{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Victoria~Rest In Peace† [Himmelhest] 1996

10.975 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Victoria~Rest In Peace†

Fødselsår:
1996
Højde:
Ca. 162 med sko.
Vil skyde på 160-161 uden :) .
Temperament
Ret hoppet, og meget flyvsk.
Men det er nok grunden at hun aldrig blev behandlet korrekt.. :/
Gangarter
Det er fine nok :) .
Især traven bør fremhæves !
Stævner
lc klasser, vi tager det fra bunden af, og arbejder os op af :) .

lc2 - førsteplads. Vi red til 65,7%

..
Stamtavle
Den er lidt lang, og jeg aner ikk hvem nogle af de heste hun er i familie er :b .
Men her kommer den :

Far: Victory
FF: Wenzeli.
FM: Valrette.
FFF: Woermann.
FFM: Mon Cherie.
FMF: Valentino xx.
FMM: Almwelle.

Mor: Vickie.
MF: Valentino.
MM: Lucky.
MFF: Winnetou.
MFM: Sinfonie.
MMF: Scotsman xx
Køn
Hoppe-loppe :) .
Bemærkninger
Victoria hedder i virkeligheden Vicktorie, som betyder sejr på fransk ;) .

Rideskolen kunne ikke finde ud af at læse hendes navn rigtigt, så hun blev bare kaldt for Victoria. Det var også som Victoria jeg lærte hende at kende, da jeg sinden hen fik hendes rigtige navn at vide syntes jeg ikke at det passede til hende :) .

Jeg har ikke altid elsket Victoria, hun var faktisk min hadehest på et tidspunkt o.O .
Dengang hun lige var kommet til rideskolen red jeg en ponyhyp ved navn Alfredo, som jeg blev superglad for. Han lærte mig mange ting.
Men en dag hvor jeg hvist ikke fik lov til at ride ham, fik jeg tildelt en hyp ved navn Victoria. Jeg syntes at hun var skidesmuk, men hun kunne ikke lave galopanspring, eller også var det mig der ikke kunne finde ud af det..
Hun var skøn at ride <3 , men det var stadig Alfredo jeg tændte på..

Så gik der noget tid hvor jeg forsat red Alfredo, men der skete det er han blev haldt, så jeg måtte desvære finde noget andet :/ .
Men nej, stadig ikke der kom jeg til Victoria ;) . Jeg fandt en hest ved navn Celina (der nu er købt af Natasha), hun var skøn, så jeg red hende :) .

En dag prøvede jeg Victoria igen, men hun var ikke den samme som da hun lige var ankommet. Hun slog med hovedet for hvert skridt hun tog, stoppede og bakkede - ville ikke gå frem. Jeg var hissig og det eneste jeg tænkte var: "sikke en lortehest! Den gider jeg sgu aldrig at ride igen !" -.-' .

Alfredo var halt i noget tid, og så blev han rengående, jeg skulle hjælpe med at gendoprtræne ham. Men det var ikke som dengang, det var ikke som før.. Var kemien mellem os blevet slidt ned af tiden vi havde været væk fra hinaden?
Det endte med at Alfredo blev halt igen, og aflivet for gigt i bagbenene (R.I.P !) .

Så red jeg Celina i noget tid, men der var også en der hed Natasha der red hende. Hun havde redet hende før jeg, så havde ligesom første ret til hende :) .
Fint nok.
Jeg prøvede en række andre heste, men SÅ kom det til Victoria ! !! :D .
Hun startede med at blive min faste springhest, dernæst min dressurhyp. Jeg red hende fast i flere måneder, og blev mere og mere glad for hende!
Hvordan havde jeg nogensinde kunne hade hende ? <3 .

Men Victorias psyke var ikke til en rideskole, hun var følsom og hoppet. Hun gik ned med flaget i en depration.
Hun begyndte at sparke de andre heste, bide og smide folk af. Folk begyndte at dømme hende som psykopat-hesten, men jeg bevarede kærligheden til det. Kunne de ikke se at hun blot var ulykkelig ? Hun havde ligeså meget brug for at godt og trygt hjem som alle andre levende væsner, hun havde brug for at blive fri..
Istedet for at blive belønnet for at hun havde været så sød, blev hun nærmest straffet i form af flere ridetimer, med flere forskællige mennesker.
Da hun så begyndte at svare igen, var det hun blev omdøbt til Psykohest.... .
En dag brækkede hun benet på en pige, da hun prøvede at sparke hendes hest. Hun ramte ikk hesten men pigens ben..
Da kom forældrene og sagde at den hest skulle sælges!
Jeg blev tilbudt hende, men først takkede jeg nej, da jeg ikke ønskede en hest der havde gået rideskole.
Men når jeg så ind i hendes triste øjne der bad om hjælp, hvordan kunne jeg så være så hjerteløs at sige nej til den hest der havde givet mig så meget ?
Jeg købte hende og har ikke fortrudt det et sekundt siden ! :D .

Efter hun var blevet flyttet hen til Stevnsbogård, lyste hun op. Hun kom på dagfold, hvor hun blev foldens dronning og styrede det hele med hård hov :b .
Hendes selvtillid blomstrede, og det samme gjorde vores ridning :) .

Vi skulle afsted til Paradisgården sammen på Horsemanship ridelejr. Mens vi ventede skete der det er en dag da vi skulle til at have undervisning sagde min ridelære de forfærtelige ord, som jeg har husket lige siden: "Din Hest Er HALT Lykke!"
Og det havde hun været lige siden han sagde de ord, og så et halvt år frem.

