{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Tinka Meldgård [Min part] 1991

565 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

julie jensen
Kvinde | 25 år | Oprettet: 27. sep 2009


Traver Tinka Meldgård

Fødselsår:
1991
Højde:
Tinka er cirka 155, så hun er en meget lille hest! Men hendes højde er rigtig dejlig når man lige er blevet hesterytter!
Temperament
Tinka, hun er ikke ligesom alle andre! Godt nok er hun en ældre dame! Men det hindre ikke i at hun nogle dage kun mener hun har en gangart, og det er galop. Hvilket egentligt er sjovt hvis man tænker på at hun er traver..

Hun har et dejligt temperament! På staldgangen er hun for det meste stille og rolig, og nyder bare at blive nusset om! Hun er en del hovede sky, men ligeså snart hun har lært at kende dig, og man forholder sig roligt, vil hun gerne nusses i hovedet.
Når vi rider, er hun meget frisk! Specielt her om vinteren. Det er ikke sådan at man ikke kan bremse hende igen, eller at hun løber langt væk, hun kan bare godt synes det går lidt for langsomt... Hun er skøn at ride!
Gangarter
Hendes gangarter er vel nok omkring middel, men hendes trav skal helt klart fremhæves! Ligeså snart hun begynder at gå i holdning, er hendes trav meget flyvende! Specielt hendes øgninger er gode, da hun virkeligt får øget sin skridtlængde, men hun har også tendens til at 'knække' sine forben.

Hendes skridt arbejder vi en del med, da hun, ligeså snart jeg vil arbejde med hende, spænder helt op i kroppen, derfor arbejder vi meget med at slappe af i skridt og ikke spænde op i kroppen. Det skal siges at når hun endelig slapper af i kroppen og går i holdning, bliver hendes skridt meget bedre!

Hendes galop er helt klart hendes svageste gangart, men det giver nok lidt sig selv... Trods hendes gener, der siger hun ikke må/kan galopere, gør hun det virkeligt flot!!! Hendes galop er der også en del arbejde i, da hun helst vil ligge sig ude på forparten, og har derfor endnu svære ved at søge ned. Men ligeså snart jeg har redet et på omgange i galop, hvor vi slet ikke tænker på hendes holdning, men kun at hun går på bagparten, er det meget nemmerefor hende at søge ned, og det er helt tydeligt at mærke, da hun selv begynder at gøre det.
Hun ikke en så god balance i galop, og derfor træner vi mest langs hovslaget lige pt, indtil hun selv har styr på det med at gå på bagparten, derefter starter balance træningen.
Stævner
Hun har ikke gået nogle stævner med mig, endnu... Dog har hun med en anden pige, et springstævne, som gik meget godt! Jeg vil gerne starte et lille stævne på hende, når vi begge to er klar til det.
Stamtavle
Tinka er ren traver, med rødt pas, jeg kan dog kun de første at hendes stamtavle.
mor: Inga Dirt
far: After Five
Morfar: Pay Dirt
Køn
Om Tinka er køn? Det kan i lige tro hun, faktisk rigtig køn, og udover det er hun en lækker hoppe!
Bemærkninger
Tinka er en ældre dame, med krudt i måsen!!
Jeg startede med at ride hende i november 2014, og jeg må indrømme at jeg blev overrasket!
For ligesom de fleste af jer, havde jeg nok en fordom til travere.. Jeg troede ikke at de kunne noget andet end at løbe med en vogn efter sig. Men her må jeg indrømme jeg er blevet overrasket!! For Tinka kan så meget mere, end bare at løbe med en vogn. Hun så dejlig at have med at gøre, hun er på en måde en darkhorse. Ingen troede hun kunne noget, men det kan hun!
Tinka er en helt igennem fantastisk hest, som så gerne vil arbejde for sin rytter. Hun er den hest der har taget mig fra pony til hest, og det har hun indtil videre gjordt rigtig godt.
Jeg har savnet min gamle pony en del det sidste år, også da jeg startede med Tinka, Tinka betød ikke rigtigt noget for mig, men efter hånden som jeg red hende, begyndte jeg at elske hende mere og mere! Jeg blev hurtigt meget glad for hende, og dagen i dag, savner jeg slet ikke min gamle pony så meget, på grund af Tinka. Tinka har helt klart hjulpet mig!
Når jeg kommer op til Tinka bliver jeg altid glad, lige meget hvor dårligt jeg har det! Hun er det bedste der kunne ske for mig lige nu, og jeg er så glad for at jeg må ride hende!
Jeg elsker hende så helt utroligt højt, også selvom jeg ikke har redet hende så længe. Jeg kunne nok blive ved i lang tid, men Tinka du er den skønneste hest jeg har mødt! <3

Ps. jeg lover der kommer flere billeder, men jeg har ikke lige fået taget så mange af hende..

