{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Miniature La Luna [Tidl. hest] 2006

6.519 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine B
Kvinde | 35 år | Oprettet: 15. sep 2006


Dansk Miniature La Luna

Fødselsår:
2006
Højde:
målt d. 2 august 08 til MHCE stævnet. 32 inches = 81,5 cm.
- 2 år gammel

målt d. 16 maj 09 til DMHF kåring.
- 3 år gammel, færdigmålt.
Standard miniature hest i DMHF
Stang:85 cm.
Gjordmål: 101 cm.
pibemål: 11 cm.
Temperament
Rolig overfor nye udfordringer og tumult.
Dog lidt af en snerpe overfor andre heste. Hviner når de kommer for tæt på.
Gangarter
6 i skridt
6 i trav
6 i galop
Hendes kåringstal for 2009. Hun fik ikke tid til at vise sig løst. Lige så snart hun var løs sagde dommerne tak, og hun skulle fanges igen.
Stævner
En del efterhånden, men ikke med de bedste resultater. Glæder os meget til hendes føl skal vises frem :)

Store hestedag i Roskilde d. 2 sep 2007
7 i helhed, 9 for mønstring. 1 ud af 2 ( hende og hendes mor he)

d. 5-8 juni Roskilde dyrskue 08
21 points
Hoppe af lidt kraftig type. Passende dybde og bredde. Smukt hovede, velansat hals. ret god skulder, lidt afrundet manke. god overlinie, velformet kryds. Passende fører lemmer dog lidt rettet bag. bevægelsen ret god i skridt. ret god i trav, mere afskub ønskes.

d.4-5 juli. Landsskuet Herning
22 ponts nr 2 af 2.
er lige kommet hjem derfra, men skriver snart ved hun fik af karakteristik...

d. 2 august MHCE stævne i Horsens.
Non AMHA klasse - nr sidst he, men hun var rigtig sød.
Open Hunter - første gang luna skulle springe på andres spring, en klasse og med fyld. vi måtte desværre opgive efter tre spring, da hun var træt og ikke havde overskud til at sprige.
Open Liberty klasse - en sjov klasse med fart på he. Luna ville helst spise græs og vi havde ikke prøvet det før, så endnu en sidste plads. men det er helt sikkert noget der skal trænes på og prøves igen.
spring billede af Luna fra dagen. http://picasaweb.google.dk/BB.Miniatures/DanishInternationalOpen2008/photo#5231044856195707106

d. 16 maj 09 kåring i DMHF
nr. 7 ud af 7
8876 66 666 7
Overhovedet ikke de karaktere der var ventet. havde ikke regnet med så høje karakter i type. Men havde regnet med 7 i gangearter! Men hun fik ikke lov til at vise sig løs, da dommerne ikke havde tid til at se på hende...
Er ret skuffet, over dmhf, slet ikke tilfreds med den karakter de har givet min hest!
Stamtavle
2 leddet stamtavle, forældre med fløjtitler.

Far: Takdir 898845678 7
Årets minihingst 2004 i DMHF

Farmor: Bulkgwyn Beth (hollandsk)

Farfar: Toyhorse Midnight shadow (AMHA)

Mor: Kantrindesmindes Perhaps Love 77775676 7

Mormor: Pio-Line kåret i DMHF

Morfar: Willie 888778888 8 9/9 8/8- 8,5
Fløjhingst 2000 Reserve fløjhingst 2003
Willie er Danmarks eneste guldmedalje hingst, en hingst får guld når den har 10 afkom der er kåret med 8 i helhed.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
D. 27 maj 2013 - Luna er nu solgt til Charlotte Hoff Christensen i Roskilde. Hun skal her gå som selskabshest samt hygge/kørerhest. Vi håber du bliver glad for hende Charlotte! :)

