{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Varmblod ZANZARIN aka. Simba 1999

3.472 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

HELENA '
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. jan 2007


Tysk Varmblod ZANZARIN aka. Simba

Fødselsår:
1999
Højde:
157cm
Temperament
Typisk blanding af fuld- og vamrblod. Kan være både dejligt afslappet, men også hurtigt køre sig op på ægte araber manér. Dog aldrig (med undtagelse af hans meget vilde bukspring) ustyrlig, og for det meste rimelig velopdragen og lydhør. :-)
Gangarter
Dejlige gangarter alle tre.
Stævner
D. 16 November 2008 - Første stævne.
Red LC2 til 58,70 %. er rimelig godt tilfreds.

BLR klubstævne D. 21 0g 22 marts 2009
LX - spring - 0fejl - 1. plads
LC2 - 63,05% - 3. plads.

BLR Vendskabsstævne D. 18. & 19. April 2009
LC2 - 65,66% - uplaceret.
LC3 - 68,75% - 1. plads :D OMG. vi fik fire ottetaller (:

AUGR vendskabsstævne
LC2 - 63,91% - 3. plads
LC3 - 63,76% - 3. plads
- var dog ikke selv tilfreds i nogle af klasserne :/

AUGR D. 29. August 2009
LC2 - 69,13% - 3. Plads
LC3 - 71,25% - delt 1. plads.
- Det var bare nogle rigtig høje procenter! Synes dog ikke selv det gik såå godt + han hoppede lidt i LC3 og hørte ikke helt for shenklerne i LC2. Men det var nu okay (:

D. 1 November 2009 i Sundeved
LC2 - 68,28% - delt 1. plads
LB1 fik ikke start pga. for mange tilmeldte.

BLR Klubstævne d. 14 + 15 nov.
LC3 68,34 % 1. plads
LB1 66,30 Uplaceret (mener 1. uplaceret)

Trine og Sara's stævne D. 20 marts
LC2 - 66,53% - 1. plads!! :) - Fik en rosette og en blomst som jeg ikke måtte beholde. Virkelig hård konkurrence til dette stævne. (var den eneste) ;)

SDR venskabsstævne d. 27. marts
LC2 - 68,70 % - uplaceret
LC3 - 71,25 % - uplaceret
(Generelt tornhøje procenter i disse klasser. De placerede havde mlm 79 og 77%!!)

BLR venskabsstævne D. 10 + 11 april 2010
LX spring lørdag - disket - Ved ikke helt hvad der var i vejen i dag, men simba synes i hvertfald ikke at han havde lyst til at springe etteren. :/ Hmm...?
Søndag:
LB2 - 67,04% 1. plads (ud af 2)
LB3 - 65,39% - uplaceret (blev nr. 2 ud af 3)
Stamtavle
Far:Zahib ox FarFar:Galib ben Afas ox Farmor:Zeder ox 42

Mor: Andreana Morfar:Anfaenger Mormor: Dibrena

Desuden har han en halvbror der også er her inde, han hedder: Zinzano.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Zanzarin eller Simba som vi bare kalder ham er en tysk Brandenburger vallak. han er super køn og udstryksfuld. Han er brun med sort man og hale, har fire hvide sokker, og en ål ned langs ryggen. I panden har han en stjerne, og et godt kendetegn er hans hvide snip formet som et S. Derudover har han et par hvide hår i halen, og nogæe hvide hår mellem forbenene.
Da jeg købte Simba kunne ingen ride ham sådan ordetligt. Han smed alle af, og tro mig når først han begyndte kunne ingen holde sig på. Jeg fik ham så i ridning ved min ridelære i to måneder, og han lærte mig hvordan jeg skulle stige op og det, og det hjalp da, men fik stadig ofte flyve ture. Så hen omkring april 2008 havde vi en tysk kirugprakter til ham. Det viste sig så at han havde haft fire blokader, så han havde haft meget ondt. Siden da har han sjældent smidt mig af, men er dog en følsom hest der er tydeligt præget af hans første oplevelser med rytter på - smerte.
Jeg kender ham efterhånden meget godt, og kan mærke på ham hvornår jeg kan tillade mig at presse ham, og hvornår den bare slet ikke skal have mere fordi han føler sig for utryk.

