{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Polly ¤Supermule¤ RIP [Himmelhest] 1993

6.638 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lovise
VIP
Kvinde | 34 år | Oprettet: 29. sep 2005


Anden særlig race Polly ¤Supermule¤ RIP

Fødselsår:
1993
Højde:
Hun er ca. 131, da vi købte hende tilbage i ’98, skulle hun have været 135 – men det har vi nu aldrig kunnet måle hende til.
Temperament
På folden, er hun den alt dominerende. Hun kan bedst lide at gå alene (før jeg købte Niko, fik alle andre tæsk, fik bidt man og hale af). Men Niko ”underkastende adfærd” passer hende fint.
Hun finder det yderst kedeligt at være på stald, hun er ikke det store nussehoved – der skal bare ske noget mere. Hun har altid haft det bedst med at være udenfor hele året rundt 24/7, og det har hun, så vidt det har været muligt, fået lov til :)
På en springbane kan hun været meget ivrig, på en positiv måde, hun ser kun springet, ikke på fyld, pynt, højde ect. hun trækker selv hen mod springet.
På dressurbanen er hun fin nok, men hun(jeg) keder mig derinde så vi(jeg) har ikke taget det så seriøst.
Til ringridning giver jeg hende lov til at løbe det tempo hun finder passende, som er 180 i timen (tror hun selv), mens hun står og små stejler lidt mens vi venter på at må ride i gennem galgen.
På tur er hun meget glad, hun er altid klar på en jorde tur, hun elsker at komme
Gangarter
er alle meget korte
Skridt, meget godt, og taktfast
trav, hun kan have lidt svært ved at gå arbejdstrav, da hendes tempo er "det skal gå hurtigere mor"
galop, har en god taktfast dressurgalop - hvis jeg tager mig sammen til at ride den ;)
De er alle meget taktfaste, men selve gangen er ikke særlig stor, hun har også meget korte ben ;)
Stævner
Dressur: har gået alt fra holdridning(1 pl.) med trækker til LB2(ca 60%), kan øvelser til de fleste LA klasser :D

Spring: har gået alt fra CR til LA, har sprunget 130 (oxer) på hende - hun er min lille hoppebold, hun ser springet, og hun vil springe det - ellers føler hun sig snydt

Ringridning: jaa hvad kan man sige? til ringridning giver jeg bare slip på hende, hun bestemmer tempoet, hvilket ofte er så hurtigt så muligt - vi har efterhånden en hel del placeringer

Dommerne har i gennem tiden skrevet:
Skridt 8 ”nydelig”
Schenkelvigning 6
Trav 8 ”flot”
Fri trav 7
Galop 7
Spring/fri galop 7
Parade 9 ”flot”
Gangarter 6 ”god og taktfast, savner længere skridtlængde”
Spændstighed 6
Eftergivenhed og Holdning 6 (har det mon noget at gøre med at hun ikke er en dressur pony?)
Lydighed 7
Rytteren 8

”Du tegner øvelserne rigtig godt” ”Du er på en dressur bane, ikke en springbane”(HAHA) ”flot program” ”Rytter er for stor til pony” (HAHA - det siger du ikke?) ”Tror du skal holde dig helt til springbanen – eller helt derfra, du har ponyen der kan!” ”Du kæmper for sagen – pøj pøj med det fremover” ”Et godt samarbejde mellem hest og rytter – trods hestens temperament”
Stamtavle
Nej, men tror hun er NF/Islænder
Køn
Hoppe med stort H, meget temperamentsfuld. Hun har en kæmpe personlighed Der er ikke ret mange der kan holde hende når hun er blevet sur, og det er sådan set kun mig, dog sker dette sjældent.
Bemærkninger
Ja hvad kan man sige? har haft hende siden 13 jan 98, før mig har hun haft min. 3 andre ejere, synes det er vildt! men nu går hun her hjemme og nyder tilværelsen, da jeg ikke har tid til at ride hende hver dag + jeg er blevet "lidt" for stor til hende

