{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Aaby's Kimba - R.I.P :'( [Himmelhest] 1997

4.327 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DSP Aaby's Kimba - R.I.P :'(

Fødselsår:
1997
Højde:
1.47 men virker højere :)
Temperament
Kig ned i beskrivelse :'(

DEN MEST SPECIELLE PONY NOGENSINDE ! :D

Kimba er temmelig nervefast og rolig og egentlig venlig af natur. Han er MEGET intelligent, men er også dominerende og har sine egne meninger!!!

KÆMPE personlighed ! :D - Selvom hans speciele personlighed tit giver problemer, så er det faktisk det jeg elsker ham allermest for <'33 Han finder sig ikke bare i alting. Han har altid noget at skulle have sagt :)

Det er også både en fordel og en ulempe at han er så klog som han er. Han kan nemlig nemt regne ud at hvis han nægter at lade sig fange ude på folden, så kommer han heller ikke til at arbejde inde i hallen senere, og han ved at hvis han får smidt mig af så bliver han også fri for at arbejde (men det lykkes nu sjældent - heldigvis - jeg er nemlig blevet rigtig god til at holde mig fast)
Men at han er klog betyder jo også at han lynhurtigt fatter hvad f.eks. en ny øvelse går ud på. Så det er der aldrig problemer med, bare det ikke gør ondt på ham (pga. stivhed el.lign.) så gør han det nærmest rigtigt første gang :)
Gangarter
Skridt: Super :D Træder nogengange helt op til 35 cm over ! :D

Trav: Kanon ! :D Meget, meget taktfast og med rigtig fin bæring :D - Og enormt rygsving !! :o

Galop: Rigtig fin :D Rigtig god balance, super indundergribende bagben :D - Da jeg fik Kimba galoperede han meget ned ad bakke, men det gør han slet ikke længere, og han er blevet super god til at sætte og samle sig :D

Så 3 helt super gangarter :D Man kan ikke forlange mere :)
Stævner
Landsstævner i pony dressur samt DM 2007 i ponydressur. dvs. PRI, PRT, PRM og FEI-Kür :D

Jeg har lært Kimba sådan ca. alt hvad han kan. Han havde kun gået op til LB1 da jeg fik ham.
Mit første stævne på ham var et klubstævne i Hadsten og Omegns Rideklub hvor vi vandt begge vores klasser. Hvis jeg husker rigtigt så var det vidst nok i LB1 og LB2. Efter det startede jeg et par andre klubstævner og gik derefter over til distriktsstævner. Mit første distriktsstævne var i Silkeborg Rideklub. Vi startede LB1 og for første gang LA1. Vi vandt begge klasser. LB1 med 72 % og LA1 med knap 68 %. Jeg var fuldstændig målløs og fuldstændig sikker på at de enten måtte have regnet forkert eller skrevet forkert, for det kunne da simpelthen ikke passe. Men det gjorde det :) Senere har vi så langsomt arbejdet os op gennem klasserne, og nu rider vi så P-klasser til landsstævner :) Vi mangler stadig meget for at komme til tops, men jeg har halvandet år tilbage endnu, så hvis det går lige så meget fremad som det har gjort det sidste års tid, så kan det jo være vi når det. Men jeg vil ikke sætte ambitionerne for højt for så ender det bare med at jeg bliver vildt skuffet...

Men uanset hvad så er Kimba og jeg kommet rigtig langt sammen :) Og vi har begge lært utrolig meget af det :D
Stamtavle
F: **Holmgaards Benjamin
FF: *Sacket Østervang
FM: Holmgaards Lucy
FFF: Koshab OX
FFM: Warton Greta
FMF: Drumlight XX
FMM: Willark Tinkerbelle
FFFF: Kossak OX
FFFM: Bay Kay OX
FFMF: Revel Sandy Boy
FFMM: Annel Gaynor
FMFF: Drumhead XX
FMFM: Summer Lightning XX
FMMF: Cui Chief
FMMM: Sychnant Pancy

