{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Mejgaard's Donna†08.04.10 [Himmelhest] 2001

5.498 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

steph '
| 30 år | Oprettet: 4. nov 2007


Fjordhest Mejgaard's Donna†08.04.10

Fødselsår:
2001
Højde:
143cm

Det er en dejlig højde til mig.
Temperament
Hun har et godt temperemant, men til tider kan hun godt være lidt bestemt.
Så når man rider på hende skal man være den der bestemmer.
Man kan godt risikere hun bukker en a' ellers. Dog er det ikke så tit længere som det har været, Hun er faktisk blevet den del mere styrbar.
hun bliver ikke så let skræmt eller bange for alle ting, eller springer til siden.. så det er bare dejligt.
Gangarter
3 middelgode gangarter:

Skridt: god og flydende skridt. nem at følge.

Trav: god, nem at følge, kanon god nedsidning (man bliver siddende i sadlenxD) Rigtig god gang.

Galop: hendes galop er middel. men god. Hun bukker når hun bliver overglad, men kun i denne gangart (Galop) og det er overhovedet ikke noget voldsomt noget. Heller ikke så tit længere.

Hun går godt i alle gangarter. (traven er bedst ! )

- hun er så ikke så god på grus, hun ''ømmer sig rigtig meget, hun snubler, og er meget doven, men på græs! uha, der skal det går fremad, men det er okay.
Stævner
Ingen - da jeg lider af sceneskræk.
Stamtavle
ja.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Donna er en super god og sød fjordhest på 6 år, som jeg fik i sommerferien 07. Den dag var bare fantastisk!
hun er super god til løsspringning, og hun har sprunget over en meter, men hun kan sagtens springe højere. (Det er fordi, mine spring ikk er højere end en meter, da de er hjemme lavede) xD
med rytter har hun (kun) sprunget 40 cm. men hun kan godt højere! xD (det er bare mig der ikk lige havde modet, da hun springer somom det er 1m og 40!! (Det er selvfølgelig ironisk ment) ''haha
Donna er også rimmelig nem at have med i byen, dog vil hun gerne bestemme, og er ikke bleg for en lille kamp engang imellem. når hun ser andre heste vrinsker hun, og vil over til dem, så det er mega irreterende, når vi rider tur ved vejen, og der er en hest hun barevil om til, dog er det kun når man rider alene på hende, men det gør jeg ikke så tit.

PÅ MARKEN:
på marken er Donnra den roligste dame der findes, man kan sidde på hendes ryg når hun græsser, og man kan rende rundt og fjolle, næsten uden hun ænser det.
man kan stå og strigle ude midt på marken, så står hun bare og tænker: ''ahh dejligt. nogen gider at røre ved mig''
selv min lillesøster på 8 kan gøre alt dette.
bider man hende i røven, vender hun sig om og siger ''undskyld''
hun er bare super skøn.

Donna og jeg har dog også haft dårlige oplevelser, hun har det med engang imellem bare at gå helt amok, så bukker hun og så har jeg været lidt bange for hende, men det var kun i startrn, For nu er der ingenting, Huner bare den bedste, Og jeg har ikke Fortrudt nogensinde at det blev Donna, jeg faldt for dengang..

Min Donna, er typen der bare kommer når hun ser en på vej ud på folden.. Hun er bare dejlig.. Elsker den pony !

LIDT INFO OM DONNA :

Alder : 7- meget snart 8.
Race : Fjordhest.
fødselsdag: 27 juni.
Udseende : ser dejlig og rolig ud, det kan man også se i hendes øjne, Finder sig i det meste. Hun er rund som en bolle. Hehe..
Man : Strit selvfølgelig..
Aftegn : Lidt zebra-stribet ned a benene. Ellers ingen.
Kælenavn : Bolle, eller bare Donna.
Ulemper : Ser en stub-mark = JORDE !! Ej.. xD
Kan hun finde på at bukke : JA !! Ej ikke så tit mere..
Springer : Hun springer faktisk ret godt..
Dressur : Når hun konsentrere sig, er hun dygtig men nogle gange, er hun svær at få til at gå pænt, så skal der arbejdes, men det er også blevet bedre.

Giv gerne bedømmelse/Kommentar.

*NYT*
Den 23 december 07 var Emile ude og prøve at ride Donna sammen med mig, hvor jeg red hendes fjolle Tinka, så red vi og det gik rigtig godt, så spurgte jeg om vi ikke skulle ride ned på stub-marken og skridte a ? Jo svarede Emilie, og vi red derned, Det gik også godt. 'i starten!!'
Men lige pludselig syntes Donna ikke det var sjovt at skridte, på stub-mark, og så JORDEDE hun bare fremad, Og bukkede a glæde, hehe. Og Emilie røg a men der skete ikke noget, og bag efter satte jeg mig bare op, og der var hun sød igen, så tror bare det var lidt ekstra krudt hun havde bagi den dag, ellers var det rigtig hýggligt. SKØRE pony, fy haa..

*NYT* D 7-1-08
Donna var rigtig sød idag da jeg var ude og ride, hun er blevet meget mere styrbar end hun var i starten, Hun er bare blevet så dejlig..
Er også begyndt at springe højere på hende.
I weekenden den 11-13 Januar, kommer Nanna og skal prøve at ride lidt på hende, hun elsker en ny rytter engang imellem.

