{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Lanziana DH 1999

3.698 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilie
Kvinde | 32 år | Oprettet: 1. aug 2007


Dansk Varmblod Lanziana DH

Fødselsår:
1999
Højde:
164 - syner højere under ridning. En super god højde til mig.(:
Temperament
Lanziana, kaldet Ana/Anse/Hoppeloppe/Prinsessen i det daglige har et super godt temperament :) perfekt til dressur :)
Hun er varm - altså hun er på dupperne, uden at være en tikkende bombe, hun kan tændes og slukkes når det kræves ;)
Ana har en udstråling, som man bare ligger mærke til (:
Hun er ALTID glad og er ekstremt nysgerrig!! :D Hun er så sød og feminin. hun elsker at nusse ved min mors og jegs smykker, sko og især i vores lommer! :D

Ana overrasker mig mere og mere for hver dag der går, hun er utrolig stabil når man er ude med hende. Hun er på INGEN måde bange for traktorer, maskiner, Lastbiler, Kraner, biler. Hun er iskold :) og det er bare super dejligt ..

Hun er meget lærenem og samarbejdsvillig, men hvis det bliver for kedeligt, kan hun altså godt finde på at lave ballade! så sætter man hende lidt på plads - og så hænger hun med hovedet resten af dagen, for nu er mor sur.

Hun er virkelig det skønneste<3 Har aldrig oplevet en hest med mere personlighed! Hun er helt unik<3
Gangarter
Hun har 3 rigtig gode gangarter med enorm sving og bæring! Hun danser rundt når man rider hende! Og de bliver bedre og bedre (:

Skridten er god. den bliver bedre og bedre hele tiden (: Hun fik 7 til kåringen (:

Traven skal især fremhæves. Hun svinger enormt meget i traven. Hun har super gode forben med stor kraft bagfra. og så er hun ekstremt selvgående :) Hun fik 8 til kåringen.

Galopen er også god! Hun har en stor rummelig galop med rigtig gode forben! :) Hun fik 7 til kåringen - og det var første gang hun galoperede efter hun havde stået skadet og havde været i genoptræning i 2 måneder, så vi var glade for7-talet (:

Hun har en rigtig god motor og er en blæremås ;)
Stævner
Lanziana og jeg har startet vores første stævne den 25. juni 2008!! - Målet var at få en god tur inde på banen, få hende ud og prøve hele stævneræset. Derfor startede vi en bette LC2 ;)

HILLERØD SPORTSRIDEKLUB
Den 25. juni 2008
Sløjfestævne - over 60% = sløjfe
Klasse: Lc2
Resultat: 147 point - 63,91 %
Placering: 2 af 17
Dommer: Jette Pedersen
Kommentar: Hun var en stjerne!! En kæmpe en af slagsen. Hun var så sød at have med ude, kiggede lidt her og der og så var det ovre (: På langsiden af banen var der børn der gyngede og store flagstænger, hun trykkede sig en del og kiggede, men det er fair nok, når det er hendes første gang. Jeg smilede hele vejen og var enormt tilfreds. Hun fik en masse ros og klapper. Stjerne hest<3


Hun har været til eksteriørkåring og det gik rigtig godt (:
Hun blev fløjhoppe, fik ærespræmie og kom i Hovedstambogen (DH) :) Så vi var rigtig glade og stolte :) - resultat af kåringen kan læses i beskrivelse..
Stamtavle
Lanziana er ud af en god stamtavle :) Hun ligner sin far utrolig meget, i hendes udtryk, hoved, halsen og bygning (: Hun minder også meget om sin mor, både i udseende - men også i væremåde, Ana's mor Weinzi - strakte bagbenene, når man løftede dem, det samme gør Ana (:
Lanziana er, som sagt, efter den tyske hingst Lanciano. Denne gik i 1993 materialprøve, hvor han bla. fik 10 i ridelighed. Han blev nr. 1 dressur og samlet nr. 2. Han har i Tyskland flere kårede hingste bla. den før omtalte Lord Sinclair samt flere medaljehopper.

