{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Frederik [Himmelhest] 1998

1.022 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Siw P.
Kvinde | 30 år | Oprettet: 12. maj 2008


Frederiksborg Frederik

Fødselsår:
1998
Højde:
155 cm har jeg fået mig fortælle (uden sko).
Temperament
Kompliceret og fantastisk! Bestemt ikke en alle-mands hest, men en utrolig venlig sjæl (når først man har lært hinanden at kende), der har været ekstremt misforstået gang på gang, hvilket helt klart har lavet ar på sjælen. Man har prøvet at knække ham og det har han ikke tilladt, og gudskelov for det da! Han er langt fra en nybegynder-hest, man skal virkelig vide hvem man er og hvad man vil, for ellers så overrumpler han en. Han er langt mere usikker end folk tror ved første øjekast, det er ikke dominans.

Har tendens til at bide (det er dog blevet markant bedre efter jeg har fået ham). Førhen i tiden kunne han også finde på at fronte en, dette er ikke sket for mig, i meget lang tid.

Ellers en hest med humor og er endelig begyndt at lukke op for mig.

***
2016
Det er måske lidt nytteløs at skrive det her og nu, men i sidste ende så synes jeg at det har han fortjent. Han åbnede sig så meget op til mig, at han ikke bed mig mere, han frontede ikke, og generelt så havde jeg en hest som virkelig stolede på mig, frem for mange andre. Ikke at han ikke havde problemer, og jeg er helt sikker på, at hvis han stadig var her, ville vores forhold kun havde været blevet stærkere. Jeg endte ud i at havde en hest, hvor jeg kunne gøre en masse ting med, som jeg aldrig ville havde drømt at kunne, med hans sarte temperament, men det lykkedes, og jeg ved at han altid passede på mig <3
Gangarter
Vi har fået arbejdet en rigtig god skridt ind i ham,

Traven er som sådan på plads, han er endelig begyndte at komme så langt at han er begyndt at rigtig at bære i traven.

Vi er også så småt gået i gang med at arbejde stille og roligt med galoppen. Galoppen har godt nok krævet tungen lige i munden, men han er endelig begyndt at slappe mere af, så nu kan jeg også galoppere ude longe og ren faktisk styre ham - vi har dog stadig lang vej endnu, men som med alt andet, det skal nok komme ;)
Stævner
Ingen seriøse endnu. Det er blevet til to shows og et enkelt ridelejer-for-sjov-stævne.
Stamtavle
Far
JUPITER BRANDSLUND

Morfar
ZARIF LANGLØKKEGÅRD

mor
U.N.
Køn
En yderst køn og charmerende vallak, som hopperne bare har en ting eller to for.
Bemærkninger
Frederik og jeg har muligvis ikke kendt hinanden i SÅ lang tid igen, men vi har haft lidt af et eventyr, der kunne havde endt i en ikke så eventyrlig slutning, hvis det ikke var fordi at jeg har verdens mest barmhjertige og fantastiske mor.

Jeg så Frederik for første gang i februar 2014, ved et tilfælde på den rideskole min veninde arbejder på. Jeg selv havde stoppet med at ride igen nogle måneder forinden, og havde besluttet at lægge ridning på hylden endnu en gang... Aldrig ville jeg havde troet at jeg nogle måneder efter ville blive hesteejer igen.

En anden veninde havde startet ude hos samme veninde, og begge prøvede lidt at høre om jeg ikke skulle starte igen, så for sjov skyld kom jeg for at se det ridehold min veninde gik på, og som den anden underviste.

Jeg husker stadigvæk da jeg så Frederik for alleer første gang. En langhåret lille hest, hvis røde pels slog krøller i vintersveden. Hans daværende part red ham. Så selvom at vores første møde ikke var noget magisk øjeblik, hvor to sæt øjne mødes og danner forbindelse og alt dette, så blev det til noget særligt i det lange løb.

