{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Monty <3 2002

3.066 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Monty <3

Fødselsår:
2002
Højde:
148 i stang og 149 med sko:)
Temperament
Varm og opmærksom under rytter og noget nervøst anlagt.
Men på stald er hun det største nussehoved :')
Gangarter
Skridt - god dejlig afslappene Trav - dejlig fjedrende. Galop super :D
Stævner
BRRK: 61,74 % 1. plads - første stævne

VROR: LC1 - Disk :b forlod banen i utide ;)

HJR: LC1 - 61,25 %
LC3 - 57, 25 % Ingen placering ^

SRL: LC3 - 55, 83 %
LB1 - 61,43 % 1. plads - sidste stævne
Stamtavle
har den ikke
Køn
En køn Hoppe
Bemærkninger
Monty er brun hoppe på 7 unge år. Hun blev købt af min ridelærer den 11/2 2007 Hun var en noget nervøs hest, hun var længe om at falde til. Det skyldes måske fordi hun højst sandsynligt har stået hos hestehandler. Men er helt igennem en blid hest.
Kun under rytter kan hun være uspekuleret (: Hun er utrolig lærenem og finder hurtig ideen i nye ting. Dressuren er hendes stærkeste side, selvom hun har et kæmpetalent for spring, men hendes hoved kan nogen gange blive for "varmt" (:


SYDOMSFORLØBET:
Ja når vi gik en skridt frem blev vi smidt to tilbage. For i vinteren 2008 begyndte måtte og hoste. Dyrlægen kom - halsbetændelse og Monty på pencelin
1 måned senere hostede hun stadig - lungebetændelse - pencelin igen og hosten forsvandt
Maj 2008 , begyndte hun at hoste endnu værre, denne gang støvallergi - binyrebarkhormon men mild grad så ridning var tilladt
Efteråret 2008 - Igen et dyrlægebesøg med binyrebark. Den holdt indtil:
Febuar 2009 - Binyrebark og lille uge senere en pencelin kur oven i, igen forsvandt hosten.
I mellemtiden var jeg blevet lidt "træt" af den sammebehandling og frygtede der var noget andet der måtte være grund til den hyppige hostetur.
Så da hosten genoptog den 7. arpirl fik jeg en ny dyrlæge ud. Han måtte alligevel konkludere det samme så Monty fik endnu en sprøjte. Denne virkede det dog ikke. og to uger efter og det var ikke rart nu og få at vide hendes nye dom.
Brøstig var det nu. Hendes vejrtrækning var lettere besværet og næseborene en smule udvidet, hvilket ikke skulle være normalt for en hest i hvile puls. Hun måtte ikke komme på stald da hun ikke må være i støvrigt miljø. Det vil sige at hun skal gå ude hele tide. Så mig og min far gik i gang med og bygge et skur :)
Hendes vejrtrækning er nu normal, men har dagligt hosteanfald. Jeg har været helt nede over dette, da vi ikke får plads til hende når jeg får ny plads. og aflivning var en mulighed der bankede på rimelig hårdt, fordi jeg ikke tør sælge hende til andre og ikke vide om de kan respektere hendes lidelse da hun kan opfører sig fuldstændig rask.
Dette reddede mig mine forældre da de forsikerede mig at hun ikke skulle nogen andre steder hen er her. Det var en kæmpe lettelse, for ville ikke kunne bære at skulle sige farvel allerede nu.

Elsker mig lille Monty; vores rejse har været helt fantastisk, og har kostet næsten blod, sved og tåre - heldigvis er den ikke slut endnu :')

_____________________NYT!!________________________

Monty blev den 4/6 09 Sendt til hingst i Aars :) Så nu håber vi at en lille føller er på hulvej næste år :b

Monty kom hjem lørdag den 11/7 hvor hun havde taget i mod fem gange i ugens løb :) så chancerne er gode for at der kommer et føl efter Monty og Hingsten Chamberlain :D


Den 18/7 2010 blev Monty mor kl 03:30 til en dejlig lille hoppe :)
hun er en eksemplarisk mor, rolig og meget omsorgfuld.
Kommentér på:
Anden særlig race Monty <3
Annonce