{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tinker | Sunshine Surprise af Martofte [Himmelhest] 2003

17.846 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille Stæhr
Kvinde | 29 år | Oprettet: 26. mar 2007


Tinker | Sunshine Surprise af Martofte

Fødselsår:
2003
Højde:
Tak Lise-Lotte fordi jeg måtte ride hende.

147 cm. dengang. Bliver omkring 155.

Målt den 22 april 2007 til tinker kåring(4 års): Stangmål: 147
Målt den 2 april 2005 til tinker kåring(2 års): Stangmål: 141
Temperament
Sunshine var dengang jeg red hende meget hissig. Men hun var den perfekte hest. Hun var let opmærksom. Hun elskede at galopere udaf på stubmarkerne, og for den sags skyld også på grusveje, græsmarker. Hun elskede at springe. Dressur var ikke hendes stærke side men alligevel har hun vundet en roset..
Gangarter
Skridt Over Middel. Går hurtigt hvis hun bliver bedt om det T.T
*Skridten er blevet bedømt 9 af DTF

Trav Middel. Rigtig god fri trav <3
*Traven er blevet bedømt 8 af DTF

Galop Over middel. Dejlig rummelig galop. Hun er meget sikker på sine ben.
*Galoppen er blevet bedømt 9 af DTF.

Hendes fantastiske gangarter er nok en del over middel.
Stævner
DRESSUR

RIDO d. 24 november 07(første stævne):
Klasse: LD
Point: 98
Placering: 1 plads

RIDO d. 24 november 07(første stævne):
Klasse: LC2
Point: 129
Placering: INGEN

RIDO d. 1 marts 08:
Klasse: LD
Point: 82
Placering: 83 point og delt første plads

RIDO d. 1 marts 08:
Klasse: LC2
Point: 49,1%
Placering: INGEN

SPRING

RIDO d. 24 november 07:
Klasse: RIDO spring
Fejl: 12
Omspringning: Nej
Placering: INGEN

RIDO d. 2 marts 08:
Klasse: RIDO spring
Fejl:0
Omspringning: 4 (fordi jeg red for skævt til springet)
Placering: INGEN
Stamtavle
Hendes mor Gipsy har været vildhest. Så ingen samtavle herfra.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
SUNSHINE SURPRISE AF MARTOFTE***

KORTE VERSION
Sunshine er en fantastisk sød hest. Hun er meget energisk og vil helst tage en frisk galop over marken.
Sunshine er desværre kommet tilbage til sin ejer i Jylland.
Jens Olav og Lise-lotte har tilredet sunshine. End til hun var 4 og jeg begyndte.
Sunshine er 100% trafiksikker og er ikke bange for noget. Busser er det eneste.
Hun springer alt. Hun vil gerne springe, og hun kan godt. De små spring er KEDELIGE. Jo højere, jo bedre. Hun springer meget bedre over springene når de er høje.
Dressur har hun ikke talent for. Hun kan LC øvelser. Men det er jo ikke meget. Hun kan gå til biddet. Men hun er jo også kun 5 år så hun har stadig tid til at lære..
Military har hun ikke prøvet. Eller selvfølgelig har hun taget et spring eller to når vi har været i skoven.
På tur skal der være hovedtøj på for hun er simpelthen for ivrig og vil galopere.
Sunshine er vild med at være i vandet om hun ligger sig altid ned når hun er i havet..
Sunshines fulde navn er Sunshine Surprise af Martofte. Forklaring findes i den lange version..
Sunshine er kåret i DTF(Dansk Tinker Forening), i anden klasse..
Sunshine har desværre meget dårlig balance og det har resulteret i at vi er styrtet et par gange(4 gange). Se under STYRT!