Mine veninder fik lokket mig til at få en prøvetime, dog ikke på Frederik – endnu. Der skulle lige gå noget tid, før jeg kom op på Frederik. Efter noget sygdom, og endelig havde tid til at ride igen, skulle jeg have min anden prøve time – denne gang på Frederik… Det var forår, det var på vores udendørsbane og et eller andet skete der. Det øjeblik skabte noget helt særligt, og jeg ved stadigvæk ikke hvordan jeg skal beskrive det, men en hvis form for forbindelse skete der i hvert fald. På en enkelt time på ham lærte jeg ting, jeg aldrig før havde kunnet forstået og i princippet kun havde drømt om at kunne. Jeg har aldrig været den ivrige rytter, den der ville ride for enhver pris, selvfølgelig ville jeg gerne kunne så mange ting som overhovedet muligt, men det havde aldrig været en nødvendighed som sådan. Jeg havde ikke fået den slags smag for det. Ikke rigtigt. Frederik ændrede det på én enkelt time. Jeg var absolut solgt. Jeg red ham allerede dagen efter, men det skulle også vise sig at være sidste gang i en lang periode.

Drengen blev halt i hele to måneder. Det skal siges at Frederik var prinsen på rideskolen… når der skulle rides, ellers var de fleste bange for at have noget med ham at gøre. Så han var god nok at ride på, men de ville ikke lægge arbejdet i at kunne håndtere ham. I starten af hans sygdomsforløb var der stadigvæk en del som ville snakke med ham, give ham opmærksomhed og sådan, men jo længere tid der gik, jo mere faldt folk fra, for de red jo ikke længere på ham.

Jeg gjorde ikke. Til trods for at jeg kun red en gang om ugen, så var jeg derude næsten hver dag, hvor jeg striglede, græssede og massagerede ham.

Jeg endte med at blive hans passer for alle de dage jeg kunne tage.. Jeg begyndte at lede efter en sadel da vi fandt ud af, at noget som det der drillede ham, var den dårlige rideskolesadel han gik med. Jeg fandt en og den lå præcis som den skulle på ham, som var den støbt til ham. Jeg købte den.
Det skal siges at jeg havde redet ham lidt inden, han sådan rigtig blev brugt igen på hold, for han skulle stille og rolig i gang og ingen gad at ride på en hest, der kun måtte skridtes – på nær jeg. Så den tjans fik jeg, og jeg nød det, om han gjorde det, kan kun han selv og guderne vide. Men det var en lang periode efter, da han begyndte at blive redet af de andre. Det var en kamp mellem gerne ville være der når de red, og undgå at se det, fordi jeg fik det dårligt da jeg ingen herre var over ham, over hvad han måtte og ikke måtte. Og når de så ville galoppere på ham, og ikke kunne styre ham, var jeg ved at kaste op. Det var en virkelig hård periode, samtidig med at det var som regel mig der skulle sadle ham op da de andre ikke kunne det, da han bed og blev sur når de striglede ham og kom med sadlen.

Som sagt, ingen nem hest.

En måned inden sommerferien spurgte parten mig om jeg ikke godt ville tag over for hende, da hun ikke kunne magte ham mere. Det var ikke sjovt for hende, og jeg sagde pænt jo.

Men snakken om at han skulle sælges skabte nye bekymringer. Jeg var virkelig bange for at miste ham, solgt blev han dog, men det er ikke et salg jeg fortryder.

Jeg nåede at være part på Frederik i to måneder, hvis sommerferiens lukkeperiode/sommergræs ikke tæller med. Min fantastiske mor, der havde kommet mens jeg var part og undervist mig, kunne se at dette var ikke bare en lille piges drøm, der snakkede om at hun ønskede sig en hest. Dette var langt større.

Så blev han min egen fra d. 1 september 2014. Og jeg siger jer, han er som en forandret hest, det har virkelig gjort ham godt, at det kun er jeg der har ham. Jeg er taknemlig og meget lykkeligt over at have ham, og han virker til at han nyder sit liv. Han er en skøn, skøn hest, og selvom tidspunktet i mit liv til hest måske ikke er det helt oplagte, så fortryder jeg ikke. Han bliver hos mig, om jeg så skal leve i en papkasse, må det være det. Frederik har nået sit sidste stop på sin rejse mellem ejere!

Det blev en meget lang fortælling, og jeg glæder mig til at dele mere omkring ham, med jer, for trods hans alder, så har han så meget mere at sige, og er så ivrig at man hurtigt glemmer han er en ældre herre, samt det at jeg stadig er i gang med at lære ham at kende!

