på mennesker. Samtidig er hun dog en opmærksom dame med masser af tænding :-)
Gangarter
Energisk og indundergribende skridt.
God taktfast trav med god haseaktion, stor smidighed. Anlæg for at kunne lave en super fri trav! :-)
God og velafbalanceret galop med super spring og 'op-ad-bakke'.

Alle tre gangarter har stort udviklingspotentiale, og vil først komme helt til deres ret, når Stella får styrke nok til at bære dem. Især trav og galop kan vi se en stor udvikling i for nærmest hver ridetur :-)
Stævner
Stella nåede at blive udklasset af LC klasserne, hvor hun ved næsten hver start gik til +70%, helt op til 75%. Hun gik nogle pæne LB programmer til mellem 65 og 68% og var tilmeldt i sin første LA, inden hendes stævnekarriere blev afbrudt pga. sygdom i en alder af bare 6 år.
Stamtavle
Far:
Triple tree's prince perfect
Farfar:
Veenstra's promise
Farfars far:
Verona's bo-gi
Farfars mor:
Sonjahof's pallatin
Farmor:
Elsehoeve's henriete
Farmors far:
Leuns veld's elegant
Farmors mor:
Anita
Mor:
Lilholts maloni
Morfar:
Malibu ii
Mormor:
Nyskovens dorthe
Mormors far:
Stafford hat band
Mormors mor:
Hotlust hester


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Stella blev vores d. 21/9 2014. Vi var så småt begyndt at kigge efter en ny pony til min søster og mig, da vores gode, gamle Eros skulle til at have lidt mere ro. Jeg så Stella på nettet og forelskede mig hovedkulds! Jeg ringede på hende, og selvom hun kun havde været på nettet i få dage, var der allerede flere meget interesserede købere, som ville prøve hende igen. Hun stod helt i Sønderjylland, hvilket er den anden ende af landet fra os, og vi havde allerede planlagt en Jyllandstur for at se på heste et par uger senere. Men den her chance kunne jeg ikke lade gå forbi, så jeg satte himmel og hav i bevægelse, og dagen efter stod jeg i Sønderjylland, nu endnu mere forelsket :-) Jeg købte hende praktisk talt, mens jeg stadig sad på ryggen af hende. Et par uger efter hentede vi hende hjem <3

Stella er en helt fantastisk hest af høj kvalitet, som overrasker mig positivt hver dag! Hun bliver kaldt for 'barbiehesten' i stalden, hvilket man godt forstår - hun er et glansbillede!
Det er primært min søster på 12 år, der rider hende, og det er planen, at Stella skal bære hende gennem ponyårene de næste fire år. Vi er spændte på at se, hvor langt de to kan række :-) Stella har et kæmpe potentiale for både dressur og spring, og vi glæder os til at udnytte det!
Hun er sent tilredet, først sommeren 2014 som 5-års, men hun er ultra lærenem, lydig og tager alt i stiv arm! En lille arbejdsbi fuld af energi som elsker at komme ud og lave noget!

Tingene går desværre ikke altid, som man håber.... Vi havde kun haft Stella i et år, og med flotte resultater til stævnerne så fremtiden lys ud, men det blev der desværre sat en brat stopper for i efteråret 2015. Stella døjede, faktisk siden vi fik hende, med lidt hoste af og til. Vi fik tjekket hende af mange omgange, og alt tydede på allergi, hvilket vi også fik fastslået vha. blodprøver i foråret 2015 - allergi for mitter og græspollen. Vi tog vores forholdsregler og hun blev behandlet med forskellige præparater. Det blev periodevis bedre, men i september vendte hosten desværre tilbage for fuld udblæsning. Vi fik lavet kikkertundersøgelse i hendes luftveje, som viste en slem halsbetændelse - pyha, tænkte vi, det kan behandles. Dog fik vi taget prøver længere nede i lungerne for en sikkerheds skyld. En uges tid senere fik vi det svar, vi for alt i verden havde håbet på IKKE at få. Stella havde den kroniske lungesygdom RAO, der kan sammenlignes med astma hos mennesker. Vi kunne gøre en masse for at forebygge hendes "anfald", men sygdommen ville altid være der, og der kunne ikke gives nogen garantier. Vi valgte derfor at tage en beslutning, der syntes mest fair for både os og Stella.
Stella er flyttet til op til en, vi kender, hvor hun går i løsdrift og bliver brugt til hyggeridning. Her trives hun supergodt, og hun har overhovedet ikke været plaget af hendes astma, siden hun kom i løsdrift og har mulighed for frisk luft døgnet rundt. Foran indgangen til løsdriften er der opsat "plastiklameller", så hestene kan gå ind og ud men undgå træk indenfor. Om natten er der dog en låge for den nederste del af indgangen, for ellers ville Stella stå ude døgnet rundt, i alt slags vejr, og det synes hendes mennesker altså ikke, at hun skal ;-) Nu vælger Stella så i stedet at stikke hovedet ud gennem plastiklamellerne og stå sådan det meste af natten... Så har det regnet om natten, er hendes hoved som regel helt vådt om morgenen, mens kroppen er tør... Skøre, men kloge, pony der ved, hvad der er godt for hendes helbred :-)
Vi glæder os rigtig meget til at få et føl på Stella et af de kommende år og håber, at det en dag kan blive en lige så fantastisk ridehest som sin mor!
Kommentér på:
DSP Hoppesgård Stella
Annonce