{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shagya Araber (SH) *Cashew* [Himmelhest]

18.466 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra
VIP
Kvinde | 35 år | Oprettet: 20. apr 2006


Shagya Araber (SH) *Cashew*

Fødselsår:
Højde:
Cashew er en lille hest på 153 cm i stg.
Han synes dog størrer og højere grundet hans "slanke" sportsmodel og hans laange ben :)
Temperament
Da Cashew kom til mig havde han en masse mistillid til mennesker. Hans øjne var flakkende, usikre, utrygge og rasende. Frygten sad dybt i ham og han lagde IKKE skjul på at han var en hest som havde været usat for noget dybt tragisk :(
Han sparkede, angreb mennesker, bed og stjelede. Han var rigtig utryg og hans øjne rasede. Ikke af ondskabsfuldhed - men af simpelt had til mennesker. Når man kiggede ind i hans ellers fantastiske øjne ku man det ene øjeblik se frygten og usikkerheden, dén der "Vil du ikke bare godt elske mig" fornemmeslse og det andet øjeblik kom de dårlige oplevelser og usikre momenter op i ham og så kom utrykket "Bare gå væk eller jeg kommer til at gøre noget dumt ved dig, jeg kan ikke lide dig". Den der usikre facade han satte op. Han viste ikke det blot dette i hans øjne, men os med hans krop. Han bed utrolig meget, alt hvad der gik forbi ham fik nogle gode hak med på vejen. Måske os lige et bagben sammentidig med tandsættet. Folk på opstaldningsstedet var ikke trygge ved ham, blev meget bange for at gå forbi hans boks og forbi ham på staldgangen. Men Cashew gjorde det jo ikke fordi han var ondskabsfuld (selvom folk desværre troede det inden de fik fortalt hans historie) - men fordi han var SÅ hamerende usikker på om menensket der nu gik forbi ham i samme øjeblik ville lange ud efter ham eller gøre ham fortræd..

Når man ser på sådan utryg hest, bliver man ked af det. Jeg kæmpede for Cashew fordi jeg ku se noget inde i ham som jeg VIDSTE ville ku komme frem med tillid og tålmodighed.
Det kom os - ca 4 mdr efter. Han blev bedre og bedre. Begyndte at følge mig som et lille lam, faldt til ro omkring mig,
bed mig ikke mere, sparkede ikke, stjelede ikke blot. MEN... . Kom de dårlige oplevelser som han ku huske - en evt situation som han har været ude for før - forsvarer
han sig HURTIGT og med næb og klør. Jeg kan godt forstå ham og venter egentlig blot til at han falder til ro igen,
nusser ham og siger at det er okay og får ham ud af hans "trance". Han falder nærmest ind i en lille trancetilstand og alt bliver sort, han får skyklapper på og lukker helt af for omverden når disse dårlige oplevelser kommer tilbage i hans hoved :( Det er så synd for ham. Dette sker meget, meget, meget sjællent mere - men i starten var det utrolig hårdt at
forholde sig til fordi det var så synd for ham :( Han vidste det ikke selv. For Cashew han tænker ikke først - han forsvarer sig først, for dette har hans dårlige oplevelser og hans hidtil "dårlige livserfaringer" lært ham :(

Idag er han en kærlig, tillidsfuld hest med utrolig personlighed. Kæmpe personlighed, stort ego - men meget hengiven. Han er meget afslappet nu og der er en helt
anden gnist at finde i hans varme øjne. En ro i hans sjæl at se. Dette gør mig glad at se denne rolighed, denne nyserrighed - hvor han før lukkede helt af.
Ingen tvivl om - at Cashew har haft et hårdt liv førhen, men dette er slut nu.

Cashew bider ikke mere, han sparker ikke mere, stjeler ikke mere - heller ikke fremmed mennesker. Cashew slapper
af nu, er tillidsfuld og nyserrig. Hans øjne stråler og det vil de helt sikkert blive ved med :o)

Dejlige hest..
Gangarter
Skridten; God, overtræden og taktfast.

Traven; Meget rummelig, taktfast og gennemtræden. Har altid fået stor ros for sin utrolig smukke travbevægelser.

Galoppen; Skal arbejdes lidt på, men generalt rummelig og dyb.

God morgen - hesten kan FANDME spadserer :)
Stævner
Vi har startet lidt pt.

20 cm springning gennemført i skridt hvor han slappede super godt af endelig. (Cashew har haft det med at jerne afsted i springning af frygt). Vi fik en roset.

