{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto La Tinka Primavera *Min baby&Dulle2* [Himmelhest] 2011

3.640 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Briarwood
Kvinde | 28 år | Oprettet: 10. nov 2008


Pinto La Tinka Primavera *Min baby&Dulle2*

Fødselsår:
2011
Højde:
Hun er mellem 160-165cm høj.
Temperament
Tinka har et ret interessant temperament. Hun er en kæmpe kælepotte og står gerne og bliver nusset ude på folden, men hun har virkelig også temperament og hun er utrolig kvik.
Gangarter
Alle tre. Jeg kan kun skrive ud fra hvad jeg har set fra jorden.

Skridten virker god, okay rummelig.

Traven har et lækkert svæv og hun er ret let-på-tå agtig

Galoppen virker til at være stor og rummelig, med op ad bakke tendens.
Stævner
Dullen er endnu ikke tilredet, så ingen ridestævner endnu.
Vi når lige at snuppe et agility stævne med inden 2015 slutter.

05/12-2015: Valhalla Heart Stable let agility
06/02-2016: Valhalla Heart Stable Spring for hånd 40cm
12/08-2016: Valhalla Heart Stable let agility
Stamtavle
Hun er et Tinker/Fuldblods kryds.

Moren er Tinker
Faren er Fuldblod

Planen er at kåre hende i DPF
Køn
Hoppe med et kæmpe H. Hold da op.
Bemærkninger
Mødte hendes første gang: 20. april 2015
Fik part på hende: 20. april 2015
Aftale omkring lån med henblik på køb: 26. maj 2015
Fuld overtagelse mht. lån: Omkring d. 1 juni 2015
Ejerskiftet: 30 oktober 2015

Jeg var inde og kigge på en af de mange facebookgrupper jeg er medlem af omkring folk der søger part til deres hest. Jeg fandt så en tæt på mig som manglede en part til hendes store hest, og hun havde også en unghest hun gerne ville have hjælp til.
Så jeg kom i kontakt med ejeren, og et par dage senere mødte jeg ejer og de to heste. Tinka kom direkte hen til mig fra folden og ville nusses og skulle se hvad jeg var for en, hvilket ejer sagde at det var normalt ikke noget Tinka gjorde ved fremmede.

Allerede dagen efter tog jeg hen og begyndte at træne lidt med Tinka. Hun er ung og forvirret, og kan ikke de store ting, hun var stort set rå da ejer fik hende hjem sidste år.
Så jeg ser det som en spændende udfordring at jeg skal træne og tilride denne dejlige hoppe.

Jeg er hos Tinka og Gazzi (den anden hest) stort set hver dag.
Og jeg beklager at ikke alle billederne er knivskarpe, jeg har ikke kunnet lokke min mor med de gange jeg var der og det er svært at få billeder af sig selv der træner, når man er alene :).

De sidste par gange med Tinka er gået rigtig godt. Hun forstår hurtigt basissignalerne frem, bak og drej, men vi har problemer med longeringen, og det kom til udtryk i dag (25/04-2015) hvor Tinka blev sur, forvirret og stod lodret op et par gange og teede sig lidt åndssvagt. Men vi kan jo ikke have en god træningsdag altid, og jeg må gå i tænkeboks for at finde ud af hvordan jeg bedst sev kan forstå og lære denne hest.

Hun er allerede nu begyndt at slappe godt af når vi trækker med hende, og jeg kan stille og roligt få hende lidt ud på en volte, uden hun siger noget til det.
Hun har prøvet at have sadel på en enkelt gang og haft en longegjord spændt på som hun ikke sagde noget til i stalden.
Hun er derudover begyndt at være yderst dejlig og tålmodig når man står og strigler hende. Skønne dyr <3.

02-10-2015
- Mega lang tid siden jeg har skrevet her.
Der er stort set kun fremgang med Tinka. Hun kan stort set longeres nu uden at stresse op, vi går ture en gang i mellem som hun bare tager super flot, hun er vant til diverse udstyr osv, og jeg har siddet på hende 1 gang mens hun lå ned, og ligget henover hende mens hun stod op.
Mit mål er at hun er ryttervant i skridt inden januar 2016, jeg er positiv og er 100% på at vi når målet!

26/05-2015
- Fremgang fremgang fremgang!
Tøsen har haft diverse sadel og gjord på, og hun tager det skide godt. Lidt skeptisk i starten, men ellers er der ikke noget.
Hun har i dag haft bid i munden for første gang. Det tog to gange, så stod hun lige så fint med det i munden. Der skal lige lidt overtalelse til, men hvis bare man slapper af og har tålmodighed, jamen så er der sgu ingenting. Meget stolt!
Longeringen går også meget bedre efterhånden, hun er stort set selvkørende i traven nu. Det kniber med at forstå der også er noget der hedder skridt, og i galoppen bliver hun stadig lidt sur.
I dag har nok været en af de dage hvor jeg har trænet længst tid med hende. Normalt er det kun 15-20 minutters tid, men i dag blev det til 30-45 minutter, og det var tydeligt på hende til slut at nøj, hun var træt :'). Vi er også gået godt i gang med at vende hende til at stå ved en kasse så hun (forhåbentlig) bliver nem at stige op på, og at jeg læner mig ind mod hende, lægger lidt vægt i, "hiver" i hende hen over ryggen og klapper hende på den anden side. Hun er skide dygtig!

15/05-2015
- Det går fremad med pigen! Hun har i dag haft sadel på samt en spændt gjord, hun sagde intet til det. Fik også lov til at give hende fluenet-ting på som hun normalt ikke vil have. Sejr!

Fordi jeg er blevet så glad for Tinka, er ejer og jeg blevet enig om at vi laver en "bytter", så Natash kommer hen til dem og Tinka kommer hen hvor Natash står nu. Natash er stadig min egen, men for at Gazzi ikke skulle stå alene og jeg kun har råd til en opstaldning, får Teresas lov til at have hende som sin pony. Til gengæld så er dette "byt"/lån med henblik på at jeg køber Tinka, som min forhåbentlig nye stævnehest og makker :).
Kommentér på:
Pinto La Tinka Primavera *Min baby&Dulle2*
Annonce