Hvis du har læst alt dette, så giver jeg dig sørme thumbs up!

*** Update 3/1-2015 ***

Nå, men Frederik har været halt i et godt stykke tid nu, siden sidste år. Faktisk har han været on and off det meste af tiden hvor jeg har haft ham, indtil han blev det konstant. Vi håbede det blot var fordi han havde fået ømme fusser, da det var gået meget stærkt med at slide hovene ned, meget pludseligt, så han fik sko på, men det hjalp ikke helt. Fik min kranio sakral terapeut ud, hun kunne ikke rigtig finde noget der skulle gøre ham halt. D. 23/12 - 2014 var det nok, og han kom ind og blev undersøgt hos Hørsholm hestepraksis... han var næsten overhovedet ikke halt da han kom... I am not joking.

Bunden gjorde rigtig meget for hans gang, og vi fandt ud af at det var højre forben der var synderen. Han havde været halt på højre forben og venstre bagben, bagbenet havde været pga. af aflast. Der mentes at han havde lavet en hovforvridning, og at vægten ikke blev fordelt ordentligt på hoven. Han havde problemer med at dreje omkring ordentlig på benet, der kunne anes små forandringer i hoven, men ikke noget stort - endnu.

Dommen blev til at han skulle være på smertestillende det første stykke tid, dyrelægen gav ham noget andet, der gjorde at leddet ville tage imod hjælp og heale hurtigere, 10 dages sygfold (nøj hvor var han utilfreds), tre ugers ridning i skridt i 20 minutter hver dag også ellers roller tå i ringsko udgave på forbene indtil hans sled sine hov rigtigt. Hvis alt går som det skal ville han kunne smide alle fire sko på et senere tidspunkt, hvilket jo ville være rart nok. Dyrelægen sagde han havde rigtig sunde hove af sin alder, god kropsbygning og pæn muskulatur. Så vi håber at det "bare" er det!

***Update 21/2-2015***
Lang historie gjort kort, vi fandt ud af at han fejlede hovsenebensbetændelse på højre forben, og jeg fik 6 uger at få rettet det op med korrekt ridning - der gik 4 uger og et par dage også var min hest stort set haltfri :D Så min dreng er kørende igen!

***update 14/6-2015***
Det går super godt med Frederik. Han virker virkelig til at nyde livet pt. hviler i sig selv, og kan godt lide at yde noget, selvom at vi har ofte meget op og ned perioder, så betyder det bare at når vi så er inde i en god periode, går det super godt! Han har ikke fejlet noget siden vi begyndte genoptræningen, så det håber jeg selvfølgelig vare ved! Ikke nok med det, drengen bliver 17 i næste måned - gisp - allerede, ja. Udover det så har vores opstaldningsted lukket hele juli måned, så der skal vi være på HSK, så det glæder jeg mig til at se hvordan det kommer til at gå - jeg kan kun tænke positivt! Det skal nok gå! :D

***UPDATE 1/2-2016***
Jeg mangler da lige at fortælle lidt. Frederik blev halt i oktobers og først rengående i december igen. I november blev han flyttet til Helsinge Rideklub, hvor han forsat er stående. Jeg er også blevet underviser derude, mandag og onsdag, så jeg kan have ham, samtidig med at jeg læser :) så det er meget rart det hele lige nu. Lidt stressende, men vi holder. Vi er desværre blevet nød til at starte helt forfra med ham igen, men vi er på vej, vi har dog nogle små kvaler hist og her, som jeg desværre tror er pga. alderen, der driller ham, men det kan jeg (desværre) ikke gøre så meget ved. Jeg gør hvad jeg kan for ham, så længe han ikke har ondt eller lignende, så forsætter vi, indtil han siger stop :)

24/2-2016
Jeg valgte at give prinsen fred, så en flot onsdag morgen sov han ind med græs i munden. Det var begyndt at gå ned af bakke, og det fik bare ikke nogen ende, så, nu kan han løbe ligeså tosset som han vil på de evige græsmarker, uden at havde ondt. Det gør virkelig ondt at miste en halvdel af sig selv, men sådan er livet jo en gang imellem... :'(
Kommentér på:
Frederiksborg Frederik
Annonce