{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hannoveraner Amira. [Himmelhest] 2000

9.802 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Michelle V.
Kvinde | 33 år | Oprettet: 20. jan 2005


Hannoveraner Amira.

Fødselsår:
2000
Højde:
Amira er ca 166 i stang. Elegant /sporty model. Flot at kigge på.
Temperament
På stald er hun stille og rolig, meget afslappet.
På ridebanen kan det godt ske at hun bliver rigtig Hoppe-bobbe.


Under rytter er hun MEGET følsom, og kan nemt bøvle de første 10-20 min, men er mega lækker at spring når man har den lige under én, så er hun med på det hele !

Hun har en helt speciel tænding og den er ikke altid til at styre eller at ride på. Men kapacitet har hun masser af - det er bare med at styre temperamentet.
Gangarter
Alle 3 gangarter er rigtig dejlige.


Hun er en spring hest og der satses ikke på dressuren, dressuren bruges kun i det daglige træning.
Stævner
Placeret til C-stævne , gået nul i til og med LB med mig, Samt gennemført en LA.

August 2010 påbegyndt LA

Dog med tidligere rytter placeret i LA.

Samt har hun gået stævner i tyskland, 110 klasser og 120 klasser,





Stamtavle
Hun er avlet i Tyskland og kom til landet i 2006.
Far: Azett
Farfar: Aladin Z
oldefar:Alme Z
oldemor: Good bye Z
farmor: Gessy Z
oldefar: Gotthard
oldemor: Larissa

Mor: Ramur
Morfar: rio Branco
Oldefar: Ramiro
oldemor: Granada
Mormor: Namur
oldefar: Nevado
oldemor: Geisha

Hun har en SUPER blodlinje, som har været meget fremme i den tysk springsport på internatinalplan. Hun er bla. i familie med Ratina Z - kåret til århundredes spring hoppe redet af Ludger Beerbaum.

Amira's halvbror er A hest i springning.
Køn
Hoppe - med temperamente - med meget GNIST.
Bemærkninger
Jeg købte Amira af Dennis Noes Nielsen, Jumping.dk, ved silkeborg, Feb. 2007.





Aftegn:
Hoved: lille stjerne, hvirvel centralt placeret
Venstre for: kode op bag, pletter i kronrand
Højre for: plet indvendig kronrand
Venstre bag: lav sok, sort plet indvendig i kronrand
Højre bag: ingen aftegn
Krop: ingen aftegn
Andet/Mærketekst: HN-brand nr. 59 venstre lår
Farve: brun
Nationalitet: DR (tyskland.)



Hun er en en'er, mener vi ihvertfald selv :-)
Hun er Familiens lille baby, som har vundet vores hjerter. :)

Jeg har grædt og grinet over denne hest, men alligevel tager hun mig til stjernerne og er min bedste ven.... !



Nyt om Amira, d. 27 Feb:

Da Amira i nogle perioder det sidste 1½ år har været uden for pædagogisk, altså det jeg mener ved dette er at hun overreager på selv de mindste hjælper - så hun stejler, bukker og kaster sig rundt. Vi troede at hun "bare var hingstegal" eller vild.

Sidste gang jeg var til træning ved Thomas Uhler gik det helt galt, vi skulle opvarme på 2 bitte små lodretter, efter at jeg havde kæmpede i 10 min. hvor hun bare bukkede og stejlede - og ville hverken frem eller tilbage. Der gav jeg op, sagde til Thomas at nu havde jeg ikke flere kræfter og om han ville tage en tur på hende. Der efter satte han sig op og red lidt rundt på hende og sprang lidt, der sprang hun okay. Thomas korrigerer nogle ting ved hende, såsom at hun bukkede/sparkede ud efter bene når vi lage bene til hende... Efter det satte jeg mig op og sprang hende, lidt Lb / la baner, men så skulle vi lige springe lille vandgrav(plastik) og der gik det galt igen, hun kogte fuldstændig ud. Thomas satte sig igen og fik hende klemt over. det skal siges at selve springet var nok 40 cm og det var en lille smal plastik vand, som hun har sprunget nok hver onsdag siden september....