LANGE VERSION
Sunshine er en fantastisk dejlig hest. Hun har desværre en forestilling om at det eneste i verden hun rigtigt vil er at jorde også lige at springe og bade. Sunshine er en hest der har behov for at blive redet hver dag, da hun ellers har for meget krudt. Hun har stejlet mange gange. Og er blevet en smugle skør. Men det retter hendes ejer op på i Jylland. Sunshine er kommet til Jylland ved sin gamle ejer fordi hun savnede at ride og hendes egen hest er kronisk forfanget. Det er med grædende hjerte at jeg måske aldrig ser hende igen.
Det er sunshines ejere Jens Olav og Lise-lotte der stod for sunshine tilridning til hun var 4, det var der jeg begyndte at ride hende.. Der havde hun kun haft rytter på 10 gange… Første gang hun havde rytter på var hun ligeglad. Hun gik bare..
Sunshine er 100% trafik sikker. Hvilket er rigtig dejligt når vi rider tur.
Det eneste hun kan være lidt bange for er en bus.
Grunden til hun er bange for busser er af vi engang var ude og ride ved vejen så kom der en bus.. Selvfølgelig kørte den bus helt oppe i røven på stakkels Sunshine. Hun blev vildt bange og løb med bussen lige bagved sig. Og bussen stoppede ikke..
Sunshine er forfærdeligt springglad og springer simpelthen alt. Hun er kun løbet uden om et spring en gang. Sunshine kan blive på en springbane i flere år. Hun elsker det bare.
Sunshine har ikke talent for dressur. Hun kan dog LC øvelser. Dvs. at hun kan gå til biddet og gå ude i hjørnerne. Hun er stadig kun 5 år så hun skulle gerne lære mindst LB-LA øvelser..
Military har hun aldrig prøvet. Vi har dog taget et par pindespring ude i skoven. Men det vil jo aldrig blive det samme ;)
Hun er for vild på tur til at kunne rides uden noget. Man kan dog godt ride uden sadel og en gang imellem i rebgrime. Hun skal som sagt så også være redet hver dag i 2 uger hvis dette skal kunne lade sig gøre.
Sunshine elsker også at bade i havet. Hun vild med det og skraber løs med hovene i standet og flehner. Hun er så vild med vand så hun en dag lagde dig i en vandpyt.. Vandslanget er også et hit.
Sunshines fulde navn er Sunshine Surprise af Martofte. Men bliver kun kaldt Sunshine og devise kælenavne.
En kort forklaring om hvorfor hun hedder det som hun hedder.
Sunshine: Hendes ejer sys der var for mange heste der hed Moonlight
Surprise: Man kunne ikke se på hendes mor hun var med føl. Så en dag var der et føl i stalden
af Martofte: Hendes ”hjemby” hedder Martofte og hendes ejer kalder alle hestene »af Martofte«
Sunshine er kåret i DTF(Dansk Tinker Forening), hun er kåret i 2 klasse med 0,01 point fra en delt førsteplads. Hun har både taget ride- og spring prøven.
Sunshines balance er ikke den bedste så hun er desværre styrtet 4 gange. Der er heldigvis aldrig sket noget alvorligt men det er hverken rart for mig eller sunshine når dette er sket. Se under STYRT!
DEN FØRSTE TUR!
{Kan du huske vores første tur sammen..? Hvor frækt du var og hvordan jeg nærmest var lidt bange.. Kan huske det så tydeligt:
Vi sadlede op.. Den gang skulle jeg havde hjælp til af give dig BIDDET i munden..! Valle gik med for vogn.. Vi fik sadel og det hele på og begyndte af ride.. Vi skridtede til "Minnas butik".. Også begyndte vi af trave.. Du var lidt voldsom for mig som lige var kommet fra bette valle.. Men du stak alligevel ikke af. Vi travede og holdt pauser.. Sådan gik det lidt af sted.. Så da vi var kommet til "Stubberup" banelinjen spurgte Lise-lotte mig og vi skulle galopere.. Og mig som altid har turet det første gang jeg red en hest sagde self ja.. Vi travede og jeg lagde an til et anspring.. Du hørte flittig efter - for det havde du lært.. Kan huske det sted hvor du bukkede med mig første gang.. Fik et chok men var alligevel ved af dø af grin.. Lige fra det bukspring viste jeg fra nu af skulle det værre os.. Af det ville byde på mange udfordringer men var alligevel så sikker.. Vi skulle værre et TEAM <3}
STYRT:
