{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Olympia 2002

6.877 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine Hobel
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. jun 2007


Dansk Varmblod Olympia

Fødselsår:
2002
Højde:
173 med sko.
Temperament
Olympia er en hest med et fantastisk roligt sind. Hun er ikke så kvik og kan nemt blive bange for sin egen skygge ;) Men det praller dog af hende når hun først træder ind på en springbane. Hun er til at håndtere og i dagligdagen er hun skøn og virkelig verdens største nussehoved!
Gangarter
Skridt - Træder godt over.
Trav - Med det rette tempo bærer hun sig selv rigtig fint.
Galop - Ubalanceret og lidt stiv.
Stævner
Olympia har starter rigtig mange med kun mig i LB og LA med blandede resultater siden 2011.
Men især efter omlægning af kost og træning i oktober 2012 har Olympia lige siden gået fantastiske runder i LA til hvert stævne.
Hun var klar til MB her til udendørssæssonens start, desværre rendte vi ind i problemer hvilket umuliggjorde dette.(læs sidst i beskrivelsen). Forhåbentlig kommer min stjerne på banen igen og til samme niveau som vi var klar til!
Stamtavle
F : Fulton F. Damgaard - DV
FF: Fridericus rex DH 335 - DV (Han var A-hest i springning og er samtidig far til mange andre top-springheste!)
FFF: Fugato - DV
FMF: Goldfinger DH 238 - DV (Han er far til mange B -og A-heste i springning)

M: Whitney - oldenborger
MF: Apollo

Hele farens side er springheste og det gør at jeg håber Olympia kan leve op til sin afstamning ;) Desværre har hun ikke arvet gangarter fra sin far, men fra sin mor.. Og disse gangarter bliver aldrig store eller rumlige, måske med hård træning igennem mange års arbejde, men det vil aldrig blive det helt store.
Køn
Hoppe. og BLONDINE med stort B ;)
Bemærkninger
Olympia er en hest vi selv har avlet. Hun har en lækker udstråling, især hendes hoved. Hendes gangarter er ikke noget at råbe hurra over. Især galoppen er meget stiv og ubalanceret. Hun blev tilredet sent af os selv, og da hun var på toppen i dressur, fik hun desværre en skade som tog noget tid at rette op på. Men i slutningen af 2010 overtog jeg hende, som min kommende springhest, da jeg faldt for aldersgrænsen. På kun 8 måneder har Olympia rykket sig fra RÅ i springningen til LB på stævnepladsen og LA-MB til træning. Hun er en stor hest for mig, og meget tung i springningen. Men vi kæmper! :) Og vores mål er SJM for hold og individuel..



I oktober 2012 fandt vi ud af at Olympia havde haft det rigtig skidt i sine organer hen over sommeren og alt mht. til kost og træning blev derfor lagt om. Allerede efter en lille måned var hun som en ny hest og vi havde vores første træning ved Christian Schou,hvilket ændrede hende fuldstændigt!!
I november startede vi Danish Christmas Show WU hvor hun hentede en 5. - 8. og 17. plads hjem i hhv. LB-LA. Det er til dato den vildeste oplevelse jeg har haft med hende og har aldrig siddet på hende hvor hun har været så vild og velspringende til stævne.
I samarbejde med både Christian og min faste træner Thomas Uhler, som begge har sprunget hende, har vi bestemt at hun går bedst med pelham (med læderrem) da et almindeligt bid vil skabe alt for meget uro og behov for ryk fortil. Jeg sidder utrolig rolig i hånden, ellers ville hverken mine trænere, min mor eller jeg mene at hun skulle gå med det. - Det skal lige siges at jeg er enooooormt imod skarpe bid, hjælpetøjler osv, så ville aldrig gøre det uden anbefaling fra folk som kender både hesten og jeg.