*NYT* D 13/1-08
Nanna var ude og ride lidt sammen med mig, og Donna, gik bare som en drøm, ingen ballade overhovedet, og Nanna, var rigtig god til at ride på hende, hun gik helt roligt, og var nem at styre, hun stoppede når man ville have det og gik fremad når man bare klemte lidt med benene. Vi skulle også springe lidt i startrn red hun udenom, men til sidst gik det bare super..

Super søde pony ..

*NYT* D 23 - 1 - 08
Idag var jeg ude og ride, og det gik super godt !

-----------------------NYT----d 20-2-08-----------------------------
idag var min veninde og jeg ude og ride på Donna, og vi red da også omme på ridebanen, hun var lidt frisk det kunne jeg godt mærke, men hun har også stået stille i et stykke tid pga influenza, men vi red jo som vi plejer, men hun ville drille, hun skød hele tiden skulderen ud, og svingede med bagparten, så jeg sagde ''hør nu efter Donna'' og sparkede skulderen på plads, men så blev hun rigtig forskrækket,og så vendte hun 180 grader, og jordede ned at diagonalen, samtidig med hun bukkede som en gal, jeg har aldrig prøvet hun har jordet så meget, og jeg troede hun skulle til at springe over hegnet, så jeg to g i tøjlerne, men så kom jeg åbenbart til at tage lidt for meget i den ene tøjle, for så drejede hun bare skarpt til højre, og så drattede jeg pænt ned til venstre, og slog mit haleben, og min lænd !
men griner over det nu, og så red min veninde lidt rundt på hende, for jeg havde så SKIDE ondt i min ryg!
men så red jeg lidt igen, da jeg var kommet over det. haha..
det gjorde ondt, men det så sikkert skide sjovt ud !

---------------------NYT--------04/04/08---------------------------
I går red jeg dressur på Donna, hun er begyndt at søge nedad med hovedet af sig selv, men hold op jeg har også prøvet meget, uden held. Men nu ser det ud som om hun endelig er ved at lære det, uden nogen former for ''hjælp'' altså elastik-chambon og andre ting..
- min veninde prøvede hende også, (hun rider ikke så meget) og der var ingen problemer, selvom hun var mega nervøs. Donna gik da bare.. heeh..
- er bare så glad for hende. Det er snart et år siden jeg fik hende nu.

------------------------BEDEFREDAG---------08----------------------
Der havde Donna smed, og han sagde hun havde gode og sunde hove.
- men hun skal til og gå med sko på alle fire hove, for hun går på strålen og den bliver slidt op, i løbet af sommeren ellers.. - så det er godt for hende at få nogle sko på.

til min konfirmation skal jeg have taget billeder sammen med Donna, det er på søndag, den 27/4-08, så hun skal i ''bad'' og gøres fin..

Hendes død:
den 8-4 2010 Torsdag eftermiddag klokken ca. 15 ringer min mor mens jeg sidde henne ved min kæreste. Hun skal fortælle mig noget, som hun VED jeg bliver ked af at høre. Hun fortæller mig min elskede Donna er gået bort. Jeg fatter det ikke, da det så endelig går op for mig hvad det er hun står og siger: stortuder jeg. Hun siger efterfølgende at Donna er sovet stille ind nede på folden af naturlige årsager. Det rammer mig som en mursten i hovedet. Donna har ALDRIG været syg mens jeg har haft hende, og derfor er jeg dybt chokeret. Jeg havde overhovedet ikke haft tid til at skulle vænne mig til tanken. Lige pludselig var min engel væk. Alle de gode tider vi havde haft var det eneste jeg havde tilbage nu.
Om morgenen havde hun været frisk, og havde som sædvanligt taget en god jordetur ned af marken med Lille Klaus i hælene.
Det får mig til at tænke på hvor skrøbeligt livet er, og hvor meget man skal elske det man har. Jeg fortryder alle de gange hvor jeg har bandet hende langt væk, og sagt jeg hadede hende! Jeg fortryder det virkeligt..
Donna - Min dejlige engel, jeg savner dig, og elsker dig.
JEG VIL ALDRIG GLEMME DIG.

*Jeg opdaterer ikke længere i teksten, da jeg ikke ser nogen grund til det. *

Donna.. Min engel.
Jeg savner dig hver eneste dag. Tror ikke der går en dag hvor jeg ikke tænker dit navn.
Jeg har brug for dig i min hverdag. Da du forsvandt tog du en lille del af mit hjerte med. En lille del.. Ja.. Men den del du tog, hed Donna, og fyldte mere end jeg nogensinde fortalte nogen om.
Jeg skriver med tårer i øjnene. Selvom det er snart 4 måneder siden, har jeg stadig ikke helt forstået det endnu. Mon jeg nogensinde forstår det? - nææh, det tror jeg heller ikke.
Da Gud tog dig, fik han sin mest dyrebare engel. En engel som er dybt savnet her hos mig.. Hos os..
Du vil aldrig blive glemt. Du er gemt i mit hjerte - et lille sted omme bagved med de mest dyrebare minder jeg har.
Jeg elsker dig Donna.



Kommentér på:
Fjordhest Mejgaard's Donna†08.04.10
Annonce