40 cm springning. Vi fik 4 fejl desværre - ellers fin hyp. Meget spændt, men det skal nok blive bedre.

Red sit første dressurstævne selvom han er i re-dressur stadig til 61.78%. I en LD2. Ret stolt af den bette ;D

Vi har nu været til springstævne på ARK i Maj hvor vi sprang udendørs til stævne for første gang. Vi startede kyllinge klasse på 30 cm og vi fik nul fejl. Han lyttede perfekt tilbage og frem for mig og han var så FIN

Vi startede i Oktober springning - 2x 40 cm indenfor første gang siden vinteren. Han var spændt pga af hjørnet i ridehuset var farligt, men vi klarede en fejlfri og fik 4 fejl i første runde. Ellers fin.

Andet dressurstævnet er startet nu i Nov. Vi red en LD2 igen, han var dog meget opmærksom - og ville ikke slappe af på opvarmingen pga af de mange heste. Så vi fik en runde hvor jeg kun fokuserede på han blev i tempo og slappede af. Vi red til 62.89%. Så det udemærket :)

Springstævne her i Maj 10' hvor vi startede 2x 60cm udendørs. I første klasse fik vi desværre 8 fejl da han stoppede på to af springene fordi de var meeeget farlige. Skøre lama. I anden runde red vi til 4 fejl. Han var ret spændt, men nogenlunde og fin alligevel

I Juni måned 10' red vi dressurstævne UDE. Første gang uden for. Vi var på en lille gård i Herlev til et hyggestævne. Han var så FIN, super lækker. Han gik direkte op i traileren både ud og hjem. Vi red dog kun til 60% i LD2 og LC1'en. Han ville ikke helt slappe af efter galopen i LC1'en så vi fik her et lidt spændt program. Men i LD2 var han super fin. Dog mgl. lidt fremaddrift og ville stadig gerne glo på tingene. Men han slappede af imens. Dygtig hest. Jeg er meget stolt af ham. Store fremskridt. Han var SUPER LÆKKER I opvarmningen.

Vi glæder os til at starte små flere stævner (bliver aldrig stor stævnerytter da mine forældre's bil ikke må trække trailer øv øv)
Stamtavle
Han ker importeret fra Holland og har dansk konkurrencepas - er registeret i Dansk Rideforbund ..
Køn
Sent kasteret Vallak, med derfor nogle gange - udprægede hingstenykker ;)
Men dette gør ikke spor, dette gør ham ekstra speciel..
Bemærkninger
Jeg kiggede ind i dine øjne. Dine øjne var hadefulde og utillidsfulde. De var fulde af usikkerhed og frygt.

Jeg købte Cashew af Anne Sofie, hvilkent jeg er virkelig taknemlig for. Jeg kendte Cashew allerede to år inden Anne købte ham, om hans fortid og hans "mistillid til mennnesker". Allerede hér var jeg faldet pladask for ham, men havde her ikke penge til at købe hest. Cashew blev solgt til Anne Sofie på Fyn, da tidl. ejer ikke kunne klare ham mere og de ikke passede sammen.

Anne købte Cashew i god tro, selvom hun ikke vidste helt hvad der lå bag fandt jeg ud af. Hun skrev nemlig allerede 4 dage efter købet af Cashew at han var helt ude af kontrol og hun slet ikke ku håndterer ham. Jeg evig taknemlig for at Anne skrev til mig om hjælp for ellers havde jeg idag ikke haft min Cashew.
Jeg prøvede at hjælpe Anne så godt jeg kunne mht til håndtering af Cashew da jeg jo kendte ham over telefon. Nogle mdr efter skrev hun det gik okay og nogle mdr igen skrev hun det gik rigtig dårligt med ham. Hun havde ham et lille år.
Indtil der en dag tikkede en sms ind hos mig "Vil du købe Cashew, jeg kan ikke styrer ham mere, han angreb staldpersonalet, har bidt og sparket. Stjeler ved det mindste og er ude af kontrol".
Jeg tog STRAKS første tog til Fyn med min veninde - hen til Cashew. Jeg ønskede ellers inderligt at de ville ku gøre det sammen, men Cashew var bare en enmandshest og det var bare skæbne af mig og Cashew sku ende op sammen.

