{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Laredo RIP [Himmelhest] 2002

3.988 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anja J
Kvinde | 38 år | Oprettet: 5. dec 2005


Anden særlig race Laredo RIP

Fødselsår:
2002
Højde:
Ca 170 cm.
Vægt 671 kg den 22 september, så han er en ordentlig bamse
Temperament
Roligt, men til tider varmt
Gangarter
Han har en meget stor gang. Især i galoppen, så det hjalp med en ny sadel. Nu føler jeg da ikke jeg bliver kastet rundt mere. I traven og skridten har han os en stor gang.
Han har ikke det dårligeste gangarter *S*
Stævner
Han startede han første stævne søndag den 7-10-07.
Lc2 trav. Red til 58,57%.
Lc2. Red til 57,39%, da dyret valgte at stikke af i galoppen.
Men der skal skam nok komme flere..
Stamtavle
Nej, men han er en blanding mellem oldenborg/trakehner/Pinto
Køn
Vallak
Bemærkninger
Min højt elskede Muhko, som jeg ville savne til den dag, jeg selv stiller træskoene.

Laredo blev aflivet den 28 september 2008 inde på KVL. Til at starte med, var det pga Headshaker syndrom, men de fandt så senere ude af, da de undersøgte ham nærmere, da de havde aflivet ham at han havde en blødende kræftknude, siddende i næseryggen, som de ikke havde kunne se på røngentbillederne eller scanningerne. Så det havde bare været et spørgsmål om tid, hvornår han ville være blevet dårligere. Han nåede lige at blive seks år. Syntes det er uretfærdigt at så ung en hest, med så meget livsgejst skal aflives. Han var igennem et hav af undersøgelser både af min egen dyrlæge, og mange forskellige dyrlæger inde på KVL. De tog alt fra blodprøver til at ligge blokader inde i hjernen, så han var meget igennem de sidste 14 dage af hans liv.
Jeg valgte desværre ikke at tage ind og sige farvel, inden de aflivede ham, men jeg ville ikke byde ham, at jeg kom derind, for at køre igen uden ham. I dag fortryder jeg det så meget. Jeg syntes det er noget så fejt af mig, bare af efterlade min elskede hest, et fremmede sted, for at lade fremmede mennesker gøre alt muligt ved ham. Ville give min højre arm, for at kunne ændre den beslutning.


Update den 22 september.
Så blev Laredo indlagt på KVL.
Nu skal jeg så bare gå og vente på at der kommer svar på blodprøverne og de andre prøver. :-(
Ventetiden er sgu lang. Min følelser var godt nok ude på tøjet i dag. Jeg har aldrig rystet så meget i mit liv, da jeg sagde farvel til ham. Jeg har hele tiden haft en 6 sans, som sagde at det var sidste gang jeg så ham, så valgte at sige farvel derinde.

Uodate den 18 september.

Sune ringede igår, og fortalte at nu havde han snakket med Keif inde på Landbrughøjskolen, og de ville gerne have ham ind.
Så Laredo bliver kørt ind på landbrughøjskolen mandag morgen. Chancerne for at de kan gøre noget er meget små, :-(
De ville ikke love mig at de kunne gøre noget for ham, men de ville prøve. Men indtil videre skal han være derinde fra mandag og ugen ud.
Regner med at tage en sidste skridttur på ham, på søndag, og så sørge for at sige farvel til ham, inden jeg aflevere ham.
Ved jo ikke om jeg får ham at se igen

Update den 15 september.

Laredo har været nede på Faxe dyrehospital, hvor han skulle igennem et større tjek af Sune, da han har stået stille i tre måneder, pga spastiske anfald med hovedet.
Desværre var der intet godt nyt at hente.
Han fik taget nogle røngentbilleder, af hele hovedet og halsen, og Sune kunne se at han havde luft i spiserøret. Desværre har Sune aldrig set det på en hest før, så han er ligeså meget op bar bund, som jeg er.
Han fik så en kikkertundersøgelse af hele munden, spiserøret og maven, men der var intet at finde.
Sune har derfor taget kontakt til en dyrlæge inde på Landbrughøjskolen, for at hører hvad man kan gøre ved det, og om der overhovedet er noget at gøre.
Sune siger det er en ud af en million heste, hvor de ikke kan finde ud af hvad der er galt, og er derfor nød til at opgive, og Laredo er desværre den ene.
Jeg skal så bare vente på en telefonopringning fra Sune, om hvad der nu skal ske. ØV siger jeg bare :-(


Jeg købte ham i oktober måned 2006. Han var lidt af en mundfuld, det første år, da han havde været igennem mange dårlige oplevelser, så det har godt nok kostet sved, tårer og nogle ret slemme fald. Han er tidligere blevet kaldt dræberhesten, da han ikke bare taber en i et hjørne, men man får vitterligt en røv tur fra den anden verden af. Det koster stort set hver gang, kraftig hjernerystelse og en del trykkede ribben, men det er jo bare op på hesten igen, som de kloge siger.
Men efter et år, kunne jeg langt om længe ride ham selv, uden nogle skulle holde ham, så jeg kunne komme op, og vi fik da os redet ude sadel, og var begyndt at springe lidt, inden det gik ned af bakke med ham.
Han har givet mig så mange gode oplevelser, som jeg aldrig ville glemme ham for. Jeg ville aldrig kunne glemme ham. Jeg tænker på ham, hver gang jeg komme gående ned af grusvejen, hvor han plejer at følges med ned, til leddet på folden, for at komme med ind. Eller når han kaldte, hvis man fløjtede på ham. Ja jeg kan komme med mange eksempler, på nogle dejlige øjeblikke med ham.

Laredo. Du er mit et og alt, og jeg glæder mig så meget til vi skal ses på den anden side. Håber du kommer og tager imod mig, når det er min tur, og tager mig med over på den anden siden, hvor vi skal være sammen foraltid.
RIP min Muhko :-)
Kommentér på:
Anden særlig race Laredo RIP
Annonce