{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Uldahls Sweet Escape [Himmelhest] 2007

6.889 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Uldahls Sweet Escape

Fødselsår:
2007
Højde:
Var en meter ved fødslen
2 uger gammel: 105 cm
4 uger gammel: 110 cm
6 uger gammel: 115 cm
2 måneder gammel: 118 cm
3 måneder gammel: 124 cm
4 måneder gammel: 129 cm
5 måneder gammel: 132 cm
6 måneder gammel: 135 cm
1 år gammel: 150 cm
2,5 år gammel: 160 cm

Forventet stangmål: 165 cm, puha, gad vide om den holder?
Temperament
En figther af en anden verden. Drønede rundt i boksen i jagten på mælk bare fordi mor blev ved med at dreje rundt.

En nysgerrig og bestemt ung dame, som godt ved hvad hun vil og ikke vil. Lige pt er hun ved at lære ikke at stejle hver gang hun bliver utilfreds med tilværrelsen.
Gangarter
Efter hvad jeg kan se på folden udviser hun rimelig fornuftige gangarter. Hun har sin mors energiske skridt og fjedrende trav. Galoppen ser også fornuftig ud, men ligner den hendes mors er den nok omkring middel, måske lidt over.
Stævner
Vi er så småt begyndt at snuse til stævnerne.. Hun er forholdsvis nem at have med, men hun spænder stadig en del op på banen, men det skal nok blive bedre med tiden.

Stævner 2011:
25-06-11 - Brønderslev Rideklub
Dommer: Karina Nielsen
LD2 - 112 point - 62,22% - Delt 2.plads ud af 5

28-08-11 - Gedsted Rideklub - LC2 (& LC3)
Dommer: Gritt Steffensen
LC2 - 110 point - 47,82% - Nr 8 ud af 9
LC3 - 135 point - 56,25% - Nr 5 ud af 7
Kommentar: Det var sq noget værre rod. Galoppen kiksede fuldstændig, og blev en blanding mellem kontra, bukspring og spassetrav :-/ Hun var okay at have med, og jeg vidste godt hun ville få problemer med galoppen, da hun stadig bukker når hun bliver usikker, men det skal nok blive bedre :D

Stævner 2012
28/4 2012 - Nørhalne Rideklub - LC2 og LC3
Dommer: Merete Max Müller
LC2 - 135 point - 58,70% - Nr 7 ud af 10
LC3 - 149 point - 62,08% - Nr 6 ud af 9
Kommentar: Escape var lidt ked af at skulle væk fra de andre heste, og så spændte hun op, så hun sprang i kontra begge gange i LC2'en. Til gengæld var hun rigtig sød og afslappet i LC3, og galoppen var fin. Alt i alt et rigtig godt stævne, og er stolt af babyhesten :D

26/5 2012 - Jetsmark Rideklub - LC1 og LC2
Dommer LC1: Trine Aarup Henriksen, LC2: Lonnie Molin Nielsen
LC1 - 154 point - 64,17% - Nr 10 ud af 25
LC2 - 140 point - 60,87% - Nr 7 ud af 13
Kommentar: Jeg var noget spændt på hvordan hun ville tage det hele, men hun var bare så nem at have med. Hun spænder stadig op på banen, hvilket også er det der primært trækker ned, men det skal nok komme, når hun bliver mere stævnevant. Alt i alt er jeg ovenud tilfreds med resultaterne, det var meget bedre end jeg havde turde håbe på :D

17/6 2012 - Vester Hassing Rideklub - LC1 og LC2
Dommer: LC1: Jeanett Spelmann, LC2: Rikke Christensen
LC1 - 149 point - 62,08% - Nr 6 ud af 16
LC2 - 143 point - 62,17% - Nr 7 ud af 15
Kommentar: Efter lidt drama, med en Escape der rev sig løs fra traileren, og tog lidt opvarmning rundt på pladsen for sig selv, så var jeg godtnok spændt på hvordan det ville gå. Hun kaldte en del, især under opvarmningen, og var generelt ret spændt, men til sidst slappede hun godt af, og vi var super klar til LC2'en som vi skulle ride først. Hun var bare så god, fine galopper, med gode anspring, imtet voldsomt som det plejer. I LC1'en var hun træt og tvær, den ene galop kiksede anspringet, men vi kom fint igen, og red et ret godt travprogram i den klasse. Men det var et rigtig godt stævne, kan kun være tilfreds med den bette.

