{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Marcant [Tidl. hest] 1995

4.622 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Signe Hentze
Kvinde | 28 år | Oprettet: 7. aug 2007


Dansk Varmblod Marcant

Fødselsår:
1995
Højde:
han er 149 med sko så han er en SSTOOR pony
Temperament
han har et meget roligt sind men han er meget op på dupperne når vi springer.. dejlig rolig men han kan SAGTENS tændes :D
Gangarter
han har en stor og rummelig gang med go' rygsving, men desværre går han ikke rent på forbenene når man laver bøjeprøve, da han engang har været forfangen, dette er dog KUN når man laver bøjeprøve, så det har ingen betydning når man rider =) vi er i fuld gang med at få hovene oppe og køre igen, med både Biotin, Jod, hoofmaker og Blåsten til strålen =)
Stævner
LC1 Hammerum red til 60% det var vores første stævne ude...
---------------------------------------------------------------------------
LC2 i hammerum vi red til 56,52%
---------------------------------------------------------------------------
LC1 i hammerum
---------------------------------------------------------------------------
LC2 på kærbo fik en 1 plads =)
---------------------------------------------------------------------------
LC1 på kærbo fik en 3 plads
---------------------------------------------------------------------------LC1 igen på kærbo =) fik en 4 plads
---------------------------------------------------------------------------
LD spring på kærbo (sløjfespring) fik desværre ikke en rosét..
__________________________________________________

Højris Rideklub: LC1, LC2 og LC3 fik ingen placeringer, for jeg havde et lille problem med mit temperament, så vi begge gik og spændte i dressuren=)
Stamtavle
F: Mago XX
M: Ramia
MM: Ramir
FF: DiIligo XX

der kommer mere....
Køn
Han er en dejlig vallak..<3
Bemærkninger
Marcant er en pony der stoler meget på sin ejer og\eller sin passer han er utrolig rar og sød..

Han er 149 med sko...
Er kåret inden for Dansk Varmblod, så han har brændemærke. Er halv fuldblodsaraber,
Kvart Trekhener og Oldenborger...Ellers så er der Trakehner, Oldenborger og Holstener i ham.

Marcant er en 16 årig gammel vallak, som bestemt ikke virker som en !!
Marcant har med sin forrige ejer, været oppe og starte LA i dressur, hvilket også gik meget godt =)
han er meget let at ride, og går rigtig godt med små piger :b
han har været forfangen før jeg fik ham, så det var lidt et problem da jeg skulle have ham på sommerfold...
men det viste sig at en af grundene til at han havde så dårlige hove var at, han havde Bændelorm.. og de spiste alle de næringsstoffer, som skulle gå til hans hove. så... det fik han lige en sprøjte for, og så var de væk! Men han havde smidt begge sko på sommerfold, så han måtte gå uden sko i LAANG tid da smeden jo også var på sommer ferie..!
men da han så endelig kom hjem og kiggede på Marcant's hove, sagde han at der simpelthen ikke var noget at sømme i..(hvilket man jo egentlig godt kan se). så han måtte stå i en måneds tid med boots på.
Det hjalp ikke, så vi kørte til Ansager Dyrehospital, hvor vi fik taget røntgenbilleder. De viste at han havde en bule på hovbenet + at han havde været forfangen. Så de rettede ham helt ind bagtil, og satte sko på ham! Det blødte en smule, men det var det hele værd for idag har han super gode hove =)

