{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Engholms licardo 2010

795 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Laura K
Kvinde | 35 år | Oprettet: 21. sep 2005


Dansk Varmblod Engholms licardo

Fødselsår:
2010
Højde:
165 Cm :)
Temperament
Han har et dejligt temperament, fornuftigt hoved med en lille gnist. Meget personlig unghest, med godt mod på livet. Utrolig sød vallak, men stadig en baby ;) Og en bestemt herre som ikke finder sig i noget han ikke syntes om!
Gangarter
Middel. Skøn skridt og galop!
Stævner
Ingen endnu, da han kun er gjort ryttervant i Maj mdr. og jeg er nu i gang med at tilride ham stille og roligt :)
Stamtavle
Far:
Dicardo
Farfar:
Blue hors don romantic
Farfars far:
Blue hors don schufro
Farfars mor:
Rosita
Farmor:
Lady crusador f.
Farmors far:
Lauries crusador xx (gb)
Farmors mor:
Walzerkoenigin
Mor:
Engholms liaco
Morfar:
Come back ii
Morfars far:
Cor de la bryère
Morfars mor:
Amoene
Mormor:
Engholms woerlia
Mormors far:
Woernitz
Mormors mor:
Julia staun


Køn
Vallak.
Bemærkninger
Marts '15: Har kun haft min lille nye baby, lillebror, som vi kalder ham, en lille mdrs. tid. Han har ikke prøvet noget som helst endnu, så vi har skullet starte helt fra bunden med ham. Han er faldet godt til i flokken og har klaret foderskiftet fint selvom han er lidt kræsen, men lærte hurtigt at gulerødder smager lækkert :D
Indtil videre har han vi introduceret ham for lidt gåture rundt om gården sammen med min ældre hest, som han er blevet rigtig gode venner med på folden også. Han har haft dækken på nogle gange, bliver bundet til striglepladsen og snuset lidt rundt i ridehallen. Han tager alt utrolig fornuftigt og lidt forsigtigt, men efter han er blevet mere tryg ved os, er han nem at overtale til nye "farlige" ting :)
Glæder mig utrolig meget til at følge hans udvikling og engang komme i gang med tilridningen. Lige nu skal han bare være 100 % tryg ved alt omkring ham fra jorden, hvorefter vi begynder at arbejde med ham når han er klar :)

April '15: Lillebror har nu fået trense og sadel på, og har fundet ud af hvad det går ud på når man bliver longeret. Har været oppe og ligge på ham, men det kniber stadig lidt med at være tålmodig i hallen, så hoppe kun op når han er helt tryg ved jeg kravler rundt deroppe :)
Det gik lige pludselig stærkt med lillemand, og han accepteret da jeg kravlede på nakken af ham. Han var meget sød og der var faktisk ikke de store problemer med at komme op. Det næste er nu så at lære at dreje :D

Maj: Er nu gået i gang med at gøre ham ryttervandt i longen. Har fået min gode træner til at hjælpe og da han efter et par gange accepterede hede, trods han sys det var underligt at det ikke var mig som sad der oppe, gik det ganske fint. Han passer meget på sin rytter og går forsigtigt frem. Efter nogle pauser da han pådrog sig nogle småskader på folden, gik der ikke mange gange i longen før han kunne gå selv :)

Juni: Jeg havde sat mig for fra starten af, at han selv skulle have lov til at bestemme tempoet for sin udvikling, og at han selv ville tage skridtet videre når han var klar, hvilket han har gjort og derved lært bedst. Jeg troede dog vi ville støde på lidt problemer med ham, da han kom sent i gang og faktisk var lidt en bølle da vi fik ham hjem. Men, han har virkelig været fornuftig trods den store omlægning i hans liv de sidste mdr. Jeg kan nu ride alene, og med andre, uden longe i hallen og uden at han klistre. Jeg kan stige op fra en rampe og skridte ture i skoven uden han vrikker så meget som et øre. Positivt overrasket!

Juli: Har nu trænet lillebror ca. 3 gange om ugen, han går en gang i hallen, en gang på tur og en gang i longen. Han er uproblematisk at arbejde med og gør faktisk hvad man beder ham om. Han går skridt, trav og galop under rytter, er en modig og fremad gående hest i skoven og alt i alt en fornøjelse. Det er med vilje han ikke går mere da han stadig vokser, lige nu er det meget let arbejde så han kan vokse det sidste. Håber dog ikke han bliver større :P

August: Lillebror har nu prøvet lidt af hvert. Vi har prøvet at komme i havet, træne bomme og løbe på stubmarker. Vi er startet på kursus ved berider, som kommer til Bornholm en gang om mdr. Dejligt med nogle byggesten og lektier man skal træne på til næste gang :)
Han er super at have med at gøre og rykker sig stille og roligt, men solidt fremad. Han motioneres ca. 4 gange i ugen, da han har godt af sine fridage og er samtidig så fornuftig at han kan rides uproblematisk trods to fridage i træk.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Engholms licardo
Annonce