{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Bavnshøj's Twister solgt 2003

4.648 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Bavnshøj's Twister solgt

Fødselsår:
2003
Højde:
Hmm.. Jeg er fortvivlet med hans højde.. Jeg målte han uden stangmål, men med en flad genstand hen af ryggen og ud til et målebånd - der fik jeg ham til 144 cm - men da jeg for 2 dage siden lånte et stangmål og målte ham - ja så måler den lille skid kun 134½!!!! Fatter ikke hvordan det kan lade sig gøre, men jeg blev målt med stangen også og den målte rigtigt ved mig, så det må jo være rigtigt..?!
Temperament
Twister har et vidunderligt temperament. Han er en frisk fjordhest, der gerne vil drille for at lave lidt sjov. Han er kanon sammen med mine 3 mindre årige drenge - og er meget social med andre heste og pony'er.
Gangarter
Skridt: God - tager store skridt.

Trav: God - stadig med store skridt og traver ind i mellem med høje knæløft :)

Galop: Den er simpelt hen bare super! Stor rummelig og vild behageligt at sidde i! Seriøst hans bedste gangart, he he.
Stævner
Ingen indtil videre, man har planer om at være med til så mange fjordheste-stævner som muligt. Nu skal vi lige træne og blive klar til det.
Stamtavle
Far: Tunaren FJH 678
Ff: Holar N. 1963
Fm: Tunhild N. 14856

Mor: Bella FJ 10083
Mf: Fjalde Lind FJH 679
Mm: Birkens Fleur FJ 9339

Twister's oldefædre er Knast Halsnæs og Odil Halsnæs fra morens side.
Køn
Ja, he he, selvfølgelig er han da det!!!

Hi hi, ej han er vallak :o)
Bemærkninger
Twister er en gul farvet fjordhest - har den helt rigtige farve, som jeg synes en fjordhest skal have. Stritman, som hører til denne race og er af den sportie udgave - rigtig flot. Han har en lang flot hale og pandelokken er på vej ned.

Twister er en helt vidunderlig fjolle og jeg er utrolig glad for ham. Han har været lånt ud i et lille halv år, hvor han er blevet færdig tilredet, da jeg ikke selv kunne magte det, pga fysiske problemer. Han er nu endelig hjemme igen og det nyder jeg rigtig meget.

Vi har redet lidt, men lige nu holder vi lidt solpause - det er bare for varmt til at lave noget som helst... Håber på at komme på bane i løbet af næste måned med ham, så skal jeg nok prøve at få taget lidt billeder af os..:)

Den 30/6-07:

Nu har jeg lånt en western sadel af min faster og skal ud og prøve den i morgen. Skal nok få en til at tage lidt billeder, så I kan se dem - glæder mig vildt :)
Sadlen var ikke behageligt at ride i og Twister var ikke særlig nem at ride, da han ikke kunne være sammen med en anden hest. Han har lidt svært ved at være selv på tur, så det gik ikke så godt som jeg havde håbet på...

Den 1/7-07:

Jeg har nu været på Fyn og hente en anden western sadel som vi skal prøve.

Den 7/7-07:

Jeg har lige haft smed til Twister idag. Det var en anden smed end den jeg plejer at bruge, da min egen er på ferie. Han konstaterede at Twister muligvis har været forfangen før i tiden, da hans forhove var meget bløde. Han lod også mærke til at han haltede lidt, da han gik på gruset foran stalden. Han ville dog ikke ligge sko på lige nu, men bad mig holde øje med ham og hvis han fortsatte med at være øm eller jeg begyndte at ride ham mere end jeg gør nu, vil han anbefale at Twister får forsko på... Rigtig træls, men der er ikke så meget at gøre ved det...desværre...

Hmm, er meget i tvivl om hans hove... Nu har han stået stille i en lille uges tid og han ømmer sig ikke længere når vi går på grus eller vej... Min smed svigtede mig desværre, så jeg har ikke fået hans mening, men jeg tror at Twister selv er kommet over det af sig selv - men det var også hvad den anden smed regnede med at han ville :)
Twister har nu også bedst af at gå uden sko - efter min mening.. :)

Den 19/7-07:

Idag var dyrlægen på besøg for at vacc. Twister og min hund Bamse. Jeg spurgte ham ang. forfangenhed og at smeden havde nævnt at der var tegn på at han havde været forfangen. Dyrlægen kiggede hans ben og sagde at der ikke var noget lige nu, men han kunne godt se han har en forkert benstilling. Han har kronisk forfangenhedsben, sagde han. Jeg skal nu bare sørge for at Twister ikke kommer på en fold med for meget græs. Derudover må han ikke få foder i sommermånederne, da græs og hø er nok for ham. Derudover skal han fortsat have sit biotin hver dag, som jeg blander sammen med hans hø og gulerødder. Så skulle han ikke gerne blive forfangen lige for tiden, hvilket er dejlig :) Han er nu en dejlig glad fjolle, som elsker sin mor og mor elsker selvfølgelig ham rigtig meget!! :<)
Dyrlægen synes også at Twister var en rigtig flot hest - det er han selvfølgelig, han er jo også min, he he he!

