{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race X 2010

1.010 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race X

Fødselsår:
2010
Højde:
148 cm. med forsko
Temperament
Mild og forsigtig, men nysgerrig og lærenem. Hun har det dejligste temperament, og det er lige noget for mig! :-)
Gangarter
Hun er yderst stabil og har 3 fine gangarter :-)
Stævner
Ingen endnu :-)
Stamtavle
Hun er halv knapstrupper og halv new forrest :-)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Mandag d. 12. oktober 2015 bliver jeg ringet op af småfrustreret hesteejer der har en pony der ikke vil rides på. 5 år gammel, sund og rask men lidt speciel.

Tidligere ejer købte X i sommers, hun var helt rå og havde ingenting prøvet, men ejer faldt for hende fordi hun er unik og meget stabil.
Hun har taget ALT rigtig flot, trailerturen hjem fra Jylland, at blive håndteret, dækken, trense, longesystem, sadel osv. Hun var ret okay med rytter, og min veninde (som rider for X's tidligere ejer) har redet løs rundt på X i sommers. Så taber hun min veninde, og bliver derefter lidt utryg. Min veninde er oppe og ride rundt igen, men efter det fald var X ikke så tryg længere.

X har så efter noget træning gået rundt med en pige på ryggen mens tidligere ejer har trukket. Da pigen skal stige af skal hun lige rette noget og pludselig er det ikke hvad X selv regnede med, og hun springer afsted.

Tidligere ejer køber en tilridningsdukke, og tænker at X skal blive tryg ved den. Det går fint på den anden volte, men i det sekund hun vil skifte og ikke lige har longetorvet i hende, panikker hun og løber. Hun løb igennem deres solide ridebanehegn, og derefter 3 foldhegn. Hun ender på en af deres kæmpe sommerfolde, og der er en flok mennesker 4 timer om at fange hende, mens hun render rundt med sadel, trense og dukke.

Den dag ringede ejer og snakkede med dyrlægen om evt aflivning, for at undgå X endte som kastebold, hvis der var nogen der lige tænkte det var noget de kunne fikse. Vi har fælles dyrlæge, og hun siger at hun synes ejer skal ringe til mig.

Jeg får en god, lang snak med ejer, og beslutter at tage ud og se hende. Det var ikke helt hvad jeg forventede. En meget rolig, fattet og velopdragen pony. Kunne fint være alene i stalden, stå bundet, få gamacher på, skyllet ben, lagt pessoa om sig mm. Jeg så hende i longe, og ponyen spadsere ligeså fint og roligt rundt, trods lidt kåde heste på den anden side af banen. Hun er stabil, rolig og virker bestemt ikke som en pony der var rå få måneder før. Hun var dog lidt tricky at fange på en fold, på trods af den ikke var så stor, og selvom der stod en rar og snaksaglig pony derinde. Tidligere ejer siger hun bliver svær på større folde, fordi hun nærmest bliver rå igen og derfor svær at få fat på.

X er 5 år, sund og rask, nysgerrig og elsker kontakt, så selvfølgelig skal hun have en chance her, jeg kunne forestille mig hun så formidabel ud under rytter! :-)

D. 6. november henter vi X hjem og hun får et par dage til at falde til. Jeg glæder mig til at lære hende at kende, samt at starte træningen op, men nu får hun lige nogle dage til at falde til.

Tilridningen bliver helt fra scratch i et ultra langsomt tempo, der skal helst ikke komme noget gammel adfærd op.

Hun hedder kun X, hun er fra 2010, maks mål 1'er pony, og en blanding af knapstrupper og new forrest :-)
Kommentér på:
Anden særlig race X
Annonce