Weinzi har fået 3 hoppeafkom - alle 3 er kåret i Hovedstambogen(DH)! :)


Far: Lanciano DVH 663 FF: Landino FFF:Landgraf 1
FMF: Sanja

FM: Pretty Darling FMF: Pilot
FMM: Prinzess

Mor: Weinzi DH 2901 MF: Weinberg DH 300 MFF: Watzmann
MFM: Devise

MM: Gloria DS MMF:Goldfinger DH 238
MMM: Gratia RDH Elitehoppe


Vi har sporet hendes stamtavle helt tilbage til 1800-tallet, men jeg skriver altså ikke lige det hele her (: !
Køn
En utrolig smuk DH Hoppe :)
Bemærkninger
Ana er en helt brun hoppe, Uden et eneste aftegn (:

Hun er avlet af Lonni og Tina Schulze, Tune. (:

Lanziana, som kaldes Ana i det daglige er en rigtigt sød og samarbejdesvillig hoppe :) Hun er ét stort nussehoved og meget nysgerrig! :)
Jeg lånte hende i april 2006 af min træners søster, Lonni Schulze, da min pony var skadet. Da vi havde haft hende i 3 måneder ku vi ikke stå for hende, og mine forældre kom en dag hjem med overraskelsen - de havde købt stjernen til mig. Jeg var simpelthen SÅ lykkelig! :D Hun er virkelig unik :) en helt speciel hoppe.

Vi har desværre haft et rigtig skidt år (2007):( med en masse skader og andre ting. Men vi er i genoptræningen nu og ser fremad (:
Planen er så at hun skal være min juniorhest i dressur efter ponyårene. (:

Hun har lige været til Eksteriørkåring i Skævinge (6.oktober 2007)hvor hun blev kåret i Hovedstambogen, gik på fløj og fik ærespræmie!!!!
Hun fik følgende beskrivelse:
Passende ædel, markeret og harmonisk hoppe af særdeles god bygning med særdeles god trav.
Karakterene:
Krop: 8-7-8-7 Lemmer: 7-7 Bevægelse: 7-8-7 Helhed: 8

Ana får massage et par gange om måneden og går til svømning en gang om ugen i Healthy Horse :)

**NYT**
Efter vi har skridtet de sidste 2 uger ca. må hun nu trave! (: det har hun ikke gjort under rytter siden den 10. oktober (: så det er alt for længe siden. vi starter stille og roligt. og Ana virker glad og tilfreds ;)
Vi har også haft en sadel på prøve et stykke tid, en meget fin Spalding med luft. den ligger fint på hende og man sidder godt i den, dog sys jeg lige den skal justeres lidt :) Dejlig sadel.

den 4/12-07, vi har købt sadlen (: den er blevet justeret og er rigtig god!

*NYT* den 22. december 2007
Ana er inde i en super god perode, hun er enormt samarbejdsvillig og super fin (: Hun bærer sig rigtig fint. I næste uge må vi begynde at galopere hende! :) det bliver spændende<3

*NYT* den 7. januar 2008
Prinsessen er rigtig godt gående. og vi er startet på undervisningen igen af Berider Jens Holm. Vi red i dag i 20 min. hvor vi øvede trav og schenkelvigninger. Hun er jo stadig i genoptræning, så vi tager det hele stille og roligt, og får rettet vores fejl i starten. :o)
Hun var rigtig fin, en smule fræk(hingstegal! :o) - men det hører jo med). Men Jens sagde at hun var super fin og at jeg nok skulle komme til at ride noget fint på hende, ingen problemer dér. Så det var dejlige ord at få med på vejen :o) ... Fra nu af rider Ana og jeg undervisning 2 gange om ugen :o) SKØNT!

*NYT - den 30. januar 2008*
Det går rigtig godt med Ana :) Hun har desværre hostet nogle dage, men er frisk igen. Hun er bare super super glad lige for tiden! Det er skønt at være sammen med hende. Som hendes massør sagde - man kan ikke andet end at holde af hende (: og det har hun fuldstændig ret i. Men Prinsesse Ana skal i skole i morgen :) Jens Holm skal ride hende for første gang efter hendes skade (: det bliver spændende! (;

*NYT* den 15. februar 2008
Lanziana har stået skadet grundet en hovbyld :( ØV! hun er dog klar igen, har fået sko på og bliver longeret og redet (: hun er rigtig fin og har det godt (: Hun er dog blevet meget nervøs, fordi at hun væltede i boksen da hun blev bange for en stor hest :(:( .. Hun var helt nede og ligge og kunne ikke komme op igen. Hun fik sig nogle småskrammer og det skulle tilsyneladende ikke være værre. heldigvis. Hun er dog blevet meget nervøs.:o( men vi arbejder det op igen, stille og roligt .. Jeg skal ud til hende og hygge om hende i 6 timer i morgen (o: Bliver super skønt! Hun er bare så dejlig at være sammen med (o: <3
Når hun er færdig med at blive longeret og min mor klapper og roser hende, er hun begyndt at vrinske helt vildt! hehe. det er så sødt (o: Rigtig stolt af sig selv!

