{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Sofie 2005

5.852 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cawani  .
Kvinde | 31 år | Oprettet: 16. apr 2007


Fjordhest Sofie

Fødselsår:
2005
Højde:
OBS. Dobbelt HG logo på nogen af billederne fordi de er kopieret fra et fotoalbum herindefra som jeg HAR tilladelse til at tage dem fra..

Fie er målt til 137 i juli 07, så forventer hun bliver over 140 :o)

Målt 1 juni 08 dvs 3års fødselsdag og hun er 138, så bliver nok ikke meget højere..

Endt på 141cm som 6 års..
Temperament
Hun er rolig og kold i 98% af tiden.. De sidste 2 % af tiden er hun unghestekåd og vil lege og spjætter rundt og ser spøgelser.. På en sød og kontrolleret måde..
Hun er lærenem og følsom.. Hun elsker børn og elsker at blive nusset og komme ud at lave noget.. Hun er ikke god til at håndtere pres og presser man hende for meget stiller hun sig bare og vil helst ikke arbejde mere..
Gangarter
Under middel
Skridt - Dejlig taktfast og fremadgående
Trav - Blød, dog savnes fremdrift
Galop - Rolig, dejlig og svævende
Stævner
Har været til ringridning bidløs og bareback og fik en 4. plads..
Stamtavle
Der er ikke stamtavle på hende, men der kan angiveligt komme..
Køn
Ja, en SMUK hoppe
Bemærkninger
She knows when I`re happy
She knows when I`re comfortable
She knows when I`re confident
She knows when I`re sad
And she always knows when I have carrots


Sofie har som føl års gået på en mark sammen med nogen arabere, så da jeg fik lille Fie hjem som halvandet års troede hun at hun var araber, med høje knæløft, højt løftet hale og stor gang.. Ret sjovt at se, men nu er hun blevet smittet af shetterne og den anden fjollebakke, men når man presser hende lidt eller lader hende løbe uden de andre viser hun igen sin vidunderlige store gang..

Jeg har fundet ud af at lille Fie før hun blev sat ud på marken har været trænet som film pony.. Hun skulle i følge opdrætteren være avlet specielt til det formål at sælge hende til et film selskab som ville lave en ny "Krumme-film" Desværre blev filmen ikke til noget og folkene bag filmen vidste ikke hvad de skulle gøre med hoppeføllet, så de solgte hende til en gård i nærheden af hvor jeg bor.. Her har hun i lidt over et år så gået og lavet ingenting mens jeg har forelsket mig mere og mere i hende.. Indtil hendes ejer kom og spurgte om jeg var intresseret i at købe hende.. Og nu bor hun hos mig..

Sofie er meget lærenem og nysgerrig.. Hun har stort set kun gået på en mark inden jeg fik hende, så jeg troede at jeg skulle til at arbejde med hende, men nej.. Lille Soffen kom hjem og fik lov til at gå 14 dage og blive striglet og nusset om. Tredje gang jeg prøvede at longere hende gik hun i alle 3 gangarter på kommando.. Ligeledes tog det kun 10min at lære hende at gå baglæns uden at røre hende.. Traileren var hun også ligeglad med og gik både lige op i den og meget forsigtigt ud, dog har hun den irriterende vane at bide i trækketovet og tøjlen.. Og hvis vi fodre i en spand på jorden vælter hun den altid ved at sætte hoven på kanten og skubbe hvorefter hun nægter at spise foderet når det har været ude på jorden..

Januar 08
Fie har lige været inde i en teenage-depri-fase og for første gang har jeg set hende med ørene tilbage og bedst som jeg troede at nu var det slut med den lille nysgerrige, altædende møffehovede blev hun glad igen og endnu mere nysgerrig end før..

Marts 08
Jeg er for alvor begyndt at træne tricks med lille Fie.

okt 08
Sofie kan indtil videre:
Flehme/smile
Stå postament
Ryste på hovedet
Vinke
gå spanske skridt
Lægge sig ned
Bukke (ligge på knæ med begge forben)
Neje
Rykke til begge sider ved et let pres med hånden
Bakke uden at røre hende
Blive longeret uden tov
Blivet pakket ind i plastic
Svinge med longepisk uden at blive bange
Hente pisken når jeg kaster den og komme tilbage og aflevere.
(næsten) give mig et kys
(næsten Gabe på kommando

Fie er tilkørt og det tog hende ikke lang tid at forstå det. Jeg gik med hende i selen 2 gange inden vi spændte vognen efter og hun gik bare som om hun aldrig havde lavet andet. Hun var lidt utryg da jeg satte mig op i vognen og hun ville gerne med mig, men hvis jeg bare snakkede til hende kunne hun godt overtales til at gå.
Sofie følger mig som en lille hund og gør alt hvad jeg beder om hvad enten det er vand, pressending eller ?? Jeg elsker min lille pige og jeg er sikker på at hun også holder af mig. Jeg håber på at når hun engang skal tilrides så bliver det uden udstyr.. Måske lidt med bid senere hen for drømmen er et stævne eller 2, men det vigtigste er at frøkenen har det godt og så kan alt andet være lige meget...

Juni '12
Det er lige gået op for mig at det er en ret gammel tekst jeg har her.. Så nu kommer en ny..
Sofie er blevet tilredet både med og uden bid og med og uden sadel.. Hun har været med til ringridning og nyder det meste af tiden livet i fulde drag.. Hun har været lånt ud de sidste par somre til en af vores nabogårde som børnepony og hun hygger sig helt enormt med det.. Nu er hun hjemme og bliver hovedsageligt trænet i trick, kommer på skovtur og rides bidløst, da hun ikke har været særlig glad for at blive brugt til dressur eller spring..
Kommentér på:
Fjordhest Sofie
Annonce