{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race KJÆRSGAARDS MOONLIGHT 2000

4.439 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Karoline K
Kvinde | 31 år | Oprettet: 22. okt 2007


Anden særlig race KJÆRSGAARDS MOONLIGHT

Fødselsår:
2000
Højde:
ca. 160 ( har ikke fået ham målt endnu)

Han har fødselsdag d.30/3..
Temperament
Det mest FANTASTISKE temperament ! Han er enormt sød og rolig, men stadig opmærksom på ting omkring sig. Han er SKØN at ride for han har altid ekstra energi..!! Det er sjovt man kan både se noget af trakehnerens og frieserens temperament i ham :)
Gangarter
Tre dejlige gangarter, der har udviklet sig meget de sidste to-tre år :)
Fin skridt (dog gerne med lidt mere energi endnu)
God taktfast trav
Galoppen er lækker, men manlger stadig mere bæring selvom der er sket meget!
Dog har han ikke den vilde overtrædning, men lige så snart han får bæring og takt i sig, så bliver gangarterne skam ganske fine ;)
Men vil da tro at de ligger omkring middel? De er dog lidt svære at bedømme da det jo er forskellige bedømmelser for hver af "hans" racer.
Stævner
21 - 22. juni 2014 Rebild Sportsrideklub sommerstævne m. cupklasser:
LD cup spring: 3. plads (ud af 9) 4 fejl i omspringningen med tiden 46,79 (en noget sløv Monse).
LB1 cup dressur: delt 2. plads (ud af 10) 66,50 %
LD spring 12 fejl (to bomme en refusering) En noget træt Monse.
LB2 cup dressur: 4 uplaceret. 64,5%

15. juni 2014 i Havndal Egnens Rideklub:
LC3: 60% Vi var begge noget ukoncentreret, Monse var svær at få til at være der helt ordentligt og dommeren var lidt hård.
LB1: 64,..% 1. plads. Forholdsvis god tur, men jeg meldte mig til at starte tidligere, da den næste ikke var klar, hvilket resulterede i en fejlridning.

24. maj 2014 i RDH:
LC3: 67,2 % 1. plads (ud af 12)
LB1: 64,667 % 2. plads (ud af 10)

29. marts 2014 i RDH (Monse redet i under en måned dvs. 4 gange dressurtræning):
LC1: 1. plads (ud af 8)
LC2: 2. plads upl. (0,5 point fra 1.pladsen)

23. nov. 2013 i RDH:
LC1: 68,542 % 2. plads
LC2: 68,409 % upla. 2. plads

21. sept. 2013 i RGR:
LC1: 64,75 %
LC3: 63,54 %
Skønt stævne med nogle enormt søde værter

25. aug. 2013 i RDH:
Første stævne efter ulykken + efter KUN 5-6 gange træning i alm. sadel i stedet for lammeskinds-bomløs, hvilket godt kunne mærkes ;-)
LC1: 62,292 %
Manglede en del energi.
LC2: 61,304 %
Jeg red desværre fejl.

22-23. sept. 2012 i RDH:
Vi har endelig fået taget os sammen til at melde til stævne!
Lørdag:
LB1 og LB2, hvor han i begge (dog mest i LB2) var noget spændt, hvilket sammen med hans stadig lidt usikre galop trak en hel del ned. Herudover lavede jeg et par dumme fejl pga. min manglende stævneerfaring.
Søndag:
Spring LD, hvor han kiggede en hel del og tog nogle rejehop efter næsten-stop ;)
Spring LC, her sprang han meget bedre, men da jeg blev for hektisk og ikke har erfaringen udgik vi pga. to stop og en undvigning i kombinationen.
Men af at det er hans 2. stævne (hvor det sidste var 4 år siden) så var han vildt sød og cool og han reddede os en masse gange :)

2. maj 2009
Vi var til vores føste stævne, hvilket foregik på V.E. (Vittrup Efterskole),
LC2 dressur: 60,5%
Beskrivelsen: Super dejlig hest - vender rigtigt i nakken. Problemer i galoppen - meget ærlig fejl men det skal du nok få styr på=)
LX spring: 3 plads, da jeg fejlede og vores tid derfor ikke var så hurtig.

Moonlight ligger nu i dressuren svarende til LB-lave LA-klasser, vi mangler bare at få hans galop med.
Vi springer p.t. ved træning op til 1.25-1.30 m :D (hvor vi dog kun har få spring, ikke serier)
Denne udvikling de sidste to-tre år i både spring og dressur er takket være vores fantastiske ridelærer og nabo, der forstår både Monse og jeg super godt :D

