{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Paika 2002

518 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Marna A
Kvinde | 34 år | Oprettet: 18. jul 2013


Anden særlig race Paika

Fødselsår:
2002
Højde:
Det er et godt spørgsmål :)
men vil gætte 1.37 - 1.40 ca, vi prøvede med tommestok og vaderpas :P
Temperament
hun er vel en hoppe :p
hun kan være ekstremt tændt når vi rider, trækker lidt når vi går hjem :)
men er som et lam hvis børn er tæt på eller på hende :)
og hun er meeget sød at trække med. Min 3 årige søn kan gå med hende :)
Gangarter
Hun er fjordhest/islænder blanding .. Tror hun kun har 3 gear :p har ikke set hende i pas/tølt :)
Hendes skridt er dejligt rolig, har en god trav og så har hun sin traver trav, hvor hun tror hun er travhest :P
galoppen er fantastisk, meget ponyagtig :P men dejlig :D
Stævner
nope .. eksisterer ikke stævner på Færøerne :) Udover gangarts stævner til islænder .. og det ved jeg ik liige om vi skal være med til :)

19/3-17
MEN nu, 1år efter, tænker jeg Paika skal med til de der gangarts stævner, da der gemmer sig en traver i hende. Hold da op hun traver stærkt :)

så stillede vi op til i en trav klasse, 3 ud af 5 :) ik så galt :)
Stamtavle
ja det har man heller ik her oppe .. ik uden hestene er indflyttet, Paika er så født og opvokset her så der er ingen papirer på hende :)
Men rygtet siger hun er halv islænder og halv fjordhest ..
Køn
ja det synes jeg hun er :D fin bette hoppe :)
Bemærkninger
Paika er lærenem og vil gøre alt for lidt mad :P hun er hurtig i opdrift i det jeg prøver at vise hende ..
Jeg har kun haft hende siden 21 november, så ved ik så meget om hende endnu :)
jeg ved hun har haft et føl engang, som desværre døde som 1års ca .. Så jeg overvejer lidt at prøve og trække et føl mere på hende :) da hun klarede det så flot sidst, hun har nu os et veldigt temprament at give videre :)
Hun blev sparket som ung tæt på øjet, så hun har et ar, der er formet som en hestesko. Som jeg har fået fortalt så tog det laang tid om at heale, og stingene røg op igen hele tiden :/ Så hun har lidt nerveskade oppe i øgenkrogen, så hun ligner lidt en kineser i det ene øje :) men ikke til at det er noget der generer hende i dagligdagen :)

Hun er en hest som er vældigt misforstået af mange, hun er blevet hevet meget i munden, så hun er sygt hård fortil, og de ture hun har været på med forrige ejer har kun været fuld fart frem. Men det slut nu, det slut med bette tøser der gerne vil have en hest om sommeren og ikke aner hvad det er at have hest om vinteren, da der ikke er 1000 opstaldnings steder på Færøerne, må man selv passe den hverdag, og flytte fold tit.


29-12-2016
Såå har jeg været Paika ejer i 1 helt år, må nu sige det har været et meget spændende år. Paika var til tandlæge i marts måned 2016, og han fandt tænder der har generet hende og nedsat hendes motorik i munden, f.eks. når hun sku spise.
Da hun skulle spise første gang efter, faldt maden ud af munden på hende, da hun simpelten ik kunne huske hvordan hun skal bruge sig. Det er så på plads nu, tanlægen godkendte vores bid, så er det også på plads. Jeg valgte dog at ride med hackamore i starten da jeg ville skåne hendes mund, det gik godt nok, hun lærer hurtigt hvad de div. tryk betyder, så der gik ik så længe til hun var næsten 100% styrbar.

Hen over sommeren blev hun dog meget hormonel, var i brunst, heletiden, det varierede fra 1 uge eller 3 uger imellem, som så påvirker hendes sind og villighed under rytter, så vi skiftede over til et 3ringsbid + glidetøjle.
Vi rider nemlig kun inde i byen og imellem biler, da det er den eneste mulighed her, og jeg tør ikke risikere en hest der er så hormonell og får et af sine flip, som at vi rider forbi et sted vi måske galoperede efter sidste tur, jamen så skal vi jo igen denne gang. Det går jo ikke at jeg risikerer hende, mig og evt. biler eller folk. så på med glidetøjlen så jeg simpelten kan tvinge hende ned og til siden og stoppe. Men under ridning bruger jeg den ikke. Så er ikke så led ved hende alligevel. Hun fangede hurtigt hvad glidetøjlen betød, så på med den og bare have den, har ik fat i den eller noget. den skal bare være der.

Vi er begyndt at træne at gå for vogn, det gik godt første gang, men så heller ik mere end det, nu kan jeg slet ik få vognen på hende, så der mådte jeg træde 3 skridt tilbage og øve at gå for lange linjer, og øve signaler, øve at trække med et dæk, Det går super godt, så skal lige have manden at lave mig en sulky ;)

i april måned fik jeg så en ny hest, 25 årig islænder vallak, Skenkur :)
De to er som pot og pande, og så kan ungerne os komme med tur.

Paika er speciel i sind, men samtidig meget rolig (når hun ikke har sine hormon forstyrrelser) som ikke har været siden juli måned ca. så håber det var et engangs noget :)

Til sommer får Paika kæreste besøg fra en Fjordhest, så skal vi lave en baby Paika ;) håber der kommer lidt højde på, som sidste gang hun fik føl, så håber hun er en af dem der avler stort :)

Skenkur kommer så at gå sammen med Solita, som os er 25 år, så kan de gamle pensionister gå og hygge sammen, mens de to fjolleboller hygger sig sammen ;)

27/2-18
Der er sket meget her, Skenkur døde desværre af kolik i april mdr 2017, så han kom aldrig at gå sammen med Solita imens Paika havde kæreste besøg :/
Paika er så drægtig nu, blev håndscannet positiv og hun er den mest rolige hyp i sin drægtighed :) hun har termin 18 april ;)
Kommentér på:
Anden særlig race Paika
Annonce