23/6 2012 - Brønderslev Rideklub - LC1 og LC2
Dommer: Christine Ussing
LC1 - 149 point - 62,08% - Nr 7 ud af 8
LC2 - 145 point - 63,04% - Nr 7 ud af 10
Kommentar: Escape var helt ved siden af sig selv, hun havde tydeligvis en off-dag. Hun var mat og ukoncentreret og var rigtig svær at holde fremme. Er slet ikke tilfreds med de to ridt, men man kan jo ikke have en god tur hver gang.

Kommende stævner:
Stamtavle
Hun er:
50% Fuldblod
43,75% Oldenborger
6,25% Trakehner

M: Artesia (87,5% fuldblod+12,5% Trakehner)
MF: Arto (75 % Fuldblod + 25% trakehner)
MM: Meer (100% Fuldblod)

F: Ultimo Af Hvarre OLH 718 (87,5% oldenborger+ 12,5% Fuldblod)
FF: Urban af Hvarre OLH 673
FM: Alexandra OL 7470
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Født d. 21/3 2007 kl 21 ca. Jeg var til stede fra føllet var kommet ud og fik jaget Artesia på benene.

Har været første gang ude og tog det i stiv arm da først hun var ude af boksen. Hun er et føl med sin egen vilje og den har alle incl mooar bare at følge :P

Nu har hun så haft grime på et par gange og det er absolut ikke noget der passer damen, slet ikke det der med at blive trukket. Hun sætter sig bare på røven og til tider stejler hun og vælter ind i ting. Hun fik lidt en forskrækkelse da hun knaldede hovedet ind i en boksdør, så fulgte hun villigt med resten af turen ud til folden. Men ellers så er hun en nysgerrig ung dame som sætter sin mor på en hård prøve. Hun har bl.a. forsøgt sig med hegnet, og røg igennem det. Selfølgelig fik hun stød og drønede op i laden. Vi fangede hende da heldigvis selvom Artesia var overbevidst om at hun aldrig ville se lille Escape igen. Meeen hvaa, nu rør hun da ikke hegnet mere :P

12/5 07 Nu er hun snart 7 uger gammel og kan nu stå på staldgangen med hendes "Bror" Effekt mens mor arbejder. Hun står ikke bundet men har ikke noget i mod at stå inde den tid. Ellers er hun et rigtigt nussehoved som elsker at være midtpunkt. Hun nyder at blive striglet og gnubbet, og løfter også pænt alle 4 ben når hun nu skal. Hun er meget medgørlig, dog lidt forsigtig af sig.

27/7-07 Der er sket meget med den lille dame på de sidste 2 måneder. Hun er vokset, jeg har dog ikke fået hende målt længe, men vil tro hun er omkring 125-130 efterhånden. Lige pt er hun i fuld gang med at smide følpelsen, hvilket afsløre at hun bliver mørkere, men ikke meget.
Artesia og Escape blev flyttet for en lille måneds tid siden, så hun har nu også prøvet at køre i trailer, hvilket hun tog i stiv arm og uden problemer, ikke den mindste smule stress var at sporre på den lille tur. Hun er meget nervefast.

7/10 07 Escape er nu blevet brændemærket, det tog hun fuldstændig afslappet. Hun er alt i alt ved at blive en ganske fornuftig lille hest.

21/3 08 Så blev lillepigen 1 år, og når vejret tillader det vil jeg have hende målt og striglet helt i bund, evt flettet til nogle opstillingsbilleder, så de kommer snarest. Men ellers sker der jo meget med Escape og hun er ved at blive en meget selvsikker og legesyg åring med massere af gang i. Vi har vores kampe og madammen synes ikke altid det er lige skægt at være hyps og skulle lystre, men vi tager det bare skridt for skridt.

9/4 08 - Vi træner nu ca 2 gange ugentligt at blive trukket på folden, da hun har været en gimpe og ikke udviste respekt for mig på folden. Det går rigtig godt for tiden og jeg kan nu trække hende både væk fra de andre ud mod de andre uden hverken at skulle rive og slæbe i hende eller blive trukket afsted.

4/8 2008 - Escape er begyndt at lære at hu skal ind når Artesia kommer hjem efter ridningen. Det går super godt og jeg kan nu fuld ud kontrollere hende i både skridt og trav, samt ændre tempo når jeg vil. Hun er så dygtig den bette.

