{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Flame's Amazing Lantino 2013

692 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Elina Klemmensen
Kvinde | 31 år | Oprettet: 18. sep 2005


Dansk Varmblod Flame's Amazing Lantino

Fødselsår:
2013
Højde:
Han er 167 cm
Temperament
Tino er en meget nysgerrig, lærenem og glad stor fyr, som har sine følelser uden på "tøjet". Hvis man ikke er tilstede når man er sammen med ham så siger han det med samme, det samme sker hvis man ikke lytter til ham, han er MEGET tydelig i sit sprog. Hvis man forstår ham og lytter til ham, så har man en ven for livet i ham.
Gangarter
Middel og rolig. Mangler Balance
Stævner
Nej.
Stamtavle
Nej.


Køn
Vallak.
Bemærkninger
Flame's Amazin Lantino i Daglig tale Tino.
Det var faktisk meningen min mor og jeg ikke skulle have flere heste, men så begyndte jeg at passe Tino, og så fald vi for ham, så vi blev nødtil at eje ham:)

Tino var omkring 8 måneder da jeg begyndte at passe ham. Man kunne se alle hans ribben og han var vommet, han så rigtig trist ud faktisk. Han ville heller ikke røres over alt, han var bange for striglerne, kunne ikke trækkes og heller ikke få skiftet grime.

Vi begyndte at fodre på ham, og han begyndte at blive nogenlunde, vi lærte ham at det ikke var farligt at blive striglet og blive trukket. Så fik vi ham flyttet ud til Lakie og Tessa for det var jo lidt nemmere og have dem samlet. Han var stadig ikke blevet så frisk som en plag nu burde være, så fandt vi ud af at han havde lidt over 17000 orm, han fik to ormekur, og nu er han vågnet op :)


Det var planen at Tino skulle have været min spring hest, men i sommeren 2019 stejlede han bagover med mig (grundet forkert sadel), så jeg var i en lang periode blevet bange for at ride på ham. i takt med at vi startede helt forfra og vi fandt hinanden igen, fandt vi ud af at T IKKE bryder sig om at ride med bid, hackamore eller sidepull, og han ville heller ikke rigtig spring og dressur, måtte vi i tænkeboks. Herefter fik jeg en underviser som hjalp med jordarbejde og introducerede os for Monty Roberts Dually Halter og der fandt vi ud af at Tino ER KANON lærenem og ELSKER jordarbejde, gå og rideture. Så det er blevet til en del jordarbejde, gå og rideture blandet med en smule dressur og spring og Nu har vi en meget glad og tilfreds fyr! Vi har så efterfølgende fundet ud af at T, er endnu bedre med rebgrime og cordeo til ridning (mest cordeo), så det er det vi bruger nu.

I slutningen af Januar 2023 begyndte han og sige pænt nej tak til ALT træning, og hvis man pressede ham en lille smule råbte han NEJ TAK ved at stejle lodret. Så vi kørte til dyrlæge med ham, hvor de fandt ud af at han havde en inflammation ved højre SI led, og han fik lagt en blokade og den hjalp! og efter den pause kom angsten for at ride ham tilbage, og vi måtte igen starte forfra.

Det har været en lang og hård kamp med rideangsten, men vi har kæmpet os tilbage! Selv om jeg er blevet spurgt 100 gange om, hvorfor jeg ikke bare solgte ham, hvortil jeg svarede "hvorfor skulle jeg? jeg vil ikke opgive ham - for han ville ikke opgive meget."

Tino har og er stadig den bedste lærermester og har åbnet mine øjne op for en anden del af hesteverden, for hvis det ikke havde været for ham, så var jeg nok aldrig begyndt på at "nørde" i jordarbejde og jeg var nok heller ikke begyndt at lytte SÅ MEGET til mine heste som jeg gør i dag.

Så af hjertet TAK for dig Tino og alt det vi har været igennem - og jeg glæder mig til at se hvad fremtiden bringer os! <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Flame's Amazing Lantino
Annonce