Fredag kørte vi på Ansager Dyrehospital, nu ville vi have svar om hun havde ondt, eller i væreste fald Kissing Spin.
Hun fik lavet hun grundig undersøgelse, bøjprøve, longe, refleks prøve af ryggen og røntgen. Det blev taget billeder fra haleroden til ørerne.

Men hun var eksemplarisk i alle prøver, undtaget da hun blev longeret. Jon kunne se at hun var meget kort i galloppen og ville ikke træde under sig..

Han konstateret var at Amira har en muskelskade i ryggen, stedet er han lidt usikker på, men han mener at skaden er i sadellejet. Skaden er nok opstået i forbindelse med springning, det kunne f.eks. være en fibersprængning, forstrækning eller ligne.
Og det kunne nemt komme og gå, mente jon. som i de perioder som vi beskrev for ham.

Så nu har hun været på smertestillende, hvor hun forandret sig helt vildt. Hun sprang godt til, på små gymnastik spring og er begyndt at bruge ryggen mere. Nu er hun ude af smertestillende og vi arbejder videre med at få gang i den ryg. med at ligge hende dybt, longere med perssoa linen og lidt gymnastikspring.
Jon siger at vi skal give hende omkring 10 uger, for at se om ryggen vil komme sig.

Vi har talt om alternativerne, hvis hun ikke bliver springhest igen.. Så skal hun være alvshoppe, hun har fået to føl i tyskland. Vi syntes at hun har så meget kapacitet og vilje ( når hun ikke har ondt), og har så mange gode år endnu... Men intet er besluttet endnu, nu kæmper vi videre for hende :-)

NYT**

d. 10 maj. 2011
Endnu engang har vi været på Ansager...
Endnu engang skulle hun ha tjekket ryggen og lavet en helbredsundersøgelse. Alt gik ok... indtil Bøjprøve, amira udviste smerte i begge forben, mest højre. hun fik taget røngten. en smule forandringer i koden - dog ikke alarmerende mente jon. MEN så forslog jon en ultralydscanning, det sagde jeg så ok til.. Der kunne vi konstatere flere forandringer, samt at ledbåndet ved koden, hun fik så noget binyrebarkhormon i ledet ..... Dommen er således; 4 ugers skridt i 30 hverdag - ellers boks ro... Ryggen må vi ikke arbejde med pt, da hun ikke må det vilde og jon mener at det eneste vi kan gøre for ryggen er at ride hende dybt i trav og galop og en masse lige ud ridning....
Vi skal til kontrol om 4 uger, er der ikke sket nogen bedring, er der muligvis kun en vej....
Men intet er besluttet endnu, indtilvidere må jeg bare gøre Amira bekvemt og bruge en masse tid med hende..... Vores tid samen er muligvis på lånt tid....
:'(

18 juli:
Efter nogle gange på ansager, er amira stadig halt. ingen bedring.
vi har i sammenråd med Ansager valgt at sætte Amira i MRI scanner her i August.
Da vi skal finde ud af Amiras chancer.

P.t. har vi pensioneret Amira fra konkurrencebaner. Det er med sorg i hjertet, men chancen er så minimal at hun kommer tilbage, så heller at hun nyder livet på folden og en masse hygge.
Vi regner med hun kommer i MRI scanner i denne måned, ellers lader vi hende gå inde til oktober hvor hun så har været skadet i ½ år og så må vi se hvor slem skaden er.


Vi har nu været på Ansager for sidste gang, Deres vurdering af Amira er at hun ikke bliver ridehest igen. Skaden i forbenet er så omfattende at prognosen for hende er så dårlig at de vil anbefale os at give Amira fred.
Hun får lov til at gå og hygge sig på marken de næste 2 uger ca. Da vores forsikringsselvskabet skal kigge papirerne og godkende at udbetale forsikringssummen.
Dertil skal det sige at min dyrlæge har sagt at hun godt kan holde til at gå og hygge de næste par uger uden at have større smerte end hun har haft de sidste 5 måneder.


Den 4. November 2011. Amira fik fred <3 Alt foregik stille og ro. Mine forældre og jeg var inde og sige farvel da hun var sovet ind... Hun så meget fredfyldt ud....
Tak for støtten alle sammen <3<3<3
Kommentér på:
Hannoveraner Amira.
Annonce