***NYT*** - jeg har nu fået kontakt til hans gamle ejer og hun skriver således da hun fik ham:
Omkring Marcant kan jeg skrive en halv roman. Vi fandt ham på nettet i sin tid, han var 7 år og så vanvittig godt ud, stod på Fyn, vi tog over og kiggede (prisen var 60.000 kr.!). Han stod hos den daværende landstræner for ponydressur, Lotte Stårup, og blev hovedsagelig redet af hende, gik fuldstændig som en stor hest - hvilket han jo også er, ren afstamningsmæssig, ikke en dråbe ponyblod men ren DV med faderen, fuldblod Mago xx. Han var dengang meget nervøs, kunne ikke køre i trailer, og ejeren, Mette, var noget bange for ham. Men vi faldt pladask for ham, Julie var jo ikke så stor og gammel, og red jo II'er pony dengang, så vi synes han var en værdig afløser. Vi så jo godt nok hans hove, som så noget trælse ud, jeg filmede dem og viste det til min smed, som frarådede mig køb, da han mente de så skrøbelige ud. Vi var imidlertid vilde med den pony og jeg fik opsnuset hele historien bag ham og talt med smede og dyrlæger, fik ham i røntgen igen osv. Da vi så blev eninge om at købe,forsøgte vi om vi kunne få ham lidt billigere, men faderen blev helt tosset, den hest var 100% i orden og havde ikke spor dårlige hove da vi forsøgte at presse prisen lidt.! Så kunne vi pludselig ikke købe alligevel, ja, og så ville vi jo bare have ham! - Men vi betalte 50.000 kr og fik Marcant hjem i stalden, han kunne ikke køre i trailer, mente de, men det fik han nu hurtig lært hos os. - Historien bag hans dårlige hove er, - ifølge hans opdrætter - at han som 1-års blev meget alvorlig syg med lungebetændelse og fik en overdosis pencilin og kom sig. Men dette pencilin gav en "traumatisk" vækst i hans hove, som han har haft siden da, derfor ser de mærkelige ud. Han har imidlertid levet med disse hove siden han var så ung. Det købte vi ham altså med, og fik at vide, at han altid skulle gå med sko, da hans såler er ret tynde. - Det var som nævnt noget af en nervøs pony vi fik hjem, men en dejlig og kærlig pony, som gjorde alt hvad vi forlangte af ham. Julie var ikke så stor og gammel, og det tog lidt tid inden hun kom igang med ham. Han lærte dog hurtigt, og hun nåede at starte et par stævner på ham. Han kunne samtlige øvelser til PRM, ja endog galop-piroutter, da vi solgte ham. Desværre nåede Julie ikke at ride ham ret langt op i klasser, for der skete desværre det, at Julie voksede med katastrofe-fart.
Vi måtte sælge alle vore dejlige ponyer, det var hårdt. Marcant blev solgt som den sidste sammen med en yngre pony-hoppe, Chayenne, de 2 var uadskillige, og da den blev solgt, kunne de som købte hoppen, godt bruge en pony mere og de fik ham til meget rimelig pris! Jeg pointerede at han jo havde disse specielle hove og at han skulle passes med smed. De havde et stutteri ved Hobro og manden skoede selv deres heste. Desværre fik de aldrig nogen særlig stor dressur-mæssig glæde af hverken Marcant eller Chayenne, fordi de ikke fik gjort nok ud af dressuren. Jeg havde egentlig solgt ham på de vilkår, at jeg skulle tilbydes Marcant igen hvis de ville sælge ham, for han er en meget kær hest. Men det er efterhånden længe siden, og jeg blev meget skuffet da jeg hørte han var solgt uden at jeg havde fået noget at vide. - Jeg er glad for at se på det billede, at han stadig ser rigtig godt ud. Han er virkelig en glad og klog pony, han kan være lidt skeptisk over nye ting, men forsøger altid at gøre sit bedste. Jeg har selv prøvet ham sådan lidt men jeg fandt jo hurtig ud af at han har meget rygsving og er svær at sidde på i trav!!) Han kunne godt blive lidt kort i skridten hvis han spændte op. Ellers har han jo fine gangarter. Der kom engang en som absolut ville købe ham som western-hest, fordi han mente han var ideel i kropsform og størrelse og fordi han kunne de dér øvelser med at stoppe brat fra galop.

***NYT***
Marcant har været såå sød ved mig at han har smidt en sko så nu skal han stå stille... Igeeeen!!!!! øv øv... :,(

*** NYT ***
Marcant er nu igang med genoptræningen efter at han har stået stille i en periode :/ Vi går igang med undervisningen på tirsdag D. 33 Okt. ved Brit!! glæder mig, da hun er super god!


I MISS YOU * *
Marcant er jo blevet solgt, og jeg har ingen anelse om hvor han er henne! det er virkelig tit jeg går og tænker på denne pony. ponyen som har lært mig alt hvad jeg kan. ponyen som var den første i mit liv. Ponyen som stod ved en heste handler, tynd og med dårlige hove. Men jeg så ham. jeg prøvede ham. Og jeg måtte simpelthen bare have ham med hjem. der har ikke været andet end problemer med den her pony. men det betyder jo ikke at jeg ikke elsker ham? Han er så speciel.. At ikke alle mennesker bare kan forelske sig i ham og sige, at du er en drømmepony. Hvis bare jeg havde dig nu skat! Hver gang jeg går forbi din boks, får jeg tåre i mine øjne. Og det smerter mig så meget at se at der står en anden hest derinde nu! Der var kærbocamp ude på rideskolen her forleden dag. Jeg gik og tænkte på dig hele dagen. Det var bare så utroligt hård at være der uden dig! for præcis 365 dage siden, havde jeg dig. Jeg red ponygames på dig. og du var god til det. Vi skulle have været nede ved søen og bade den dag.... Men din sko var løs.. igen. så du måtte ind i din boks.
Alle de ting vi aldrig fik gjort sammen.! Jeg har altid godt kunne tænke mig at bade med dig. jeg drømte altid om at vi skulle ud og starte nogle af de høje klasser sammen. Du havde jo før gået PRM.. Så hvorfor skulle du ikke kunne gøre det igen? Men det ville skæbnen bare ikke. skæbnen har jo ikke været andet end imod os! som om at den ville have at du skulle dø. Måske var det bedst sådan? det er forfærdeligt at tænke på hvis du skulle aflives Mulle! dine øjne.. Dine smukke, smukke øjne.. De ville dø, dine søde næsebor. Den måde du altid nulrede ens hænder eller lomme på, hvis man havde en godbid :') Det skrækkelige skingre vrinsk du har! (: Men jeg elsker det! jeg savner dig så meget! Du er den bedste pony, nu når jeg mangler dig, så forstår jeg virkelig hvor meget jeg savner dig, elsker dig og mangler dig. Jeg savner at have en pony som jeg bare kan hoppe op på, og ride rundt på. Jeg ville så inderligt ønske at jeg havde ham hos mig. og at han bare kunne finde ud at af holde sko på. for jeg savner ham bare så meget det er helt ulideligt! hver gang jeg åbner min computer og kigger på min baggrund, er jeg lige ved at græde.! Det billede af ham hvor han kigger på en. Det er bare så rørende..!

Jeg håber jeg kommer til at se ham igen..! eller at jeg ved hvor han er! og hvis ikke.. så ses vi nok i himlen skat!! <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Marcant
Annonce