Den 11/8-'07:

Idag var vi ude og ride tur sammen med de to andre, som Twille står sammen med. De to andre spurgte mig om jeg havde lyst til at tage en tur på stubmarken sammen med dem, og det siger jeg ikke nej til! He he... Det skal lige siges at jeg ikke har redet på stubmark siden år 1900 og grøn langkål - ja, det er nok 14-15 år siden (ingen overdrivelse!), og så vidste jeg ikke hvordan Twille ville reagere, men jeg ville ikke takke nej til en tur :) Vi fik fat på en landmand og fik lov til at tage en tur på hans mark. Vi red derind, kortede tøjler og stigremme, kiggede hinanden i øjnene .. og så var Twille ellers bare væk!!! Hold da ferie, hvor fik jeg en galophest at mærke! Han lå forrest og ville ikke acceptere at de andre kom foran! Han vil virkelig egne sig godt til en galopbane. Det går den unde lullemig stærkt - men det var også skide skæg!
Da vi kom på vejen igen, skridtede vi stille hjem af, men jeg kunne godt mærke på Twille, at han gerne ville mere. Han var slet ikke blevet raset færdig :) Vi tog så lige en tur til på marken overfor stalden og der jorderede han afsted i forreste række igen og var ikke til at stoppe igen, så jeg måtte dreje ham af til den ene side, og så stoppede han også, men var bestemt ikke tilfreds med at skulle skridte tilbage til vejen, men han skulle jo skridtes lidt af :)
Udover det var vores første markfræsertur, så var det også min første galoptur på Twille efter han er kommet hjem, men det er ikke den sidste vi har taget på den måde :o) Glæder mig til næste gang vi tager sådan en tur :o)

Den 12/9 - '07:

Twister er blevet flyttet til et sted, hvor der er ridebane, så nu kan vi komme igang med at træne ordentligt i dressur. Han blev flyttet den 3/9 og han er virkelig faldet godt til :) Har også fået sig en lille kæreste og "lege onkel" til et lille føl på blot 3 mdr. - men hun er allerede højere end han er :) Han er bare så sød ved hende - hun stejlede op af ham idag og landede med forbenene ovenpå ham og han stod bare stille og kiggede på hende :o) Jeg så det desværre ikke selv, men føllets ejer så det og ærgede sig over at hun ikke lige havde sit kamera med sig.. Øv øv, ville gerne se det ;o)

Nå, men da jeg kom på ridebanen med Twister, viste han mig, at han godt kan galoppere med mig på ryggen, he he. Den fold vi red på før, var åbenbart ikke god nok, men nu fræser vi rundt der og har det vild dejlig :o) Han mangler dog en del balance, men det kommer efterhånden. Jeg longerer ham en del og rider meget i volter i galop, så han kan lærer det og blive rigtig god.
Vi er også begyndt at løsspringe og det er han vild med! Der ligger en video af ham, hvor han springer. Der er også et par video'er, hvor jeg rider/træner ham i dressur. Kig gerne forbi og lig en lille kommentar ;o)

Den 20/10-'07:

Nu har jeg besluttet mig for at vi prøver med lidt western ridning igen. Jeg føler at vi er kørt lidt sur i det med dressuren, så der skal ske noget andet nu. Vi har smagt lidt på western ridning før, men da jeg ikke dengang kunne sidde i min western sadle, droppede jeg det igen - men nu skal det være, nu må jeg lærer at sidde i den og få lært at ride noget western ridning :)

Når vi er kommet godt igang, skal jeg nok ligge billeder ind og måske også en lille film, hvem ved ;)

Twister er lånt ud til en rigtig sød og dejlig familie i Vejle, hvor han står sammen med andre fjordheste og en shetlænder :) Han har det rigtig godt og trives sammen med dem :o)

Den 30/9-2008:

Twister er idag blevet solgt til Pia Hansen. God fornøjelse med ham :o)
Kommentér på:
Fjordhest Bavnshøj's Twister solgt
Annonce