- Mig og Sunshine er styret et par gange (4 gange) og det er styrt hvor hun var nede og ligge og det kunne havde gået galt..
1. gang på ridebanen - dressur
Vi skulle træne lidt dressur og det gik rigtigt godt end til vi skulle galopere på højre volte, som også er hendes dårlige volte.. Jeg satte i galop med anden omgang kunne hun desværre ikke nå at dreje i svinget. Med det resultat at hun galoperede frontalt ind i ridebanens barriere og væltede ind i bænken som flækkede stadig med mig ovenpå. Hun kom helt ned at ligge og de få sekunder det varede gik så langsomt. Ingen kom til skade jeg kom kun hjem med en let forstuet fod. Det tog mig et halvt år at komme over det, altså at jeg turde galopere ned af langsiden mod svinget.
Tør stadig ikke tænke på hvad der kunne havde sket hvis jeg sad fast i bænken…
2. gang ved cykelstien
Vi havde lige galoperet (uden sadel) og det var det tidspunkt at sunshine var begyndt at blive vildere. Så var vi lige kommet ud af stien og sunshine var stadig meget oppe at køre. Hun ville i galop ud på den næste sti men jeg holdt hende tilbage og lavede en 90 graders vending. Og denne gang resulteret det i at sunshine gled ned af en bakke (hun har sko) og væltede. Jeg var ladet mig gledet af og 1 meter fra mig lå sunshine først på maven og derefter kom hun på benene igen. Sunshine gik og haltede en lille smugle på vejen hjem og min fod var igen let forstuet..
Hvis jeg havde haft sadel på kunne det havde været en helt anden slutning…
3. gang ved grus sti
Jeg havde lige redet sunshine og hun svedte meget af ophidselse så jeg tog sadlen af sunshine og gik/red en lille skridt tur på hende. Da vi var kommet til et sted hvor sunshine meget gerne ville galopere blev hun ophidset og ville galopere. Jeg vente hende og hun væltede. Denne gang var det ikke et vildt styrt. Sad på hende da hun faldt og da hun lå på benene jeg kunne sagtens havde blevet på hende men jeg hoppede af fordi jeg var så chokket. Ingen skader på nogen af os.
Det kunne havde gået galt. Men det var et ”harmløst” styrt..
4. gang på ridebanen – spring
Valle og hans rytter, sunshine og jeg sprang. Sunshine var bare fantastisk hun var lidt vild men hun var rigtig sød den dag. Vi havde sprunget i omkring 45 minutter selvfølgelig med pauser. Men vi red hen til et tomme spring med et spring bagved. Sunshine satte desværre forkert af så hun væltede lige ned i springet og var halt nede og ligge. Hun gled ca. 1 meter hen af jorden. For der var tydelige spor efter styrtet. Da jeg havde tjekket sunshine og hvordan hendes gang osv. var kunne man se ned springet på en tot hår. Forholds vis fra hovskæget og halen. Vi tog springet igen, selvom jeg lige skulle synke en ekstra gang. Denne gang gik det godt. Sunshine haltede de første 2 skridt og jeg havde haft en 600 kg. hest på mig så det gjorde pænt ondt at gå.
Det kunne havde gået galt og hun kunne sagtens lande anderledes og jeg kunne havde brækket mit ben.
Det kan godt være sunshine lyder farlig. Dette skylder sunshines dårlige balance… Hun er en fantastisk hest som jeg stoler blindt på. Jeg har aldrig haft tanken om at stoppe med at ride på hende.

FARVEL MIN SMUKKESTE
Jeg fik af vide hun skulle væk 11,30 da jeg var taget hjem fra skole fordi jeg havde det dårligt.
Min mor vidste det og ved hun aldrig har set en tude ligeså meget :'(
4 timer med konstante tåre i øjnene..
Mine øjne endte med af blive vildt røde.
Dette siger bare lidt om hvor meget den lille hest betyder for mig.. Jeg græder hjerte tåre for hende );


12JULI2010; Tænker nogengange på hvordan det ville ha' gået for os to. Hvis det stadig var dig og mig. Du har lært mig så meget mere end hvad jeg nok selv er klar over. Du var det bedste min dags optur. Savner dig men det er nok bedst det endte der hvor det gjorde. Tak for alt du glemmes aldrig for du vil altid være i mit hjerte :')
Kommentér på:
Tinker | Sunshine Surprise af Martofte
Annonce