{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Bøgeskovens Legolas 2005

2.346 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille C
Kvinde | 35 år | Oprettet: 1. apr 2007


Dansk Varmblod Bøgeskovens Legolas

Fødselsår:
2005
Højde:
Han er d. 23/9-2007 målt til 1,68 m.
Forventet stangmål: 1,74 m. Dyrlægen og smeden er nu ret sikre på det bliver 1,75 eller lige derover.
Temperament
Utrolig samarbejdsvillig - rigtig godt hoved! Jeg har aldrig oplevet en unghest med lignende temperament - og så er han endda hingst (han skal dog nok vågne en dag og opdage, at han er hingst). :) Jeg går ture med ham blot i grime - forbi biler, vejarbejde og alt muligt, og han er bare kold. Så bedre temperament findes vist ikke hos en hingst på 2 år :)
Gangarter
Alle tre over middel med god smidighed.
Skridt: Meget stor overtrædning
Trav: Flyvende, meget let med godt skub - og han elsker at blære sig med den :)
Galop: Meget lækker, changerer selv ude på marken, og forstår bare at bruge gangarterne.

Selvfølgelig skal der bygges på gangarterne, når han bliver ældre og skla tilrides. Men jeg synes pt. de virker til at være rigtig lækre, og det samme sagde dyrlægen til bøjeprøven - hun var næsten klar til at købe ham på stedet, som hun sagde :)
Stævner
Ingen endnu. Det var meningen, at han skulle til forbesigtigelse her til efteråret, men jeg synes han er for kantet endnu, og tror ikke at han kan gå videre - så hellere bruge energien på at få en god hest ud af ham. Men han bliver da nok stillet til et eller andet, når han er redet til.
Stamtavle
F: Blue Hors Leredo
FF: Leandro
FM: L.E.Hardie
FFF:Landgraf
FFM: Idura
FMF: Rafa-L
FMM: Sibilja Karmishøj
I næste generation ligger Ladykiller, Sawara X, Racing ace xx og Triumph som hingste.
M: Bøgeskovens Chili (RDH)
MF: Alto
MM: Jersey-Moon
MFF:Aleksander
MFM: Kamilla
MMF: Højvangs Lukas
MMM: Moon Lass
I næste generation ligger Adonis xx, Gotyk, Locarno og Eastern Lad xx som hingste.
Køn
Hingst - skal gerne forblive dette.
Bemærkninger
Ubeskrivelig sød hingst med det helt rigtige temperament. Min kæreste købte ham for en lille måned siden af en avler, der ophørte med DV for i stedet at avle islændere. Hun havde lånt ham ud, da hun ikke selv kunne have en hingst stående, men da hun ikke kunne få fat i udlåneren og tog derop, fandt hun Legolads radmager og med alt for lange hove. Hun skyndte sig at få ham til ned mig, da vi tilfældigvis havde plads, og senere købte min kæreste ham så - egentlig som investering, men planen er, at han skal blive min kommende dressurstjerne :) Han har heldigvis taget godt på, og hovene er rettet op - de forskellige dyrlæger, der nu har været ude at tjekke ham, har sagt god for ham - og væksten var heldigvis ikke gået i stå, hvilket vi havde frygtet pga. underernæring. Hans blodprocent var dog lidt lav, men det får han noget for, så de burde snart komme i orden.
Nu skal han bare gå og nyde livet, indtil han skal tilrides om halvandet år :)

Bedre og flere billeder kommer snarest :)

- Legolas blev desværre aflivet mandag d. 18/2-2008. Vi fandt ham liggende på marken - han kunne ikke komme op, og derfor blev dyrlægen tilkaldt med det samme. Hans hofteknogle var røget ud af hofteskålen og korsbåndet var revet over, hvilket betød at hans ene knæskal sad et sted oppe i låret. Han blev derfor aflivet med det samme mellem birketræerne ude på marken - stille og roligt.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Bøgeskovens Legolas
Annonce