Da både Monse og jeg elsker at ride ture i skoven, så har vi for det meste max 1 gang ugentligt redet dressur og sprængningen har været meget i perioder men højst 1 gang hver anden uge, derfor har udviklingen jo selvfølgelig også taget enormt lang tid end hos mange andre, men vi hygger os bedst sådan ;)
Stamtavle
Ingen. Kender kun til dette:
F: "Skibber" ( Trakhener )
M: "Kathrin" ( Frieser )
MF: "Ygram" ( Frieser )
Køn
Verdens bedste og sødeste vallak :)
Bemærkninger
Jeg tog mit livs bedste beslutning og købte Moonlight d.24 juli 2006.
Jeg havde min egen pony "Bine" og havde fået lov til at få en hest når jeg blev konfirmeret. Men det blev så lidt før:-)
Moonlight også kaldet Monse er skøn! Han er så super rolig, sød, dejlig og smuk efter min mening! ;) Samtidig er han dejlig opmærksom på alt og let at tænde, men altid på en god måde. Dog er han et levende bevis på at dyr kan besidde nogle menneskeligelignende følelser. Jeg har nemlig aldrig mødt nogen anden hest, der kan blive så jalous og fornærmet som ham! Dette kunne tydeligt ses da Akke i december 2011 blev opstaldet herhjemme. Han var overbevist om at hun var min nye hest og det kunne jo ikke passe når han er KONGEN! Derfor tog det lidt tid inden Akke blev helt accepteret.
Et andet særpræg hos Monse er at han helst ikke skal virke for ivrig efter ens opmærksomhed. Derfor er det et stort dilemma for ham når man står og nusser eller gnubber ham for han skal jo helst ikke se ud som om det bliver nydt helt vildt, så han ender med at stå med halvt lukkede øjne men hovedet let løftet ;) Og når jeg har været på ferie har han efter to fridage overfaldet min nabo Anna (der passer dem når vi er afsted) som om han er blevet forladt og ikke har fået opmærksomhed i flere år! Og dog når jeg så kommer hjem, så skal det helst ikke ligne at jeg har været savnet ;)
Moonlight og jeg har haft problemer med trailerlæsning. Vi øvede i lang tid dette med Ute Lehnanns metoder, men det førte ikke rigtig videre. Da vi så var ude for en trailerulykke i 2008, da vi skulle på efterskole kørte vi efterfølgende kun i lastbil, hvilket han ikke rigtig havde problemer med. Senere fik vi så hjælp af en ikke-fuldt-uddannet Monty Roberts instruktør, Ditte Hyberts, hvor det indtil videre er gået en del bedre.
Noget af det bedste Monse kender er en hurtig galop, det er SÅ fedt!
Moonlight og jeg kom lidt i gang med dressuren og springningen da vi gik på Vittrup Efterskole, men vi kom først rigtig i gang da vi kom hjem igen og fik undervisnibg af vores nabo på vores nylavede ridebane fra 2009 :)

Her er nogle af vores lidt mere specielle minder - gode og dårlige:
I november 2007 tog alle pigerne fra min klasse med hjem til os og alle var oppe og ride en tur på Moonlight selv min idrætslærer. Monse var bare så sød! Hold da fast hvor var jeg stolt!:-) - og forpustet, da jeg skulle løbe ved siden af ham alle omgange ;-)
Trailerulykken på vej til V.E. sommeren 2008
Moonlight var stejlet og så højst sandsynligt væltet bagover, da vi havde bundet snoren ALT for løst!! Vi opdagede det ved at han sparkede døren foran op. Og synet der så mødte mig var meget chokerende og frygteligt! Men heldigvis endte det mirakuløst med at han kun fik en lille hudafskrabning over øjet.
Tiden på V.E. 2008/09
Det var fantastisk at have Monse med på efterskole. Vi fik oplevet en masse dejlige ting sammen. Bl.a. skønne strandture alene og med en masse andre skønne heste og ryttere, lidt opvisning, trailkursus og alt mulig andet :)
En masse skønne ture uden sadel i skoven og på banen med både spring og dressur. Et virkelig sjovt minde med ham var en dag i 2012, hvor Anna underviste os uden sadel. Da vi skulle trave af med løftet ryg og afslappet lang hals endte han med at slappe så meget af at "lille Monse" hang og dinglende op og ned og bankede på hans mave! Skøre hest! ;-)

Juli 2012:
Så har Monse og jeg lige haft 6 års jubilæum! Fuldstændig vildt og er begyndt at indse hvor meget vi faktisk har udviklet os både i forståelsen af hinanden og i ridningen gennem tiden, specielt de sidste 3 år, hvor vores fantastiske underviser og nabo har hjulpet med dressur og spring :D

Desværre havde Moonlight og jeg en rideulykke onsdag d.30 januar 2013. Derfor bliver de næste mange måneder måske et år med hygge og jordtræning, da jeg ikke må ride pga en brækket ankel. Heldigvis skete der ikke noget med Moonlight på trods af at han spurtede hjem iført alt udstyr og skulle over en meget trafikeret vej.
Jeg har nu købt en lammeskindssadel, hvor jeg kan tage stigremmene af, derfor regner jeg med at vi forhåbentlig kan begynde at ride lidt igen engang til sommer-sensommer. Men indtil da skal vi til nogle hms-kurser, formentlig Hos Ute Lehmann, så vi har noget at arbejde med indtil da, så jeg ikke springer op på ham ;-)
Håååååber snart vi kan komme i gang igen, da jeg jo intet kan p.t. pga. at jeg går med krykker.

NYT!!!!
I går d. 21. maj 2013 var jeg for 1. gang siden rideulykken oppe på Monse igen! :D
Vi skridtede dog bare af efter longering og det næste stykke tid står på langsom genoptræning til gavn for os begge :-)

Skriv endelig hvis I vil vide mere om min dejlige dreng=)

Mange hilsner fra Karoline
Kommentér på:
Anden særlig race KJÆRSGAARDS MOONLIGHT
Annonce