OPDATERINGER:

Den 1. marts 2015:
Det er nu fire måneder siden jeg startede med at ride på hende, skøn dame! Det er ikke blevet til så meget ridning på det sidste da jeg ikke helt har kunnet tage med mig sammen til det.. Så det er mest blevet til en hyggelig skridt tur, eller at blive nusset på striglegangen. Men jeg fik redet hende i dag, og vi fik sågar sprunget! Hun elsker at springe, men jeg har lidt mistet modet til det, efter jeg ikke har sprunget i lidt over 1 år. Men hun er så sød som bare den, til at springe, så vi fik sprunget godt og vel 110.
Jeg har også fået taget lidt billeder af hende, men stadig ikke så mange ridebilleder.
Elsker den dejlige traver!! <3

Den 4. Marts 2015:
I dag red vi med sidepull for første gang, har aldrig prøvet ride med sådan en før, så det var meget nyt for mig! Men tinka var som en drøm! Jeg havde ikke nogen forvendtning til at hun skulle kunne gå samlet, men jeg ville dog gerne udfodrer hende lidt. Jeg startede med at lave en parade for at se om hun kunne stå samlet, og ja, det kunne hun! Efter det prøvede vi skridt, og hun kunne også gå samlet. <3 jeg valgte at stoppe efter hun havde gået samlet i skridt, så glæder mig helt vildt til at prøve at trave på hende med sidepull!
Tinka overrasker mig bare gang på gang! <3

Den 13. marts 2015:
Jeg skal ud og ride den skønne dame lidt senere, glæder mig! Sidst vi red, prøvede vi med et par omgange i galop på hver volte. Hun rigtig dygtig, og forstod at gå samlet i sidepullen. Vi er også i gang med traven, hvor hun også kan gå samlet.
Det går virkeligt fremad med den dejlige dame! Jeg havde aldrig troet at hun nogensinde ville komme til at galopere samlet i en sidepull. Hun er fantastisk! Elsker hende utrolig højt! <3

Den 11. juni:
Siden marts er det ikke blevet til meget ridning, da jeg er blevet indlagt. Det bliver desværre ikke til meget mere end 1-2 gange om ugen jer ser hende.. Savner hende så meget! Specielt her i det gode vejr, kunne jeg virkelig godt ride mig en tur, på den skønne dame! Men heldigvis skal jeg ud til hende i morgen, og jeg glæder mig som et lille barn! Fredag er dagen jeg ser frem til hver uge. Jeg må nejes med billeder af hende. <3 You're the sunshine of my life <3

Den 29. juni:
Jeg ved ikke hvor mange der læser det her, hvis der overhovedet er nogle der gør, men det er så hyggeligt at skrive lidt om Tinka (jordens dejligste hest!), og om ikke andet kan jeg selv læse det.
Tinka åbner mere og mere op overfor mig, det er så fantastisk! Forleden da jeg var ude ved hende, lå hun ned på folden, jeg tænkte ikke jeg kunne komme hen til hende, da hun normalt ikke bryder sig om at man går hen til hende når hun ligger ned. Men jeg kom hen til hende, satte mig ved siden af hende og nussede hende lidt. Hun virkede meget rolig og tryg ved at jeg sad der, så jeg prøvede at ligge mig med mit hovede på hendes mave. Så skete der noget (fuldstændig uforudsigeligt!) fantastisk, hun lagde hovedet helt ned, og nød det virkeligt! Så der lå jeg, i ske med det bedste der er sket for mig, siden jeg blev syg. Og prøv og spørg om jeg have den følelse helt ned i maven, af at det hele var okay, og at det nok skulle gå. Det er noget jeg tænker på, når jeg får det svært! For hun er virkelig lyset i alt det sorte! <3

Den 23 feburar:
Jeg har nu været indlagt på psyk i 5 måneder. Og har derfor ikke set min fantastiske pige i næsten et halvt år. Det er første gang jeg ikke har set hende i så lang tid. Hold nu kæft hvor jeg dog bare savner hende! Bare at komme ud i stalden til hende, det bliver så fantastisk! <3

Den 11 marts:
Jeg har stadig ikke set Tinka siden oktober.. Jeg bliver mere og mere bange for at hun ikke kan huske mig. Så skal jeg til at bygge alt det op igen, som vi havde. Det håber jeg virkelig ikke!
Men desværre kan jeg ikke engang sige, at der ikke er særlig lang tid til at jeg skal se hende, for det er der. Der er så utrolig lang tid, til at jeg kan få lov til at se hende igen. Jeg har fået af vide at jeg skal på et lukket bosted, så der går da nok 3 måneder før jeg kan komme ud til hende igen.
Jeg savner hende så meget! Og det eneste jeg ønsker, er at få lov til at komme ud til hende!
Det værste er, at hun ikke ved hvor jeg bliver af, jeg kan jo ikke lige forklare hende, at jeg ikke lige har det så godt, så jeg er lige hospitalet indtil det bliver bedre.. Gid man kunne!
Når, nok om det. Jeg savner min lille skid! <3
Kommentér på:
Traver Tinka Meldgård
Annonce