{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Andvari fra Nylund 1995

2.753 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tina H
Kvinde | 37 år | Oprettet: 25. feb 2007


Islænder Andvari fra Nylund

Fødselsår:
1995
Højde:
Omkring de 135 cm :), lige tilpas når man ike er så høj selv.
Temperament
Dejligt roligt sind, frisk hest som er let overvågen til tider. Enmands/kvindes hest. Tillidsfuld over for rytter/ejer :), men mistænksom overfor fremmede. Vil gøre næsten alt for sin ejer.
Gangarter
5 gangarter, men utrænet pas og begyndende træning i tölt. Dejlig ren trav og en god galop.
Stævner
Ingen stævner desværre :(. Men han har været med på efterskole og oplevet lidt af hvert der ;)
Stamtavle
Far: Svalur fra Skáney
Mor: Barna-Brunka fra (noget som jeg ikke kan finde ud af at stave)
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Rød vallak med lys man og hale. Kompakt bygning. ingen aftegn. Lidt for tyk lige for tiden ;).

Jeg havde sådanset plaget om at få min egen hest siden jeg startede til ridning som 7 årig, men det var ikke lykkes mig at få mine forældre overtalt. De ville først vide om det var en interesse der holdt ved og ikke bare en fase. Jeg gik fligtigt til ridning og i 1998 flyttede vi til en anden region, her begyndte jeg at passe nogle heste og fik efter ikke ret lang til ansvaret for 7 miniature ponyer, 1 haflinger og en blandings pony, som jeg var ude ved i flere timer om dagen, det var det jeg levede og åndede for ;).

Og endelig i september 2000 fik jeg denne dejlige skabning, dagen efter vi var kommet hjem fra en ferie på kreta, men jeg havde ingen anelse om at jeg skulle have ham. Mine forældre og alle andrer havde i 3 måneder holdt hemmeligt for mig at jeg skulle have en hest (egentlig var det til deling med min lillesøster, men det interesserede hende ikke). Jeg blev noget chokeret da hesten pludselig stod i stalden og jeg fik at vide han var min, men det var en glædens dag :D.

Men det var ingen dans på roser det første halve år, Andy var ung og prøvede grænser af, så hver en tur på ham var en kamp, han stejlede, stak af og gjorde hvad han kunne for at seom han kunne få magten. Jeg tænkte tit på at komme af med ham igen, men kunne alligevel ikke, elskede jo "udyret" uanset hvor mange tårer han kostede og lii så snart jeg var på jorden var han jo os den dejligste og tillidsfuld hest på jorden. Heldigvis vandt jeg kampen og fik den dejligste hest man kan tænke sig :). Hvordan jeg helt præist gjorde det ved jeg ikke, men en ting ved jeg, jeg gav ikke op.

Og i dag er det næsten 7 år siden jeg fik ham og jeg er glad for at jeg ikke gav op, ville ikke kunne undvære den dejlige bandit, som efterhånden er blevet 11 år, hehe.

I starten af 2008 startede jeg til undervisning med Andy, hvilket jeg er rigtig glad for, da det klart har hjulpet os meget, førhen red jeg kun 3 gangarter på den lille bandit, da han havde utrolig svært ved tølt, troede jeg...

Han har for ca 5 år siden været i tølttræning, så vidste han kunne, problemet var bare at jeg ikke kunne få ham til det og jeg til sidst blev utrolig frustret over det, så valgte at lade det ligge, da jeg ikke syntes det var sjovt at komme ned til min hest når intet lykkes, vi havde ikke længere gode ture fordi vi skulle slåsse sådan med tølten. i foråret 2007 fik jeg en smule undervisning igen, hvilket gave mig modet tilbage, dog blev det ikke til mere der pga studentereksamen, arbejde og andre ting, men efter at være begyndt med undervisning ved Nanna har det hjulpet rigtigt meget og han søger nu selv tølten når vi rider :D. Han har dog haft fri de sidste 2 uger pga jeg har haft meget arbejde...
Kommentér på:
Islænder Andvari fra Nylund
Annonce