M: Carmen

Resten er ukendt :)
Køn
Vallak. Men opfører sig tit meget hingstet - undtagen når det gælder hopper?! :)
Bemærkninger
Den 29. november 2007 fik min elskede Kimba kolik. I starten virkede det ikke så slemt, men da der tilfældigvis var en dyrlæge ude at se på en anden pony i stalden fik vi ham i behandling med det samme. Efter den normale kolik'behandling og noget beroligende og smertestillende fik Kimba det rigtig, rigtig dårligt :'( Han svedte helt enormt, havde besværet vejrtrækning og hans mave svulmede helt vildt op. Kimba vrinskede ofte af smerte - et lille ynkeligt vrinsk :'( Så sagde dyrlægen at vi skulle køre ham til Ansager Hestehospital, for der er de specialister i netop den slags ting. Men dyrlægen sagde også at Kimbas chancer for at overleve ikke var særlig store, så vi skyndte os at køre afsted. Da vi kom der ned tog dyrlægerne en prøve af hans bughulevæske, og ud fra den kunne de så konstaterer at Kimbas tarm var sprunget, så der var intet vi kunne gøre for at redde ham :'( Efter min far og jeg havde taget afsked med ham, tog de ham med udenfor og aflivede ham :'( Vi fik heldigvis lov til at se ham bagefter, hvor han bare lå ligeså stille uden nogen smerter :') Hvil i fred Kimba - Verdens bedste pony :')

Hvid DSP-pony, der efterhånden er på vej til at blive flueskimmel. Meget harmonisk pony med et glimt i øjet. Lidt kraftigt bygget.

Da jeg fik Kimba var det højeste han havde gået en LB1, ellers var han faktisk springpony, og også kanon god til det. Hans mor Carmen har bl.a. været Nordisk Mester i springning for 2'ere! :o - og Kimbas gamle ejere siger at Kimba faktisk springer bedre end hende, så det siger da lidt. Jeg ved også at han engang har sprunget 1.40 !
- Selv springer jeg ikke særlig meget på ham, da jeg ikke er specielt god til det, og derfor er bange for at give ham for mange forkerte signaler. Dét vil han nemlig ikke ha'! Han bliver meget sur og nægter alt - også at springe, bukker og stejler osv. Så vi holder os egentlig mest til dressuren, men her har Kimba også et kæmpe talent, selvom han ikke altid finder sig i at blive presset. Det er dog blevet bedre men før i tiden stoppede han tit op og bukkede og stejlede hvis jeg bad ham om at lave en "svær" øvelse (med svær menes en øvelse som Kimba havde svært ved at udføre f.eks fordi han manglede muskler eller var stiv) Kimba siger stadig fra en gang eller to næsten hver dag, men det er slet ikke i samme grad som dengang. Jeg kender også Kimba meget bedre nu, og har meget nemmere ved at sætte ham ordentligt på plads. Det bliver jeg nemlig nødt til for ellers tager han magten! Han er en rigtig bølle er han :) Til gengæld opfører han sig nu nærmest som en hundehvalp inde i stalden og vrinsker tit når enten min far eller jeg kommer :) Førhen var han altid sur inde stalden, fordi han ikke havde respekt for mig og opfattede sig selv som leder af "flokken". Det var specielt slemt da han havde nyreslag/fridagssyge, der angreb han mig nærmest når jeg nærmede mig hans boks. Sprang frem i mod mig med ørene nede af nakken og blottede tænder. Det var en virkelig svær periode at komme igennem. Men efter lang tids respekt øvelser og horsemanship lykkedes det mig at blive leder af flokken. Vi laver stadig jævnligt de øvelser for at holde respekten ved lige. Han skal bl.a. stoppe når jeg stopper - også uden jeg hiver træktovet/tøjlerne, bakke når jeg går frem mod ham med armene løftet og truende kropssprog, samt gå frem når jeg går frem - både i skridt og trav :)
Kimba har som sagt en kæmpe personlighed og han kan være lige så sur som han kan være glad. Og så har han en masse sjove og mærkelige vaner. F.eks står han tit og leger med sig selv, kører underkæben frem og tilbage, nulrer med læberne ud i luften og alt muligt andet mærkeligt når han keder sig :) Kimba elsker også at tykke og hive og gnave i tov og grimer m.m. Lige for tiden står han foran nogle knager med alverdens grimer og tove på når han bliver sadlet op. Og allerede inden jeg er halvt færdig med ham har han givet det hele en tur. Grimer og tov bliver først gnavet i og derefter slynget rundt i luften indtil han til sidst slipper det og går videre til den næste :)

Aaby's Kimba er verdens mærkeligste, gladeste, sureste, dejligste, mest vidunderlige pony nogensinde ! :D <'33

- Og jeg elsker ham højere end noget andet !!! :D <'33

Kig evt. på wiegaarden. Der er en masse gode billeder af Kimba og jeg :') Bl.a. fra DM 2007 :D - Bare søg på "kimba" for det er der ingen andre der hedder derinde ;b

Aaby's Kimba - Jeg savner dig! <'33
Kommentér på:
DSP Aaby's Kimba - R.I.P :'(
Annonce