17/10 2008 - I dag var Escape og jeg ude at gå tur for første gang. Vi blev på grusvejen, men gik til gengæld hele vejen ned til rideklubben og tilbage, en tur på ca 3 km. Hun var så sød hele vejen, og havde ørene fremme konstant. Glæder mig allerede til næste gang vi skal ud og gå igen

14/5 2011 - Ej, så lige jeg ikke havde opdateret hendes profil siden 2008, hvad pokker sker der lige der?? :b
Nå jamen for pokker, der er jo sket en milliard ting med min babyhest. I en periode boede hun nede ved Janni, og fik lidt almen opdragelse, og fik lov til at komme med som håndhest, på tur. I efteråret, 2010, tog jeg hende hjem, og gik i gang med forberedelsen til tilridning. Den startede vi stille og roligt op, og hun var bare den mest coole hest, så skøn at arbejde med, det drømmer i ikke om.
Tredje gang hun blev introduceret til at mennesker kunne finde på at hoppe på ryggen af en, ja der skridtede og travede vi da bare rundt i hallen. Og dagen efter tog vi da bare på tur i blæsevejr, og fik redet i alle tre gangarter.
Så gik det hele lidt i stå, lysten svandt, og jeg kom ikke rigtig videre med hende. Så havde jeg en ude fra BBH og træne hende i at slappe af, og lytte, og ja, hun er bare så lærenem. Men jeg havde stadig ikke rigtig lysten, og tankerne om at sælge hende begyndte at blomstre.
Men nej, hun skulle have en ordentlig chance, og ikke bare sælges fordi hun var blevet større end forventet. Så den sidste måned har hun været i ridning, og i den kommende uge skal jeg have min lille stjerne hjem, og jeg glæder mig som en sindssyg. I dag prøvede jeg hende, og ja, hun var altså bare en engel. Også selvom piloten har lidt startvanskeligheder. Hun er jo stoooor i forhold til hvad jeg er blevet vant til. Så pas på derude. Vi skal snart ud og vise os frem, dyret er klar, nu skal rytteren bare lære at sidde deroppe. :D

28/5 2011 - Escape har nu været hjemme i en 10 dage, og jeg bliver bare gladere og gladere for den "bette" pige. Hun er simpelthen så skøn at arbejde med, og minder mig på så mange måder om hendes dejlige mor, som jeg jo savner hver dag. Beslutningen er taget, Escape bliver ved mig, og så må jeg bare lære at leve med hendes størrelse. Vores første stævne bliver den 13/6, hvor vi tager til Løgstør og starter championatsopvarmning. Det bliver spændende. :D


25/6 2011 - Nu har Escape været hjemme i en måned, og hun er bare så dejlig at arbejde med, og det bliver kun bedre hver dag.
I dag havde vi vores stævnedebut, med tilhørende debut i trailerkørsel. Begge ting klarede hun til UG, og vi kom meget uventet hjem med en flot blå rosette. :D


14/8 2012 - Indtil videre har 2012 været et år med op og nedture. Vi har været ude og starte nogle flere stævner, og er nu kommet op og ligge rimlig stabilt over 60% i LC klasserne. Vi var kvalificeret til Nibe Cup, men desværre har hun stået stille hele juli måned. Hun blev sparket på skulderen i starten af juli, og var stok halt. Efter 3 uger stod den så på genoptræning, og det er så der vi er nu. 2 ugers skridt har kedet damen helt vildt, men nu begynder de små trav momenter at blive puttet ind stille og roligt, det passer hende lidt bedre. Hvis alt går efter planen er vi 100% klar igen i starten af oktober, så det glæder jeg mig meget til :D

28/6 2013 - Escape har stort set stået stille hele foråret, da hun i slutningen af februar blev fundet om morgenen, liggende på siden med et bagben siddende fast i tremmerne i boksen :'(
Hun blev skåret fri med vinkelsliber, og dyrlægen kom ud. Hun slap heldigvis billigt, intet brækket eller overrevet, og kun brændsår, ikke nogle kæmpe sår. Men hun fik et ret grimt nyreslag og blev selvfølgelig rykket vind og skæv.
Efter et langt forløb med regelmæssige blodprøver, kiropraktorbesøg og fysioterapeut, er vi nu endelig stille og roligt i gang med ridningen igen. Hun blev startet i 1½ måned i longe, og ser efterhånden rigtig godt ud, så nu skal vi bare i gang igen, og så krydser jeg fingrer for at vi slipper for flere uheld nu. :)
Kommentér på:
Anden særlig race Uldahls Sweet Escape
Annonce