{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race De noir obbs [Tidl. hest] 2011

413 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Hass
Kvinde | 29 år | Oprettet: 5. jan 2012


Anden særlig race De noir obbs

Fødselsår:
2011
Højde:
166
Temperament
En rigtig lille ungheste hoppe under ridning - det siger vist alt ;)
Den mest kærlige sveske på fold, i stald og fra jorden!
Gangarter
Middel
Stævner
LC1 i ÅSRK d. 3/5-15: 61.7% - En knalddygtig lillemus til sit første stævne!
Stamtavle
På grønt pas da hun var et hul i hegnet. Men har De Noir som morfar (heraf hendes tåbelige navn) og har noget holstenerblod på den anden side.
Køn
Hoppe - og en smuk feminin en af slagsen
Bemærkninger
I april 2014 blev min far ringet op af sin svigerinde, at hun kendte en mand der skulle af med sine heste - om han var interesseret i noget? Jo, det var han da, så vi kørte mod Ålborg hele familien for at hente en ny hest.
Da vi nåede derop, så det ud til at være en lidt større opgave end vi forventede. Hoppen gik sammen med en anden hoppe og dennes føl på den fold hun var født på. Hun havde aldrig været uden for folden, havde aldrig haft grime på og var aldrig blevet trukket med i sit snart 3 år lange liv.
På kun 4 timer havde hun haft tov om halsen, fået grime på, blevet trukket væk fra hendes fødefold, op i en trailer, kørt i 1½ time, trukket ud af traileren igen og ind i en boks - altsammen uden at hun fik dårlige oplevelser. Dog havde vi været så dumme at binde hende i traileren (altså med almindelig strop som man plejer), hvilket resulterede i 200 meters kørsel efterfulgt af et ordentligt dunder - musse var kravlet op over forbommen med det ene ben og over skillevæggen med det andet... Men hun blev løsnet og stod pænt i traileren resten af vejen hjem.

Så kom hun ellers på arbejde: Hun lærte at blive trukket, stå bundet i spiltov når hun skulle strigles (efter MANGE sprungne karabiner), og gå i traileren (hun fulgte direkte efter mig 2. gang, og efter 6 læsninger kunne hun sendes op)

Vi havde en anden rytter til at tilride hende, men efter min dressurhest blev syg i februar overtog jeg hende.
Vi har haft mange vilde ture - damen synes selv hun ville bestemme, så når jeg bad hende om noget lossede hun bare bagud, bukkede, småstejlede eller hvad hun nu kunne finde på - vi arbejder stadig på lidt af bukkeriet. Men hun er blevet super dygtig og kan rides nogenlunde stabilt i alle gangarter. Og så har jeg fået en pokkers god balance ;)

29/4-15: Lillsusen snublede over sine egne forben i venstregalop i dag, hvilket gjorde at hun måtte en tur ned på forknæene - vi blev begge forskrækkede, og hun blev utryg ved galop (hvilket resulterede i en ordentlig bunke buk, når jeg lagde an til galop). Men pludselig genvandt hun troen på sig selv og mig, og vi red afsted i den fineste venstregalop :)

3/5-15: Så blev Lillemusen gammel nok til at starte stævner. Og hun var SÅ dygtig. Hun stolede 100 % på mig inde på banen, og var fin og afslappet og red til 61.7 % i en LC1 :) Og rytteren tudede af stolthed da vi kom ud - godt jeg havde husket den vandfaste mascara ;)

Kan pt ikke finde de resterende billeder af hende - men leder :)
Kommentér på:
Anden særlig race De noir obbs
Annonce