{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tyroler Haflinger Ørnhøj Waldorf R.I.P. [Himmelhest] 1995

8.623 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tyroler Haflinger Ørnhøj Waldorf R.I.P.

Fødselsår:
1995
Højde:
147-149 cm..
Temperament
Han er speciel og svær at finde ud af. Han hidser sig meget op i springning, men det er dog blevet bedre efter lang tids hårdt arbejde. Han er et nussehoved men ikke for lang tid.

Hvis han først hidses op (ret let) er det næsten umuligt at få ham ned igen på kort tid.

Han overrasker mig gang på gang med hans temperament. det er uforudsigeligt, hvilket betyder mange lærerige udfordringer til mig :)
Gangarter
Alle gangarter er langt over middel. Ryggen bruges rigtig godt, og bagparten fungerer super godt, samt han har høje benløft.

Det sjove er, at Valdes gang kun kommer til udtryk hvis der er rytter på ;) ellers lunter han bare lidt rundt i ponytriptrav
Stævner
Jeg har nu knoklet i 4 år med diskvalifationer og sidstepladser samt ikke godkendte resultater, men nu begynder al arbejdet at give pote. Jeg har ikke gidet skrive alle nederlagene ind, da det hverken er sjovt for jer eller mig at kigge på mislykkedes forsøg - jeg vil dog skrive alt ned fra nu af, da det er begyndt at gå bedre :)

Juni 2010 - Herlev rideskoles sommerstævne
LC1: 60.4 % 1. PLADS! forbavsende sød.
LC3: 64.5 % 1. PLADS! lå 16 point over nummer 2.

60 cm: disket på 3. spring
Joker 80 cm: 560 point og en delt 2. plads
ENDER SOM WEEKENDENS MEST VINDENDE EQUIPAGE

Stamtavle
M: Velda.
F: Liz. Wildkogel

FF: Wildspitz
FM: Tamella
FFF: Waldprinz
FFM: Skippi
FMF: Atif
FMM: Tella



Køn
En skøn Vallak
Bemærkninger
Waldorf bliver i daglig tale kaldt valde :) . Han er en dejlig sprælsk, mystisk, dygtig, mærkelig og fantastisk lille fyr.

Jeg har helpart på ham, så har ham som min egen.

I dressur er Valde en skøn én. Han er meget lærenem, og der sker fremskridt hver gang! Hvis han keder sig, finder han dog på uvaner. Det skal jeg blive bedre til at lure. I lang tid kunne vi ikke komme videre med dressuren, men da vi fik ny underviser, kom der pludselig kæmpe fremskridt.

Valdes gamle part var meget dygtigere end mig, og hun har lært ham lidt sværere øvelser, som f.eks. changementer :) så de svære øvelser mestre han også.


Vi er her i okober 09 begyndt at få undervisning af en ny underviser. Det fungerer allerede meget bedre. Vi var efterhånden kommet ind i en hårdknude, og kunne ike komme videre med galoppen mm. Traven var i hans tempo, og han gik under lod. Nu er hovedet mere frit og jeg må have benene til ham, så han derved får balance og kommer ud og takter rent, stort og flot :) . det er super lækkert, forandringerne er kommet igen, og jeg har det meget bedre med ikke at være så hård i hånden.

Han elsker at springe, men han bliver bare så glad, at han stresser utrolig meget over det. Det bliver jeg bare nødt til at træne og træne og træne.. puha. folkens! vær glad for at jeres hest vil gå over en bom uden at skabe sig hver gang!

Pt. træner jeg Valde et par gange om ugen fra jorden af mht. til bomøvelser og springning. Det reagerer han bedst på.

Jeg har indtil videre opnået at fravende Valde fra treringsbidet, så han nu udelukkende bliver redet med et helt almindeligt todelt :) . Jeg har også gjort ham trafiksikker.


Valde er nu kommet så langt i sin "stævnetræning" at vi godt kan begynde at tænke på at starte flere stævner. Det glæder vi os til!

Jeg tror ikke jeg kunne undvære Valde i mit liv. Han er mit pusterum fra hverdagens travlhed, min bedste ven og noget af det bedste i mit liv! Jeg har haft ham i 4 ½ år og jeg er overhovedet ikke træt af ham. Han viser mig nye sider af sig selv hele tiden og udvikler sig også hele tiden, hvilket gør, at udfordringerne er uendelige. Jeg keder mig aldrig sammen med ham, han er fantastisk!
-arh not so true.. Vi har dage hvor jeg vil sige ham op, hvor vi ikke vil det samme og hvor han er en plage i røven.. men alt det gode gør, at jeg sagtens kan overleve de her dage :)

Fra september 2010 er Valdes gamle part begyndt at ride ham en gang om ugen, da jeg ikke har tid til både gymnasiet, hest og arbejde. Hun elsker at ride ham, og valde elsker hende, så det er en winwin situation :) .

Ja så kom turen til Valde.. Han havde en skade i krydset som ikke ville hele ordenligt.. Mit liv er sunket i grus, Han blev aflivet idag den 6. april 2011. Jeg vil aldrig glemme ham. kan ikke beskrive min sorg over ham. intet bliver det samme uden ham. Fik lov til at ride en sidste tur på ham i lørdags.. Solen skinnede, det var varmt og da jeg kom på gården løb han rundt ude på folden og legede med sin bedste ven. de badede og hyggede. Da jeg skulle af ham tudbrølede jeg. Aldrig har jeg været så ked af det!! Du vil altid være i mit hjerte søde valde!!

OBS! valde er ejet af Inge Kragh jensen.
Kommentér på:
Tyroler Haflinger Ørnhøj Waldorf R.I.P.
Annonce