{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Torpedo [Himmelhest] 2003

724 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

*  Kia-Ora & Mathilde  *
Kvinde | 22 år | Oprettet: 29. nov 2012


Pinto Torpedo

Fødselsår:
2003
Højde:
1,43 cm stg.

Vejer 406 kg
Temperament
Torpedo er en af de mest tolerante heste jeg nogensinde har mødt. Og han er bare noget helt specielt, han betyder alverden for mig. Torpedo er en super springhest, og har løssprunget 1,15 uden problemer. Torpedo kan rides 100 procent styrbart i alle tre gangarter uden bid og med bid. Han bliver kaldt Potato eller Pedo.
Gangarter
Skridt: Dejlig, men ret stor af hans størrelse.
Trav: Nem at sidde i, men også lidt svær at følge med på nogengange.
Galop: Han er svær i anspringet men ellers er den perfekt.
Stævner
Højkær Springstævne en del gange, vil lige få tjekket hvor mange og hvad han har vundet. Men han har vundet den røde rossette og vinderdækkenet med et par gange.

Store Hestedag i Roskilde 2014, mønstring og agillity.
Stamtavle
Kender den ikke.
Køn
Vallak
Bemærkninger
TORPEDO ER IKKE MIN EGEN!

Han kan både rides, gå for vogn, og trækkes. Torpedo blev tilkørt hos Henrik og Monika Koíer, hvor det hele gik godt.
Han er en meget rolig pony og han finder sig i det meste. Han er den pony man bare kan sætte alle op på, både nybegyndere som aldrig før har redet, og de dygtige ryttere.

Torpedo har haft en periode her for nyligt hvor han hostede meget, vi fik det selvfølgelig tjekket hurtigt. Han fik så konstateret Astmatisk Bronkitis. Nu står han i støvfri stald, og får wrap. Vi holder ekstra godt øje med hvordan det går med ham.

Torpedo var indlagt på dyrehospital LIFE fordi han var kronisk halt, dyrlægen kunne ikke finde nogen grund, og han henvendte så til LIFE. De fandt ud af han havde noget sene problemer, og han måtte stå stille i en uges tid, hvor vi så derefter skulle gå med ham i et bestemt antal minutter. Da vi havde klaret skemaet fuldt ud, kom han ud på LIFE igen. Vi fik så at vide at det hele er ved at være helet igen, og vi stille roligt kan følge skemaet igen, nu må han også have rytter på i skridt. Så det er super, og vi nyder at kunne sidde på ham igen!

Torpedo var på Store Hestedag i Roskilde 2014, hvor han blev mønstret og gik agillity. Han tog det hele super fint, og var et prakt eksemplar.

Torpedo var den smukkeste hest, og han gjorde alt, for at rytteren var glad. Hvis han havde en nybegynder på ryggen, tolererede han det hele og sørgede for, at rytter fik en god oplevelse og ville prøve det igen.
Havde han en rutineret rytter på ryggen, lavede han lidt sjov og ballade. Han vidste, hvem han kunne prøve af, men blev han bedt om at lade være, så var han en drøm at ride. Det var han altid.


Torpedo blev desværre aflivet d. 19/11- 2015, pga den hovsenebens forandring hospitalet havde fundet. Han var i behandling for det i et år og fire måneder, og havde perioder hvor det så ud til at være i forbedring, men til sidst havde det spredt sig til tre af hans ben, så beslutningen blev, at han skulle afsted til de evige græsmarker. Trist at denne vidunderlige pony var nødt til at sige farvel så tideligt, men han har det bedre nu, hvor han er smertefri. Rip verdens bedste Torpedo.

I hjertet gemt men aldrig glemt <33

Der er nu gået over et år uden Torpedo, og han er så savnet. Der er ikke en dag hvor han ikke bliver tænkt på. Torpedo betød så meget for så mange mennesker, og jeg er ham evigt taknemmelig for alt hvad han har gjort for mig.
Kommentér på:
Pinto Torpedo
Annonce