I april kom Olympia ud i problemer mht. til hendes bagben, årsagen kender hverken dyrlæger eller vi og vi søger stadig efter svar og løsning. Forklaringen er meget lang, men kort lyder den, at hun ikke kan køres på Højgaard fordi hun vælter på begge bagben under kørsel trods bedøvelse og røngten ikke kan tages hjemme da dyrlægen ikke ved hvor det sidder.
Vi har flere specialister og eksperter med ind over som gør alt for hende og hun skal igennem flere undersøgelser med bagbenene og ryggen.. :) Og vi håber på at min stjerne forhåbentlig kommer tilbage på banerne igen!
Desværre er de mange måneders arbejde og hårde træning for at nå til vores MB-debut til Sdr. Hygum stævnet d. 3.-5. maj, SJM indv. og hold spildt. Men hul i det, for det som betyder noget er at Olympia bliver okay igen og at hun er glad.. Hun er mit hjertebarn og jeg knækker indeni når hun fejler noget. Hvis det ikke havde været for min ualmindelig fantastiske mor, som gør alt sit for at hjælpe, var jeg ikke kommet i godt humør igen eller fortsat med at ride.. :)


D. 24.07.13
Olympia har været igennem behandlinger med kiropraktik og akupunktur som har vist at årsagen til hendes besvær med at stå i traileren og haltheden var fordi korsbåndet, korsledet og lændehvivlerne var helt låst. Det blev så løsnet op og vi påbegyndte en genoptræning. Men efter 7 dage var hun halt igen og vi var sønderknuste. Dyrlægen kom ud og Olympia fik taget røngten af sine bagben. Men der var ingen anmærkninger! Vores dyrlæge gav op og mente at det enten var en tur til Højgaard el. Ansager eller også så skulle der føl i. Men vi turde ikke køre med hende pga. den voldsomme og grimme oplevelse vi havde da skadet blev opdaget.
Vi prøvede så d. 23. juli at smide hende i trailer og hun var en engel. Så vi fløj i telefonen til Ansager og Jon kunne give os en tid allerede dagen efter, så det sagde vi ja tak til. Vi tog derop i dag d. 24. juli med den indstilling at vi ikke kunne blive skuffede, for hvis hun ikke kunne blive ridehest skulle hun lave føl med en hingst vi havde bestemt os for. Men vi blev overrasket! Jon så en rengående hest, som faktisk var bedre på hård end blød bund. Hans forklaring var at vi uden tvivl har behandlet hende korrekt og at korsbåndet/ledet har været årsagen til haltheden og problemerne og grunden til vi så hende som urengående var på grund af manglende bæring og muskler. Ligesom hvis du hiver en sportsmand ud af sporten og så han begynder igen. Der vil han opleve lidt smerter og ''halthed.'' Han sagde så at den hest da bare skulle igang! En times skridt med trav intervaller og så kunne vi forvente en hest med forbedret kondi og springklar om en 8-9 uger hvis alt går som forventet. Han kan selvfølgelig ikke garantere at hun ikke bliver halt under genoptræningen, men det skal vi bare filme og sende så vil han vurdere det. Angående føl er han super lettet over at vi nåede at komme op til dem først, for en ifoling kunne have skadet hende da det i ryggen først skal være helet færdigt og det tager altid omkring 6 måneder. Derfor mener han hun er tip top springklar i september :)
Vi flyyyyyyver af glæde og er helt oppe at køre!! Vi har jo en drøm om at tage både Olympia og Napoleon med på Borgen til jul (især fordi Olympia overraskede os sådan sidste gang vi var der) og det mente Jon sagtens kunne lade sig gøre, hvis altså - igen - det går som ønsket. :) Hun skal genoptræning 8 uger med 45-60 min skridt med travintervaller hver dag, disse øges for hver uge og derefter lægges galop ind og når vi når d. 8. og 9. uge må vi påbegynde springningen, så hun kan forhåbentlig nå at springe 10 uger inden Christmas.
Vi er så lykkelige over at vores behandlinger, penge og tid ikke har været spildt! Og nej, jer som tænker at jeg er forkælet eller at sponsoren betaler. Nej! Jeg har selv betalt alt udover én behandling. Og fortryder intet, for det har givet mig min dejlige hest tilbage under mig!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Olympia
Annonce