D. 23/1 08
I går kom simba så endelig ned på rideskolen. Han tog det rigtgig fint, men han har jo også været der før. Glæder mig til at jeg kan komme til at ride ham, hehe, han skal i tilridning fra 1. feb.


d. 7/3 08
Ja i onsdags var jeg så endelig oppe på Simba. Faktisk gik det rigitg fint. Skridtede og travede liidt, blev dog trukket af en ved siden af. er rigtig glad, og glæder mig til næste gang jeg skal op på ham. Endelig ser jeg lys forude...

D. 30/3 08
Ja så er tilridnings tiden snart slut, i morgen =D Men beholder ham nede på rideskolen i April også, så jeg ordentligt kan få redet. Har været opppe ca. 8 gange på rideskole, hvoraf hen 2 gange har smidt mig af :0 Men det går frem af, og glæder mig til at jeg ordentligt kan komme ud og ride =D

D. 3 maj 2008
Ja så begynder det at gå frem ad. For lidt mere end 2 uger siden havde Simba kirugpraktor. Den havde 4 blok, og blev knækket på plads flere steder i kroppen, ja næsten alle steder. så nu laver vi bøje og strække øvelser hver dag, så der ikke er noget der sætter sig fast igen. Jeg har været oppe at ride 3 gange siden kirugprakterens besøg, og Simba virker meget mere afslappet nu. Jeg tror på det har hjulpen, og hvis det går godt med at ride her i Maj, tager vi ham nok hjem til juni. =D

D. 2 august.
Ja simba kom hjem til Juli, og det går rigtig godt med at ride, og jeg hopper også selv op nu - han er begyndt at blive meget mere afslappet når jeg skal op. I går var jeg ude og skridte tur og så ville jeg jo lig eprøve at trave på stubmark, det gik også rigtig godt, lige indtil han lavede et eller andet sjovt hop, der fik jeg så lige en flyve tur. så løb simba ellers bare rundt på stubmarken og bukkede helt vild. hehe. men heldigvis var der noget græs som han stilte sig og spiste af, så fik jeg fat i ham og kom op igen. ø- jeg beslutede mig at tage den hurtigste vej hjem. hehe. - det vAR LIGe to flyve ture i går, for jeg faldte også af perle hehe.

D. 16/11 08
I dag var jeg til mit første stævne på SImba ;) Jeg synes det gik godt, men vi have lige et par fejl i galop. Vi sprang forkert an, og så changerede han til kryds galop :O Hehe. Vi red LC2 til 58,etellerandet%

D. 05/2 09
Så er Simba og jeg startet til springundervisning - i tirsdags. Det gik super godt, han stoppede kun den første gang. Vi sprang både to spring efter hinanden og en oxer. Havde slet ikke forventet det ville gå så godt. glæder mig helt til næste gang. Der kommer måsker snart lidt video fra det.
Overvejer lidt for tiden om han snart skal til at lære ringridning. Han har været igennem galgen én gang før, dog uden lanse. Det gik godt, og jhan kunne til sidst galopere igennem galgen, mens jeg stod op ligesom man nu gør. :)

D. 13/2 09
Havde en super god skridte tur på Simba i snelandskabet i dag. Selvom han havde lidt sin egen mening om hvilken vej vi skulle og om vi i det hele taget skulle ride frem ad, om vi ikke hellere skulle bakke :) hehe. Det var også meget farligt at det var lidt glat. hehe (:
Desuden har Simba lært noget nyt her i Vinterferien: Jeg kan nu ligge skridt tæppe på ham mens jeg sider på ham.
Nu tror jeg så også snart han skal have ordnet tænder, for han var ikke særlig tilfreds når det blev trukket i tøjlerne sidste dag, og småstejlede lige frem :(

D. 10. April: Det går super godt med Simba pt. både i spring og dressur. Han nyder springningen, og krydsgalopper kun sjældent her for tiden. Jeg er også begyndt med lidt klikker træning, hvilket han forstår rimelig godt. Det er rart at høre at han næsten altid vrinsker når jeg kommer (: Om et par uger skal vi til stævne igen, glæder mig, og vi skal ride vores første LC3.

D. 20 juni 09
æv æv Simba har lige stået en uges tid da han har været halt og haft hævet forben, men tror så småt det er ved at være væk nu. Og så havde han fødselsdag i går, hvilket jeg igen selvfølgelig helt havde glemt. hehe :P ups..

