{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Fernando 2008

415 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ida E
Kvinde | 35 år | Oprettet: 7. jun 2005


Anden særlig race Fernando

Fødselsår:
2008
Højde:
1.40 hjemme målt
Temperament
Fernando er faktisk en rolig pony. Han er desværre blevet mishandlet af tidligere ejer, så han er meget nervøs da disse oplevelser sidder MEGET dybt i ham.
Gangarter
skridt: træder op i eget spor
Trav: serdels god
Galop: god
Stævner
har været til et enkelt med tidligere rytter, men nået ikke at starte, da han stejlede pga. omgivelserne.
Stamtavle
Vides ikke
Køn
Vallak
Bemærkninger
Hans race vides ikke. Det eneste jeg ved er at han ikke var planlagt.

Fernando arbejdede jeg med to somre i streg inden jeg købte ham. Jeg nåde aldrig på ryggen af ham. Jeg vil til at ligge saddel på ham den 2. somre og da jeg kom ud og var klar til at sætte mig op på ham var begge hans baghove flækket helt op, få centimeter til koderanden :( skrev og sendet billed af det til ejerne og en uge efter tog jeg der ud og der var ikke blevet gjort noget.... en mdr. efter var de fine igen men nu kunne han ikke passe sadlen da han var blevet for tyk af sommergræsset :( øv. om efteråret blev jeg spurgt om jeg vil købe ham og jeg fik dem presset fra 3000 til 1750.
Fernando er en ødelagt pony pga. mange dårlige oplevelser med mange forskellige rytter og mishandling ved smed. Han stoler ikke på mennesker, eller gjorde ikke og han kan ikke lide mænd da det er dem der har mishandlet ham via smed. Han vil ikke løfte baghove og fik bundet en snor rundt om hoven og op om halsen, så når han sparkede kvalte han sig selv :'( Efter 2 år kan jeg få lov til at løfte den ene baghov og rense den, den anden kan jeg løfte kort. Jeg kunne bruge lang tid på at hente ham på marken, nu kan jeg hente ham rimeligt, men stadig ved hjælp af godbid. Indimellem uden godbid :D Han kunne ikke skridte i longe, det kan han nu, men overgang fra trav til skridt, stopper han stadig op og vender sig ind imod mig. Jeg har ikke kunne spænde gjorden det nye sted pga. EN dårlig oplevelse. Jeg kunne ikke spænde gjorden på staldgangen, han rev sig løs og så kunne ingen fange ham, før dagen efter. Han har bukket og været spændt som en flitsbue og nærmest sprunget i luften når jeg har spændt gjorden. Også på banen har jeg spændt den og når vi vil gå med ham er han fløjet afsted. En gang fløj min veninde igennem luften, da hun ikke vil give slip. Efter clairvoyance/healing har jeg ku spænde den på staldgangen og trukket ham uden problemer :D dog havde han to dårlige oplevelser efterfølgende i longe, som gjorde at han bukkede og spændte op igen på staldgangen :(
Min tanke er at gøre ham til westernhest, da denne form for ridning tager aller mest hensyn til hestens primisser. Sadlen er også mere skånsom for hestens ryg end alm. engelsk dressur og spring saddel.
Jeg får undervisning i horsemanship Uthe Lemanns metoder og tager den derfra.
I sommers prøvede jeg at komme op på ham uden saddel. Jeg ville se om han havde gjordkrampe. Hvis jeg kunne ride på ham uden problemer var det nok derfor, hvis ikke vil det været noget psykisk, som jeg hele tiden har formodet. Jeg nåede kun at ligge på ham to gange efter en halvtimes forsøg og med to hjælpere. Dagen efter prøvede vi igen og da bukkede han og sparkede ud efter os da jeg lå på ham igen.... Jeg venter på at min underviser siger at vi er nået der til hvor vi kan sadle ham op og ride :D
Af hvad jeg ved af er der to som har redet ham før, men ved brug af magt i starten. Det er dette jeg gerne ville undgå, for at genvinde hans respekt og vise ham at jeg vil ham det bedste. Ved at når jeg når der til så har jeg en pony der vil gøre alt for mig og vi får et uforklarligt og sjældent bånd.
Kommentér på:
Anden særlig race Fernando
Annonce