Noget der var præget os begge:
Det var en mandag aften i december, den 13. Vi var ude og køre med Polly. Mig og min mor sad og snakkede - da vi hører et brag, og traileren er væk. Jeg kan huske at jeg skreg POLLY! i Panik kunne jeg ikke få selen eller døren op med det samme - da jeg kom ud, lå traileren på siden, med skillerummet over Polly, jeg kan stadig huske hendes desperate skrig, hun kunne ikke komme op af stå, jeg åbnede sidedøren ind i trailer, Polly prustede og var nervøs. Hun vendte det hvide ud af øjne, vi var begge i panik, jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Polly var imidlertid kommet op ad stå, hun stod nu på det der engang var siden af traileren. Min mor og jeg fik skubbet bagsmækken væk, og Polly gik hurtigt tilbage, men min mor holdte skillerummet. Hendes grime var sprunget. Heldigvis kom en af vores venner forbi, der kørte i sin firmabil (han er elektriker), han tog en stor lommelygte, så vi kunne få tjekket Pollys ben, Og før vi vidste af det, havde han ringet til en der bor tæt på stedet. Han kom med sin lastbil, så Polly kunne blive kørt ned på rideskolen. Der skete "næsten" ikke noget med Polly, en del sår, fordel over hele kroppen, de fleste i hovedet. der var blevet skæret stykker af begge bag hove, det var næsten inde ved det bløde.
Alt dette skete, mens mange biler kørte forbi - det sidste synes jeg er meget tankevækkende. Det var i 2003

OBS det skal lige tilføjes at hun har været solgt i 2 mdr. de kom i tanke om at en pony som Polly skal på fold mere en 2 timer om dagen, og rides hver dag hvis en lille pige på 9 år skal have mulighed for at holde hende, og så sagde de at hun er sindssyg, at hun sparker og bider efter dem og kan ikke stå stille på staldgangen - det skal lige tilføjes at dagen efter hun kom hjem igen, striglede og sadlede jeg hende op ude i folden uden hun var bundet OBS

Hun er brun - godt set - med sorte ben, har en de hvide hår ved manen, dette er ikke et skav mærke! hvide hår over begge øjne, sådan er hun født, eller sådan har hun set ud siden jeg fik hende i 98. Under hendes højre kæbe har hun en lille gruppe hvide hår, kan kun ses hvis man leder efter dem.
Men ellers, kan man sige hun er den perfekte pony for mig, vi tænker ens,
Men hun er ubeskrivelig, hun skal opleves
OBS angående ride billeder, hun bliver stort set ikke redet, da jeg er for stor til hende - så derfor er der ikke flere! OBS

11. juni 07 Lille hesten har været i røgten, hvor min mistanke om spat blev bekræftet

13. juni 07 frøkenen har fået medicin i to dage - og er halt fri, jeg har været ude og skridte en lille tur på hende, hun som hun plejer(se temperament)

Juli 07 Polly har haft store gangproblemer efter hun er stoppet på medicin, jeg har derfor besluttet at hun skal aflives inden det bliver koldt, så at hun ikke vil komme til at lide. Selvom jeg stadig har en drøm om at hun skal have et føl, men andet er ikke fair overfor hende nu hvor hun har det så dårligt.

22. juli 07 købte jeg Niko, herefter begyndte Polly at forandre sig, for at sige det kort er hun gået fra at være indelukket, tilbageholdende og sur til at blive min gamle glade pony igen, der ikke er bange for at tage en jorde tur fuld med rejehop ;P

Hun nåede at få et par gode år sammen med Niko, og har virkelig gået og nydt tilværelsen de sidste par år. Men grundet hendes spat, som vinteren 09/10 tog rigtig hårdt på hende og lidt slim i lungerne, var det tid for hende at komme herfra med værdighed

13/1 '98 - 8/11 '10 Tak for alt <3
Kommentér på:
Anden særlig race Polly ¤Supermule¤ RIP
Annonce