Cashew havde både været hos Tove Due, Ute Lehman, Monty Robert - for at prøve at få ham til at stole på mennesker. Men INTET havde hjulpet. Da jeg ankom og så ham ude på folden så han ud til at hygge sig vældigt. Han blev dog en anden hest lige så snart han sku håndteres. Spark, bid og det hele kom frem i ham igen..
Ham MÅTTE jeg have med hjem, for jeg ku se inde bag disse hadefulde og mistillids øjne - en kærlig hest som prøvede at snakke med store bogstaver, en hest som virkelig gerne ville samarbejde trods alle dårlige oplevelser, en hest som faktisk lidt havde opgivet, en hest med kærlige hensigter og en hest som blot så gerne ville forståes.

Cashew ankom hos mig d. 02 Sep - kl. 13.12 på ARK. De første 3 mdr med Cashew gik med jordarbejde og tillidsarbejde, tid og tålmodighed med ham. Ingen hestehviskning her, blot alm. signaltræning da han var utrolig signal forvirret. Både mht til træning og med grænser pga af hans fortid.

Cashew har været udsat for en masse ridemæssigt, desvære knap så gode ting. Der har været prøvet meget for at få ham ned med nakken :( Han var skæv i nakken, skæv hofte, skæv lænd, dårlig ryg, skæv venstre skulder, utrolig forpartsbelastet og stod forkert på begge forben.
Alt blev rettet op af Rikke Andersen - som os hurtig ku se denne facade som pludselig bare lukkede ned hvis man prøvede nogle grænseoverskridende ting med ham, eller ting som han umiddelbart opleveldese som værende negative som han huskede fra hans fortid.

I starten ku jeg ikke longrer ham. Han angreb mig. Tilliden kom dog stille og roligt og nu kan jeg longrer ham med det mindste vink og med stemmen uden noget andet en end grime og longetorv. Frem og ned, roligt tempo. Dette kun pga af tid og tålmodighed - intet trylleri hér.

Cashew gør gode fremskridt nu. Er ude at af sin re-dressur så godt som. Han er kommet LANGT, så langt dressurmæssigt på disse 4 år.

Idag kan han rides for små hjælpere på sædet, en rolig hånd, frem til bid. Reagerer for den mindste vink tilbage i halve parader - frem for lette hjælper. Kan sætte sig lidt bagtil og bære sig selv korrekt. Påbegyndt schnkelvigninger så småt i skridt og trav. Hans galop er blevet forbedret markant. Alt forpartsbelastning er VÆK, han er begyndt at bruge sin skulder rigtig og løfte korrekt med øverst hals muskler (trapezius) samt begyndt at bruge rigtig del af bagparten samt sin lænd korrekt.

Cashew er idag som sagt - en kærlig hest, han vil gøre alt for mig dette ved jeg med sikkerhed. Jeg vil os gøre alt for ham, dette ved han os. Han skal altid og evigt være hos mig. Han skal ikke væk fra mig før han ikke kan mere og dette er forhåbeligt om utrolig mange, mange år. Han nyder sin tilværelse, nyder livet nu - al usikkerhed og had fra hans øjne, samt frygten er VÆK, helt væk. Han bider aldrig mere, sparker ikke mere - han er nu os rolig omkring fremmed mennesker, selvom han stadig altid vil holde et vågent øje med dem, men han har lært at accepterer at de rør ham overalt på kroppen og os går lidt ind i hans boks og er omkring ham. :) Jeg er evig taknemlig for Cashew.

Cashew, du gav mig virkelig noget igen - du er en fantastiske, dejlig hest med et godt sind. Det kærlige lå gemt inde bagved og dette vidste jeg med sikkerhed allerede da jeg så dig første gang. Jeg vidste det en gang sku være os to og jeg havde aldrig glemt dig inden jeg købte dig. Dette var den bedete beslutning jeg har taget i hele mit liv. Du er en perfekt hest for mig, du er mit liv og du er min solstråle når mit liv er sort. Du er lynet som oplyser min himmel.
Jeg svæver på en rosenrød sky hver gang jeg snakker om dig, jeg kan ikke få armenen ned og mit glødende øjne væk når jeg tænker og snakker om dig. Du fylder mit liv op med alt hvad jeg skal bruge..

Cashew, jeg elsker at elske dig
- Du gør mig hel...

Cashew er d. 12-11-12 blevet himmelhest.. Jeg savner ham så meget.. Vi ses igen min dejlige hest.
Kommentér på:
Shagya Araber (SH) *Cashew*
Annonce