{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Örsen Børsen [Tidl. part] 1999

1.119 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sol
Sol
Mand | 23 år | Oprettet: 16. jul 2014


Islænder Örsen Børsen

Fødselsår:
1999
Højde:
Cirkus 125 <3
Temperament
Ör er meget fræk og en værre bølle! Hun kan få de skøreste indfald nogen gange.... og så er hun nok en af verdenens mest stædige heste <3

Da hun oprindeligt er fra Island er hun desværre blevet allergisk over for mitter... hun har også soleksem og yverbetendelse (fordi hendes nu 4 årige "føl" Freja stadig dier hos hende. Da Ör så fik yverbetendelse holdt Freja op med at "die" så stakkels Ör var brændt inde med en masse mælk... Man har også prøvet at holde de to fra hinanden i en måned, men så lige da de kom sammen igen begynder Freja bare at die igen :-( Øv bøv )

Örs temperament kommer meget an på hvilket "mode" hun er i netop den dag. Sommetider har hun bare helt vild dårlig dag (forkerte ben ud af folden) og er bare helt vildt svær at få kontakt til :( Men på disse dage er der heldigvis nogen tidspunkter hvor alligevel jeg godt kan komme ind til hende <3
Når hun har "god dag" er der alligevel altid et eller andet hun laver. Jeg plejer at sige: "Det er ikke nogen rigtig tur uden lidt Ör-drama!" :)
Gangarter
Minør har en ret speciel skridt hvor hun tager hovedet frem og tilbage -som en eller anden kamel :-)
Traven er rigtig stor og rummelig.
Galoppen synes jeg er rigtig dejlig ;-) og når hun først er startet synes hun ikke det behøver at stoppe igen!! <3
Fantastisk tölt - men siden hun er kommet til Danmark er der ikke noget der har fået hende i tölt andre end mig...det er faktisk lidt mærkeligt :)
Jeg ved ikke rigtig hvad pas er for noget. Der er nogen gange hvor jeg kan mærke at det hverken er trav eller tölt....så jeg tænker lidt at hun måske passer. hmmm
Stævner
Hun har gået til en masse stævner på Island - hvor hun nok er blevet redet ret hårdt. Så da hun kom her til Danmark er vi bare så blødsødne så hun ved hun godt kan løbe om hjørner med os :-) Bandit <3
Stamtavle
Far: Kjarval frá Saudárkróki
Mor: Pila frá Hrafnkelsstödum

Ör hedder rigtigt Ör frá Eskifirdi :D

Jeg har undersøgt en masse fra hendes tidligere liv på Island.... Hun har lavet virkelig mange ting.... Hun har f.eks. haft nogle føl. Hendes pels da hun var på Island var vildt lys i forhold til hvad den er i dag - den var næsten gul! (har set billeder af hende) Jeg har også fundet en video med hendes gangarter og så har jeg fundet virkelig meget af hendes slægt (jeg er min hests slægtsforsker :D) Helt oppe i tip tip oldeforældre!

Ör bor nu sammen med Sjöfn, Galdur, Freja & Krumme <3 Sjöfn og Ör kommer begge fra Island hvor de har fået føl med den samme islænderhingst! Sjöfn fik Galdur og Ör fik Freja! <3 Krumme er ikke islænder men en "gammel" Pinto pony :)
Køn
Hoppe der hopper over boksdørene! :D
Bemærkninger
Børsen stejlede tit i starten når hun blev lidt forvirret eller når hun gerne ville have en pause, og hun bliver meget let rundtosset <3 :-) ....det med at stejle har jeg vænnet hende næsten helt af med (jeg plejede godt at kunne lide når heste stejlede men Ör gjorde det på nogle meget forkerte tidspunkter :D)

Om morgenen den 30 oktober var kramperne sluppet ud af foldene! :-( De var løbet ud på vejen....Ör blev (som den eneste) ramt af en bil der kom med 80 km/t. Jeg blev meget forskrækket da jeg hørte det. Hun kom sig heldigvis hurtigt... :-)

Örsen Børsen og jeg har fået knyttet et ret vildt bånd!! <3 Hun skal godt nok bare sættes på plads engang imellem!! :-)

Da vi (Oli, Kat og jeg (Julle)) fik part derovre havde ingen af hestene haft næsten ingenting at gøre med mennesker i over et halvt år -derfor har vi måtte tilride dem igen!

Ör og jeg elsker at flyve....Vi har det med at gøre det en smule tit :-) Det foregår for det meste uden sadel og hovedtøj, men også tit op ad en lang stejl bakke ude i skoven....det foregår desværre stadig med hovedtøj, men sadellen smed vi af for længst! ;-)

Ör & jeg kan alting når vi er alene :-) men lige så snart der kommer nogen kan vi bare ingenting :'-)

Jeg har det med at ææælske at hviske ting i øret på min Børsen :D Når jeg gør det står hun bare helt afslappet og lytter og forstår <3 Det er bare dejligt :D

Når jeg har været på ferie og sådan har været væk i lidt tid fortæller de andre piger fra stalden at: ör bliver mere og mere rastløs for hver dag der går. Hver gang de åbner døren fra staldene ud til foldene spurter Ör op til stalden og så når hun ser det ikke er mig skynder hun sig tilbage igen, mens hun svinger med hovedet og kalder <3

Jeg har også tit talt i telefon med min veninde, hvor hun har været derovre og har sat den på højtaler. Der har min Børsen gået hen og stået med mulen helt nede på skærmen mens jeg talte <3 Hun slikkede også på skærmen på et tidspunkt....det syntes min veninde ikke var så lækkert :-)
Kommentér på:
Islænder Örsen Børsen
Annonce