Vi kunne ikke finde ud af hvad der var galt, for det så ud til at være lang tid hun skulle være halt? Jeg vidste ikke dengang, at det skulle blive til et halvt år ....
Hun kom til flere dyrelægechek, og til sidst var hun KUN en milimeter fra at få sprøjten og sove ind i fred. Så både hende og jeg, kunne få en ende på vores bekymringer..
Men heldigvis gav vi hende en sidste chance, hun skulle gå i 4 måneder på en stor fold hvor hun helt selv bestemte hvilken gangart hun skulle gå i..
Løsdrift, bare hvor hun sov inde :) .

Hun blev bare så LYKKELIG af at gå derop.
Hun havde fået konstateret slidgigt i bagbenet, men nu er hun på mirakuløsvis blevet rengående !

Hvor jeg bare HÅBER og BEDER til min himmelse farmand om at hun forbliver rengående !

Amen <3


16. Marts :
Victoria er blevet RENGÅENDE ! :D.
Wee, min lille futtelighut!

Jeg er gået i gang med at gendoptræne hende. Vi starter i skridt. Vi skridtende en halv time på hårdt underlig, og for hver dag skal vi lægge 10 minutter oven i, så det blir lidt kedeligt når vi skal op på 2 timers skridt -.-' .
Men glæder mig syglig meget til at vi kan trave lidt :) .
I morgen (Mandag), skal jeg ud og købe en hackamore til hende som han skal trænes om med.
Hendes mundvige er blevet helt vildt bløde, og hun syntes ik det er fedt at havde bid i munden så glæder mig til at få købt den hackamore :) .

Hun kom selv hen til mig på folden, hvilket hun faktisk aldrig har gjort før :b. Hun stod pænt da jeg striglede hende, og lagde sadel på.
Og der var INGEN ting da jeg skulle op og skridte på hende!
Den hest har virkelig et SINDSYGT godt hoved! Hun har ikk været redet i noget med et halvt år, og hun slaskede bare derud af i doven skridt :b .
Dejlige tøs <3

10 april 2008 :
Jeg er kommet i gang med at trave Victoria igen, og hun er begyndt at gå i holdning <3 .
Dejlige tøs, og hun er ikke begyndt at halte igen ! Jeg håber og beder for at benene holder på hende <3

- 26. Maj 2008 -
Jeg har redet Victoria med Hackamore indtil nu, hvilken hun blev ekstremt glad for :D . Hun elsker bidløst, og arbejder nu med stor glæde og iver !
Jeg besluttede dog at beholde Chico.. Derfor skulle jeg sælge Victoria, men da der var for mange heste inde på Heste-Nettet til at mine forældre kunne magte at sælge hende gennem det :( . Så vi kontaktede hestehandler Eliasen, i første omgang ville han gerne købe hende. Men vores dyrelæge fortalte at der var faktisk ingen garanti for at hun ikke ville blive halt igen. Det kunne blive om en uge, eller om et år..
Så han ville ikke købe hende aligevel.
Det er nu besluttet at hun skal aflives, vi stopper legen for hende mens den er sjov for hende. Hun er en hest der har LET til deprationer, .
Så hun for fred <3

- 19. Juni 2008 -
Så skete det.. Kl. noget over 2 i dag fik min elskede hest fred..
Hendes halten var blevet SÅ slemt ! Hun haltede bare hun gik rundt ude på folden, og hun kunne ikk vende sig for at klø sig fordi hun havde så ondt i benet. Hun var så ked af det, men nu har hun fred..
Hun kom selv hen til mig på folden, og så trak vi hende over til landbrughøjskole hvor hun fik en sprøjte. Det var en god tur derhen, hun mødte ikke nogle 'farlige' ting på vej derhen, og hun fik spist en masse friskt grønt græs, og fik gjort sig lækker over for nogle valakker på vej derhen <3 .
Da vi kom derhen fik hun en hel pose gulerødder, og en hel masse slikesten.
Jeg følte ingen ting, jeg rystede kun.
Men da jeg skulle trække hende ind i stalden til hendes sprøjte var jeg fuldkommen klar, og det var hun også. Det sidste hun husker er slikesten, gulerødder og mig og hende <3 .
Så gik hun og dyrelægerne ind i et rum, hun fik sin slikesten med. Jeg var udenfor i mens og sad og stortudede ! De kom ud og hentede mig da hun var væk, hun lå ligeså fint og roligt oppe i et hjørne.
Jeg sadte mig ned ved hendes side og græd, mens jeg aede hende. Det var så mærkeligt at sætte sig ved siden af hende, for jeg forventede næsten at hun ville løfte sit hoved og kigge på mig, men det gjorde hun jo self. ikk. For hun havde lagt sig for sidste gang..
Fredfyldt, som om hun sov . Jeg kiggede ind i hendes store smukke øjne, det var fredfyldte. Der var INGEN angst, og frem for alt INGEN depression at se i dem, kun fred .
Jeg har fået en lok af hendes man med hjem, jeg vil ALTID have den. Den hænger herhjemme på min væg.

Victoria.. Jeg vil ALTID elske dig ! For mig er du ikk væk.
For du er i den lok af din man jeg her herhjemme på min væg.
Du er i de gode minder jeg har om dig og mig.
Du er i de erfaringer jeg har fået om det at have hest.
Du er i de billeder jeg har overalt herhjemme.
Men frem for alt så er de i mit hjerte, og der vil du altid bo ! Du vil ALTID være min lille Vikki-pige <3.

DU vil ALTID være noget specielt for mig, fordi du gav mig så meget, og vi var så meget igennem sammen. Du var med til at gøre mig til menneske.
En dag vil vi mødes igen, en dag vil jeg komme op til dig igen. Du er et bedre sted nu

-R.I.P -
Min skat <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Victoria~Rest In Peace†
Annonce