{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Mr. Montoya [Himmelhest] 2004

613 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Michelle M
Kvinde | 29 år | Oprettet: 20. okt 2008


Trakehner Mr. Montoya

Fødselsår:
2004
Højde:
170 cm.
Temperament
Han er sød og rar. Vågen, følsom af sind såvel som på kroppen.
En rigtig hyggefis som elsker at blive nusset om.
Gangarter
Han besidder tre virkelig gode gangarter.
Traven skal virkelig fremhæves.
Galloppen er rummelig og flydende, han har god bæring og er som en sofa at side på.
Stævner

Stamtavle
F: King Arthur
FF: Buddenbrock
FFF: Sixtus
M: Moulin Rouge
MF: Donauwind
MFF: Pregel
Køn
Vallak
Bemærkninger
Mr. Montoya flyttede ind hjemme hos os den 30. juli 2014.

Jeg mødte Montoya for første gang hos Ironsminde ved Sarah Kallesen i vinterferien 2014.
Jeg faldt pladask for ham og Sarah så straks at vi bare passede sammen.

Vi havde købt gård, og før vi kunne flytte Tulle med, måtte en hest nr. 2 til, da hun jo ikke skulle stå alene, og min kæreste og jeg ønskede at komme på skovture sammen med hestene.

Forudsætningen for, at Montoya skulle med os hjem, var altså at han skulle kunne fungere som både skovturs- og hygge/selskabshest.

Montoya havde tidligere i livet fået erklæret ringfod på forbene, og blev derfor "kasseret" som ridehest, da han ikke kunne klare belastningen.
I foråret var jeg igen hos Sarah, denne gang for at teste hvordan han ville reagere når der kom rytter på ryggen.
Efter lidt arbejde med ham fra jorden, i en rebgrime, fik vi listet mig op på ham.
På det tidspunkt var det et godt stykke tid siden han havde haft rytter på, men han tog det med ophøjet ro, og var nem at manøvrere rundt i grimen.

Toysen, som han kaldes til dagligt, faldt lynhurtigt til herhjemme og fungerer super fint med gamle Tulle.
Han er en mild og lidt forsigtig fyr, som trods hans følsomme sind faldt rigtig hurtigt til hos os.

Hans følsomhed kommer for alvor til udtryk når han skal strigles – han skal gerne acceptere hver enkelt strigle, før den sættes på ham, da han trækker sig, og helst ser at man helt stopper med det man har gang i :-) Til gengæld elsker at han blive nusset med fingrene, så efter en god gnubbetur er man sort til op over begge albuer og ikke mindst i hovedet :-)

I februar 2016 havde Montoya en slem omgang lymfangitis, som gjorde ham springhalt på højre bagben. Dette krævede fjorten dages intensiv behandling og små gåture tre til fire gange om dagen, for at få gang i benet. Han kæmpede bragt for at gå, og viste os, såvel som dyrlægerne, hvilket guttermand han virkelig er – behandling stukket i halsen to gange dagligt, samt behandling i munden to gange dagligt i alle fjorten dage, og Toysen stod pænt, ubundet i stalden og tog imod uden at kny – dog skal det siges, at det var med nogle meget sjove grimasser, da Toysen absolut ikke kunne lide smagen af det han skulle have i munden.

Toysen fik en lang periode med en masse foldtid og ingen skovture.
Trods dette synes vi at han gennem en periode i foråret 2016, var halt on/off på et forben, hvilket endte i en tur til dyrlægerne Nørhald til halthedsundersøgelse, røntgen og blokade, for at vurdere om det var hans ringfod som igen var aktivt.
Vi havde i fællesskab besluttet, at hvis det var hans ringfod, og at han havde smerter, så skulle han have fred.
Efter undersøgelse, røntgen, blokade m.v., fik vi et svar der hed sig, at Toysen aldrig har haft ringfod, men at han dog havde en mere eller mindre kronisk hovledsbetændelse i hovledet på højre forben.
Efter lokal steroid behandling af ledet og ti dages ro og et par roller-sko på dyrlægens anbefaling, så havde vi en raskmeldt hest, som hoppede og dansede på folden som aldrig før.

Med en raskmelding fulgte også, at Toysen nu kunne afprøves som ridehest, hvilket vi gradvist har prøvet kræfter med, og han er bare SÅ sød; lige så lyttende fra ryggen som fra jorden, lige så meget en pleaser på banen som udenfor banen.

At Toysen blev vores den 30. juli 2014, er aldrig blevet fortrudt, for han er virkelig en ven for livet – for better or for worse – han slipper aldrig af med os <3
Kommentér på:
Trakehner Mr. Montoya
Annonce