{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Ciska (død) [Himmelhest] 2003

1.197 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anette H
Kvinde | 52 år | Oprettet: 26. jul 2004


Anden særlig race Ciska (død)

Udfordringer
Fødselsår:
2003
Højde:
Bliver nok omkring 110 cm, blev hun bare aldrig har målt hende til værende 93 cm, men hvad hun er god som dagen er lang.
Temperament
Stille og rolig, håber det bliver ved med at være sådan, da hun skal være pony for mine små tøser.
Gangarter
Det er svært at bedømme på en lille pony som spænder marken rundt for at følge med sine store venner.
Stævner
For ung til at have startet nogen. Jo, har nu været til sit første dyrskue, godt nok kun et børnedyrskue, men vi fik da en præmie med hjem, samt et diplom.
Har også nu startet et par debutant stævner med nogle små piger og det er gået godt, dog ikke til nogen topplaceringer.
Stamtavle
Næh...
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Sidste skud i hestebestanden på gården, vi hentede hende d. 19.07.2004. I den tid vi har haft hende kan jeg kun sige positive ting om hende, hun er bare så god til pigerne. Der er ikke et ondt punkt at finde i hende så vidt, hun finder sig i alt fra pigernes side, står troeligt stille når de strigler og pudser på hende. Synes faktisk hun er ret stabil taget i betragtning af at hun ikke er ældre end hun er. Det eneste lille minus er at hun er rigtig god til at finde ud af når der ikke er strøm i hegnet, er min veninde ude og ride på min hoppe, kan Ciska godt finde på at ligge sig ned på knæ og kravle under hegnet, skal lige sige at vi altså har 2 og 3 rækket hegn. Men hun går heldigvis ikke så langt, enten kun lige ind i stalden eller hen på et stykke med bedre græs. Men hun er bare så uskyldig når man henter hende igen, så man kan ikke blive sur på hende.
Nu hvor hun er blevet redet til kan man kun sige hun er den ideel børnehest, dog kan hun ikke lide at have 2 på ryggen af en gang, så bukker hun. Kommer der en lidt større rytter på ryggen af hende, får vedkommende også sin sag for, da hun ikke bare sådan finder sig i alt fra sin rytter, man er jo en shetter med egen mening.
Hun har fundet ud af at hun kan drille min mand ved ikke at lade ham fange hende, når de skal ind i stalden. Men når pigerne kommer kan de troeligt gå lige hen til hende og trække hende ind, og så står der en og koger....
I efteråret 2006 gik hun hen og blev forfangen, men vi nåede at opdage det så tidligt, at vi håber det ikke giver nogle konsekvenser på hendes bentøj. Så nu er den intensive jagt gået ind på en vogn og seletøj til hende, så hun kan få lidt mere motion.
Ja, den kære Ciska nåede aldrig at komme sig, hun fik 3 gange af forfangenhed i perioden okt 2006 til maj 2007, så i samråd med dyrlæge og smed blev det besluttet af gøre en ende på hendes pine. Hun ville aldrig kunne bruges og havde ondt når hun gik, så det var det bedste for hende.
Kommentér på:
Anden særlig race Ciska (død)
Annonce