{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Alexandra 2007

556 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kia Kjær
Kvinde | 28 år | Oprettet: 1. okt 2009


Dansk Varmblod Alexandra

Fødselsår:
2007
Højde:
169
Temperament
Alexandra er en meget opmærksom hoppe. Hun vil gerne følge med i alt hvad der sker, men uden at hun bliver ustyrlig.
Gangarter
Skridt: Middel
Trav: Middel (vi arbejder på at gøre den bedre!)
Galop: Over middel
Stævner
Med tidligere ejere/ryttere har hun startet C stævner i springning. Senest startet med min staldejer på stutteri Ask i august 2016.

Jeg har startet dressur og spring på til D-stævner på Alex.
Stamtavle
Far:
Ulrich z
Farfar:
Darco
Farmor:
Lincia
Farmors far:
Ramiro z
Farmors mor:
Cynthia
Mor:
Valletta
Morfar:
Lancier
Morfars far:
Landgraf i
Morfars mor:
Esmarin
Mormor:
Vena lundgård
Mormors far:
Weinbrand
Mormors mor:
Duval lundgaard


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Alexandra er en hoppe der er blevet misforstået en del. Hun er 'kasseret' som springhest pga. hun stopper hvis man forlanger for meget.
Jeg købte Alexandra d. 17/8-2016, men der havde jeg allerede kendt hende i to måneder, samt redet hende i en lille måneds tid.
Planen med Alexandra er at omskole hende til hovedsageligt dressur og at genlærer hende, at springning er sjovt! Håbet er at kunne komme ud og starte dressurstævner, samt starte en LC i springning :-)

Alexandras historie:
Alexandra er avlet oppe ved en avler i Nordjylland. Han har fået hende tilredet, kåret og selv været ude at starte stævner på Alexandra. Da Alexandra er 5-6 år bliver avler syg og stopper derfor alt ridning.
Han beholder dog Alexandra, i håbet om at kunne komme til at ride hende igen. Dette sker ikke. Til trods for Alex er RDH kåret bliver hun heller ikke sat i fol, af hvad jeg ved gik hun blot som foldbums.

I januar 2016, da Alexandra er 8 år, bliver hun solgt til min staldejers træner og ven Thomas. Thomas rider hende op til springning igen og i maj 2016 bliver Alexandra solgt som springhest til en anden pige på Fyn. Efter 10 dage sender pigen Alexandra retur, under påstand af at hun har stejlet 7 ud af de 10 gange hun forsøgte at ride...
Dette kommer bag på alle i Thomas' stald, da han havde forsvoret han fik Alex igen, pga. hendes gode sind. Thomas sender Alexandra i ridning og her kommer hun igen op og springe 145 til daglig træning. Men når der kommer købere stopper hun med dem på 110. Derfor bliver hun sendt tilbage til Thomas og 'kasseret' som springhest. Alexandra bliver altså kategoriseret som stophest.

Da Thomas så får Alex hjem igen, tilbyder han min staldejer Nicoline at få Alex over i ridning. For at se om hun ikke kan vende Alex af med at stoppe og fordi Nicolines egen springhest stod skadet. Nicoline får hende hjem i stalden 16 juni 2016, og forventer at få en vild og halvskør hest hjem.
Nicoline starter ud med longering af Alex og kravler forsigtigt op, men Alex gør intet. Nicoline rider så Alex i en måned, hvor jeg en gang er oppe og møde Alex. Jeg kan tydeligt huske da jeg ser hende, for hun ligner ved første øjekast min tidligere hoppe Diva, min tanke var "Den hest vil jeg i hvert fald aldrig eje". Netop fordi hun lignede Diva for meget. 'Heldigvis' ligner de ikke hinanden af sind og opførsel.

Nicoline kan godt mærke Alex har været presset for meget og er usædvanlig usikker i springningen, forlanger man for meget stopper hun. (I starten ville hun ikke engang skridte over bomme!)

Nicoline spørger mig så, om jeg vil ride Alex imens hun er på ferie, fordi hun skal starte stævne weekenden efter hun kommer hjem. Det kan jeg ikke se noget forkert i, da vi alle er kommet frem til at pigen der først købte Alex simpelthen må have presset hende for meget. Alex har aldrig stejlet eller lavet andet hos hverken Thomas eller Nicoline.
Nicoline fortæller da jeg prøver Alex, for at se om jeg kan ride hende imens Nico er på ferie, at Alex jo er til salg..
Det ender så med, at efter jeg har redet Alex i lidt over en 1 uge rejser jeg på ferie. Da jeg så kommer hjem snakker vi videre omkring Alex jo er til salg..
Nicoline sætter mig i kontakt med Thomas, og vi aftaler, at jeg skal købe Alex. Dagen efter vi har aftalt det falder Nicoline ironisk nok af Alex, fordi Alex snubler på opvarmningen til springstævnet på Ask først i august. Nicoline står af på hovedet og får hold i nakken.. Derfor overtager jeg ridningen af Alex allerede d. 10/8. Så pr. 17/8, der var jeg over og møde Thomas og betale for Alex og har siden ejet Alexandra. Min hest nr. 2.

Fra august 2016 til december 2016
kommer :) Men der er sket meget!!

15 april 2021 blev Alexandra mor til det skønneste hingsteføl: Kjærs Faustix! (min hest nummer tre ;) )
Kommentér på:
Dansk Varmblod Alexandra
Annonce