{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Holstener Tornegårdens Mary Lue [Himmelhest] 1994

3.589 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mie K
Kvinde | 58 år | Oprettet: 27. dec 2006


Holstener Tornegårdens Mary Lue

Fødselsår:
1994
Højde:
Cirka 165
Temperament
Hun kan være noget så udspekuleret, men også noget af det rareste at arbejde med
Gangarter
Skridt; Middel
Trav; Over middel, meget stor trav
Galop; det er bare noget af det bedste
Stævner
Hun har været starte en del i dressur, men ikke mere en LB1, der efter skal man jo til at side ned i middeltrav og det kniber gevaldigt, men ellers er den som klar til at gå noget LA2, hvis jeg altså kunne side på den
Stamtavle
Far; Locarno
Morfar; Shagal
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Mary, også kaldet søhesten har jeg haft i 8 år og det er ikke gået stille for sig. Første gang jeg skulle op på hende blev hun sadlet og med møje og besvær fik vi lukket hende i ridehuset hvor hun blev sluppet løs, hun eksploderede fuldstændigt i vilde bukspring, der efter blev jeg kastet ombord og så var det bare at ride....Ja, sådan forgik det de første mange måneder.
Så blev det forår og hesten var jo tæmmet, så hvor svært kunne det være at tage den ud på ridebanen og ride, 2 omgange og så stod alle andre bare helt stille og så på vores opvisning i klassiks dressur, indtil for 2 år siden er den blevet longeret før jeg satte mig op, når der skulle rides udendørs.
Frøken vanskelig hest har også haft den skrækkelige vane at man bare ikke ville ud af gårdspladsen, så det med at ride ture var noget de andre gjorde mens vi blev hjemme. En dag havde jeg lovet min datter at vi skulle ride tur sammen om den ville eller ej, den ville ikke og det endte med at jeg brækkede skulderen og ikke kunne ride den, da vi skulle igang igen var den blevet rigtigt styk og jeg kunne ikke magte den mere og besluttede at den skulle i fol, men det ville den heller ikke og så blev det pludslig efterår og hvad så...hun fik en chance til, det er jo mors grand prix hest så med hjælp fra flere forskellige og forstående mennesker kom vi igang. En hel vinter brugte jeg på at få styr på hende, men det blev jo udendørs sæson igen og vi kunne jo ikke gemme os i ridehuset hele sommeren. Vi begyndte at få undervisning af Jørgen Malte og han fik styr på hesten og mine dårlige nerver. Han fik den i ridning en uge og hjem kom den bedste hest, jeg kan nu ride ud på den uden problemer og den er ikke i longe mere når det bliver forår..den er blevet voksen.
Ja, her kommer så lidt nyt om frøken vansklig, det blev jo også vinter i år og bare de små graders frost den aller første dag var nok til at få en skør hest. Hun blev lukket ud som hun plejer, nu er det jo ikke lige damen der sådan går amok når hun bliver sluppet løs, men viser værdighed og går forsigtigt, så overraskelsen var jo stor da den gik amok og hoppede rundt som om den aldrig havde været sluppet løs og det endte jo selvfølig med at den væltede og fik krøllet skoen og slog sig, så den har gået rundt og ømmet sig og har fået massage, ja sådan kan det går når man pludslig bliver som en plag..
10 marts 2007, frøken vansklig hest har været på banen igen, Damen har altid haft det svært med naboer og har derfor altid boet i en hjørne boks for så var der kun en at være uvenner med, noboen er altid blevet udvalgt med omhu, da en væg ikke afskrækker damen for at fortælle naboen, at den er noget af det dummeste hun har mødt. Fredag den 9 marts er Mikkala nede for at passe alle dyrene og alt ånder fred og idyl indtil lørdag morgen, hvor telefonen ringer og jeg får af vide at frøken vansklig har sat det ene bagben ind til naboen, man har dog fået pillet den ned af muren, men jeg bør nok se at komme i tøjet og få ringet efter dyrlægen, benet ser ikke for godt ud.
Ankommet til stalden, får jeg af vide at det er så slemt at jeg ikke skal regne med at den overlever......at bagbenet nok er brækket, men jeg skal selvfølig ikke male fanden på væggen og må vente 1½ time på at dyrlægen kommer og giver sin "dyre" vudering. Den er umiddelbart godt støttende og det er da ikke noget mener den "dyre" dame, giv den boks ro og se så hvad der sker. Onsdag må de ud igen, denne gang er det en mere kompetent dyrlæge der kommer ud, hele bagbenet har på indersiden fået et sådan tryk at der er gået koldbrand i benet og han mener at huden vil falde af og at der vil blive et stort åbent sår som skal hele, man kan ikke sige noget om skaderne på senerne, da såret kommer til at ligge der hvor de skal skanne. Mandag er han ude og kigge til den igen og ber om at få den indlagt på landbohøjskolen til behandling. Efter 2½ uge er hun hjemme igen og skal nu bare hele op, den virker umiddelbart halt fri, men som sagt kan man ikke sige noget om saderne inde i benet før såret er helet. så vi må bare vente.
Ja, så kom det længe ventet føl fra frøken vanskelig, den 16 maj 2008 folede hun endelig kun 10 dage senere end den burde.
3 dage efter fik hun kolik og havde doktor dyr ude 3 gange inde for 24 timer. Det var om mandag nat og hele tirsdagen der gik med det. Onsdag var en god dag og alle var glade og jeg tog på arbejde igen torsdag. Frk. vansklig har så også fået et lille egenrådet rødhåret hoppeføl, som ikke mener at mor den den vigtigste i verden, så torsdag gik hun gennem hegnet og kom til skade og mtte have dyrlæge selvfølig til den dyre takst, hun var 6 dage gammel da hun fik sin første stivkrampe og pencelin, hun skal nok komme til at underholde os .
Ja, gad vide hvem der har en stor hovbyld, det skulle vel ikke være frk. vanskelig hest, den e god nok skal stå inde i 14 dage o så have sine sko på igen.
Dejlige frk. søhest er blevet pensioneret og går nu bare og nyder sommeren for sidste gang
20 August 2012, Dejlige søhest er nu i himlen sammen med sin hippo
Kommentér på:
Holstener Tornegårdens Mary Lue
Annonce