Nyt. D. 6. Oktober 2009
Ja, så er det vist tid til en lille opdatering :) Simba blev i torsdags D. 1.Okt 09 flyttet på rideskolen. Han har i fredags haft kiroprakter efter en periode hvor han har været meget sur under ridning og spændt. Det viste sig at han havde skævt kryds og blokade i nakke og kæbe hvilket nu er rettet op på. Så lige nu tager vi det lige lige så stille da han vidst stadig er lidt øm. Dog var han i dag super god, kun sur i galop, hvilket også var første gang siden kiroprakter besøg + at han red direkte igennem en vandpyt på banen uden overhovedet at kigge på den. :)
Sidst jeg var til stævne var i AUGR og resultater kan ses under stævner, men håber på måske at kunne starte i SDR sidst i oktober, i GRR4 i november og til klubstævne også her i efteråret. :)
Regner med at starte til spring igen i næste måned. :)

D. 31 Jan 2010
Simba har stået halt i en halvanden måneds tid hen over december, men er nu ved at være fit for fight igen. Pt er vi stadig igang med genoptræning, hvilket vi har været i en månedstid nu. Genoptræningen går fint uden de store komplikationer, dog har simba tilsyneladende mistet en del muskler i halsen, ihvert fald ligger han sig ret nemt under lod nu :S Så det må vi hellere se at få rettet op på ;P
Vi har de sidst tog fredage redet med reb grime, bare for at prøve noget alternativt, og for at træne nogle anderledes signaler end ved normal træning. Det er gået super godt og simba tager det pænt. Han skulle dog lige bruge lidt tid på at finde ud af at ligge sig til for shenklen og ikke for tøjlen.
I dag har vi redet på den udendørs bane i sne :D Dog kun skridt og gnaske lidt trav :)

Jun 2010
Så er simba hjemme ved nicole igen - på græs :)
Han har lige stået 1 1/2 uge halt, men skulle gerne være rengående nu, så nu tager vi lige en stille og rolig genoptræning, med skridt ture den første uge.
Tror vi bruger sommeren på noget frem og ned ridning, og på at finde ud af hvor vi gerne vil hen.
Så må vi se hvor meget tid jeg får til ridning næste år, om ikke andet kan jeg jo altid finde én til at passe ham et par gange i ugen, hvis det bliver for meget ;)

Oktober 2010
Simba står nu halt igen, men havde en dyrlæge ude i går, som kunne konstatere at det skyldtes en hovbyld. Den er nu skåret op og i "behandling" så nu skulle det gerne gå den rigtige vej igen :)
Har ikke rigtig redet nogle stævner i lang tid, og begynder helt at savne det. Har dog en lille "deal" med Laura om at starte nogle millitary stævner, når engang hun får hest, så det håber jeg bliver til noget.

15. Juli 2011
Så er den tykke på græs igen. Frisk - ingen halthed eller noget. Han hygger sig med lille føller Mila - endelig sker der noget på marken.
ER begyndt engang imellem at ride på banen med kun en snor om halsen, hvilket kører ret godt - han er for det meste meget lydhør.
Når vejret er godt rider vi til vandet og svømmer, hvilket er super god træning.
Hvis vi får trænet os op, skal vi måske starte et spring stævne i september.

d. 09 april 2012
Simba har nogle måneder stået opstaldet i Dynt grundet nogle komplicationer i stalden. Det er et super fint sted med en stor mark der ligger op ad en skråning, så den er dejlig tør, og hestene nyder at kunne tage sig nogle galop ture. Der står pt. seks heste + en lille ny føller i stalden, så det er en dejlig størrelse hesteflok.
Jeg har fået lov til at låne ridebanen ovre på hjørnegården, så nu da mit halvmarathon endelig er overstået og sommeren nærmer sig regner jeg med at kunne begynde at ride noget mere dressur igen. Noget han vist ikke ligefrem er i form til, i hvert fald svedte han helt vildt i går efter en times ridning. Søger pt. med lys og lygter efter en underviser, der underviser a la Susan Kjærgaard, men de er svære at skaffe i omegnen. Desværre.
Kommentér på:
Tysk Varmblod ZANZARIN aka. Simba
Annonce