D. 12 marts 2007 hentede vi Luna, sammen med hendes mor. En familie i Droningemølle i Nordsjælland, kunne ikke have dem mere.
Vi havde set tøserne stå til salg på heste-nettet to 18 000 kr. Men det havde vi ikke råd til, selvom de så dejlige ud, min søster var solgt på stedet da hun så billederne.
Men da de havde været på nettet i nogle måneder og vi havde været helt i Skælskør for at kigge på andre miniature heste. Var de pludselig sat til 8000 kr. så vi blev da nød til at tage et kig. Så på med trailer og afsted, vi havde besluttet at hvis de ville gå ned til 6 000 så kom det i hvert fald med hjem. Det var dog kun min far og jeg der tog afsted da min søster var syg, så min mor blev hjemme ved hende.
De stod sammen i en meget lille boks, som de eneste heste i stalden, og havde bestemt ikke lidt nogen nød, tværtimod var de noget overvægtige. Vi fik dem ud og gik lidt med dem så vi kunne se dem bevæge sig, det var dog lidt svært da de trippede afsted fordi de var så glade. de havde lus, trængte kraftigt til smed og ormekur.
Ejerne gik ikke med til de 6000 kr. da der skulle komme nogle og kigge på dem senere den dag. Så vi ringede til dem om aften og sagde vi ville gi 7 000 kr. Senere ringede de og vi kunne hente dem dagen efter.

Da de skulle lukkes sammen med vores andre små ponyer, gik det ikke så godt. de blev jagtet rundt af Sabrina på, dengang, 27 år og shetlænder Luffe. Men efter et par dage gik de fredeligt.

I starten kunne man ikke klappe hende, så fór hun sammen. men nu kan man alt med hende og hun vader direkte over plastik og brædder.

Hun er en rigtig vandhund og elsker at være med på stranden og få lov til at bade.

Min søster og jeg ejer Luna og Happy i fællesskab, min søster kan dog bedst lide Happy og jeg Luna, så de er lettere fordelt he.

Luna deltog i september 07 på Store hestedag. Både til bedømmelse og til agility. Hun fulgte mig pænt over diveres forhindringer dog løb vi uden om de store spring som var omkring 40 cm. hun har aldrig sprunget før. så vores tid blev ikke så god 2 min.

I 2008 var hun med til to store dyrskuer. Hun er simpelthen bare en engel at have med i byen. Efter 2 min i sin boks er hun fuldstændig rolig, og tager mennesker og larm med stor ro.
På Roskilde fik hun 21 point, og til Landsskuet fik hun 22 point.

Luna er nu fuldt tilkørt, tilkørslen startede i januar 09. Luna var ikke så god til at gå for lange liner, men da hun først fik vogn på gik hun som en drøm. I april 09 kunne hun styres rundt uden trækker, kun med kuks, på banen.

Luna er nu blevet kåret, tallene kan ses under stævner og gangearter.

Fodring:
2½ dl. suregrow
1 dl. sort havre
3 Wrap
Fordelt på 3 gange fodring

Luna har taget rigtig godt på. Har ikke længere problemer med at holde vægten. Derfor har vi nu kunne sætte hende ned i foder :)
Hun er den mest kælne pony/hest der findes. Alt skal dreje sig om hende. Derfor er det også lidt ærgerligt vi ikke har mere tid til hende.

D. 22 maj er Luna blevet bedækket med vores hingst Dark Design :)

Nov. 2011
Luna blev i maj månede bedækket med DD. Men i Juni kom hun i brunst igen. Blev så bedækket igen og gik derefter i stod med hingstebasse.
Nu i nov. har hun fået taget blodprøve, på dag over 110.
En hests hormontal skal være over 6 når den er ifol. Lunas tal er 84 :) Så man må sige hun er ifol. Håber ikke hun får et hingsteføl igen hehe. Sidst var hendes tal også meget høje :)
Luna har termin d. 25 maj.

D. 21 feb. 2012
Da der nu er 3 mdr. til Luna skal fole er hun sat op i foder. Maven udvikler sig som den skal og Luna er frisk :)

Følnavne:
Lalita
Lalitha
Lalna
Laloma
L'amour
Last Minute
Last Resort
Let it be
Let's be the Best
Day Dream
Double Dynamite

D. 15 maj - Luna er nu mor til endnu en hingst, sort.

Hun er ALT for tynd, men det vidste vi. Kunne ikke fodre mere på hende, så ville følle blive for stor. Men nu skal der fodres. De første gang foder her efter foling bliver med mash. Derefter skal hun have foder så mange gange som muligt på en dag, små portioner.
Kommentér på:
Dansk Miniature La Luna
Annonce