{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Max Delight - *R.I.P.* [Himmelhest] 2007

2.140 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Susan H
Kvinde | 59 år | Oprettet: 21. jun 2007


Oldenborg Max Delight - *R.I.P.*

Fødselsår:
2007
Højde:
Forventet stang 165 cm. Ja, dette holder nok ikke, han er allerede som 14 måneder kæmpe høj. Nok omkring 1,55 allerede
Temperament
Helt utrolig rolig og medgørlig
Gangarter
Ser alle 3 fine ud
Stævner
Stamtavle
Ident: 208333OL0706912

F: MAX AF RAVNHOLT (OLH 763 OL DK)

M: UTOPIA AF HVARRE (OL 8440 OL DK)

MF: URSTERN AF HVARRE (OLH 700 OL DK
Køn
Blev vallak den 7. maj 2008
Bemærkninger
Skøn 87,5% Oldenborg. Farven er mørkebrun.

Tager simpelthen alt med ophøjet ro. Når jeg skal tage ham og min Frieser hoppe på 13 år et eller andet sted hen, så bruger jeg ham som fører-hest :-)
Han bliver helt salig, når man strigler ham, og han kan berøres over det hele.

Faderens øvrige afkom har opnået 8 og 9 ved kåring i Danmark og Norge, så mon ikke han falder meget heldigt ud :-)

Opdatering 27. august 2008
Max er nu 13 måneder, og allerede meget erfaren hvad angår dyrlæger. Han blev født med bukhov, og er selvfølgelig blevet behandlet for det, og har ingen antydning af det idag. Fravænningen har jeg åbenbart ikke håndteret godt nok. Han satte derfor meget sent vinterpels, og ville ikke rigtig smide den igen, og han virkede nedstemt. Efter blodprøver og afføringsprøver fik han konstateret mavesår og blodmangel, som har været i behandling i flere måneder. Forleden fik han den sidste portion mavesårsmad, men da jeg kom hjem fra ferie stod han med sår på forbenet og feber. Penicilin siger dyrlægen, ja selvfølgelig, så må vi så bare også starte forfra på mavesårstilskud, da penicilin jo ødelægger maven.

En mavesårshest skal passes meget på, og når man kun er 1 år gammel, har man i forvejen ikke det største immunforsvar. Han har i lang tid heller ikke været føllet, han er simpelthen en voksen hest i en årings krop.
Dyrlægen stikker ham, og han rører ikke en muskel, mavesårsmedicinen proppes i munden på ham, og han protesterer slet ikke.
Det er skønt med en rolig åring, som man kan gøre alt ved, men indimellem ville jeg nu ønske, at han lavede lidt ballade, så jeg vidste, at han havde det godt.
Alt er bekymrende: står han nu ved siden af de rigtige naboer, så han ikke bliver stresset, går han med de rigtige på folden, får han vitaminer nok, husker staldpasserne at han ikke må få ret meget korn, giver de ham nu de tilskud, han skal have,

Opdatering 18. september 2008:
Ja, såret på benet viste sig at stamme fra et griffelben med fraktur og en flig, der er slået helt af. Han halter slet ikke, og det siger jo lidt om, hvor mange smerter han er vant til at gå rundt med.
Nye blodprøver viste, at han bløder fra enten musklerne eller leveren, 2 andre tal viste forhøjede leverværdier, 1 tal viste kronisk infektion og endnu 1 tal viste at proteinerne bliver ædt op i tarmsystemet. Helt væk med havren, gødningsprøve til dyrkning, for han ligner en ormehest trods kraftig ormekur i juli og ny blodprøve om 2 uger.
Ingen almindelige orm viste det sig, så nu må dyrkningen afventes.
Salget af Jana er stoppet, og hun er istedet udlånt til Maria og hendes mor, så jeg lige kan få et pusterum og koncentrere mig fuldstændig om Max. Jeg er bange for, at han ikke overlever det her. Spørgsmålet er selvfølgelig også, om det er et værdigt og rart liv. Hvis dyrkningen af afføringen ikke viser noget, bliver han indlagt på Landbohøjskolen, og så må jeg se.

Opdatering 3. december 2008.
Max var på Faxe Dyrehospital i mandags for at blive røntgenfotograferet. Dels kontrol af det brækkede forben og dels højre has, der var stor som en lille melon og endelig fotos af ryggen, fordi han ikke havde rullet sig, siden benet brækkede.
I tiden mellem sidste opdatering og denne fik han endnu en ormekur mod bændelorm, kiropraktik for ryggen, kineosologi og urter for immunforsvar, Bachs blomstermedicin for psyken og en gang tandraspning, mere så han ikke glemte hvordan dyrlæger og alternative behandlere ser ud.

Nå men røntgenbillederne viste, at han havde en mus i det venstre kodeled, at det brækkede højre forben havde dannet noget ekstra knogle og de kunne intet finde på hasen, selvom den var så stor. Anbefalingen var operation i Jylland af musen, og så samtidig lede efter noget i hasen. Altsammen uden garanti. Alternativet var tømning af hasen med efterfølgende behandling, boksro og så lade musen være.

Ligemeget fra hvilken side jeg så det, var det fyldt med lidelse og ulemper. Operation af 2 diagonale ben ville betyde, at han skulle lægge al vægten over på det brækkede ben, have boksro i lang tid, køres til Jylland og udsættes for stress til mavesåret. Derudover ville hans vækst givetvis blive forstyrret i de 2 ben, der skulle opereres. Hans vækst var i forvejen lidt ustyrlig grundet mavesåret.
En tømning af hasen uden at vide hvad det var, og så behandling med binyrebarkhormon, der både forstyrrer væksten og kan give forfangenhed, lade musen være og hvad så?
Hans mor står med gigt i forbenet, der nu 2 gange har gjort, at hun er på vippen til at skulle aflives. Netop mus kan sætte sig til gigt.
Nej, nu måtte det slutte. Var han født i det fri, var han ikke blevet 2 dage gammel, for han væltede hele tiden på grund af bukhoven, måske havde jeg pillet for meget ved naturens orden.
Igår den 2. december 2008 kl. 14.00 sov Max stille ind i det silende regnvejr. Det skjulte tårerne, der trillede ned af kinderne, medens jeg sad og mærkede livet ebbe ud ad ham.


Min smukke hest med det smukke sind. Tak, fordi du kom og var her en kort tid. Tak for det du lærte mig. Jeg håber, du har fundet glæde og fred i hestenes have.
Kommentér på:
Oldenborg Max Delight - *R.I.P.*
Annonce