*NYT* den 9. marts 2008 (:
Det går SUPER med Hoppeloppen!! Hun er så skøn at ride, selvom hun lige skal spille smart en gang imellem ;)
.. I morgen skal Jens ride hende :D det bliver skægt at se :) ..
Ana har flyttet boks, så hun nu står nede i enden af stald 5, storebror(Spunky) følger efter, han flytter nemlig også til boksen lige ved siden af!! :D De er begge flyttet derned får at få mere ro omkring sig :) Ana har så også fået sig en gummimåtte at stå på :)
Men begge smukke hypper har det fantastisk !! :)

*NYT* den 13. marts 2008 (:
Så har Ana gået undervisning både mandag og onsdag - og det går bare fremad!!! :D:D Hun er super + super fræk :b men det siger jo sig selv, hun har stået næsten et år med en masse pauser pågrund af skader :( så liiidt fræk, meeen hun går bare så SUPER fint :D
MEN, Jens sys simpelthen ikke at vores sadel er god. hmm. Jeg elsker den.. den er købt i december 2007, så den er ikke specielt gammel. Men Jens sys man sidder for højt og det gør det rigtigt svært at ride .. Så Jens har lånt os sin sadel (; Og den er super! jens elsker den og det samme gør min mor, jeg har ikke prøvet den endnu .. Det er en Passier Grand Gilbert,..så den er vi ret sikre på at købe af ham (: Samtidig har vi bestilt den nye Passier Grand Gilbert af Heri (:
Men det går rigtig godt med Ana (: ..
Jens og jeg snakkede om mål med hende, og han siger at vi rider en La inden sommerferien (: Det super dejligt at høre, og giver ekstra blod på tanden ;)

**Den 3. maj 2008 **
Det går rigtig hurtigt med ana for tiden. Hun udvikler sig hele tiden (o: det er rigtig dejligt ..
Da min mor og jeg kom over til hende den 2. maj, blev vi noget overraskede over det syn der mødte os!! Der stod en Totaltmudret-Ana i sin boks.. hun havde mudder i HELE hovedet, alle 4 ben var totalt dækket af mudder, dækkenet var helt gråt af mudder og så havde hun rullet sig godt og grundigt i sine nye spåner - så de var overalt på hende ..Nu er det sådan at Ana går på sygefold, da hun smider sko i vinterperioden, og hvordan kan det lykkedes hende at blive så mudret? :s .. En af "fold-pigerne" på siv havde set Ana's trick ;) .. Man finder da bare den største vandpyt på folden, stikker hovedet helt ned i den og så plasker man ellers alt vandet op i hovedet - så man er grå i stedet for brun på hele kroppen .. Altså hvis hun ikke er en fjollerøv og vandelsker, så ved jeg ikke hva :b .. hehe. men hun har hygget sig og det er jo det vigtigste :o) hehe .. jeg red hende samme dag og hold op hvor er hun lækker at ride (o: det er en ren fornøjelse.. alt i alt har prinsessen det super godt og er fuld af energi (o: hehe


*NYT* den 29. juni 2008
Ana har holdt en velfortjent sommerferie på en måned! Efter vores første stævne :D :D Vi syntes at hun var begyndt at tabe sig, være træt og ikke helt frisk og oppe på dupperne.. Men et sted var det jo klart, da hun jo gik på diætfoder!! Hun gik på diætfoder efter en skade i 2007 .. MIn mor ringede rundt og snakkede med diverse og de fandt frem til noget foder, som hun sagtens ku få nu :O) Vi fik ny sadel omkring 1.juli, Passier Grand Gilbert Extra, så hun blev skridtet, hold fri, travet en smule og efter en måned har jeg gamle Ana tilbage! Frisk, GLAD, fremadgående og så ser hun bare super godt ud (O: Ingen tynd hest her mere .. Derudover er Prinsessen begyndt at ligge fast i boksen :( så de sidste to dage har vi haft hende i longe og gået og gået indtil hun har lagt sig ned og fået sin rulletur, håber det hjælper på det (: og nu er ferien slut og vi går ligeså stille og roligt i gang igen :o) Deejligt ..

*NYT* Den 12. januar 2009
Efter opfordring fra min kære Moffe må jeg hellere opdatere herinde :b
men det går super godt med Hoppeloppen, hun er simpelthen i flyvende udvikling. Hun er en stjerne. Det har mest været min mor der har redet hende det sidste ½ år, da jeg har travlt med gymnasiet og lektier .. :( Men det fungere fint og jeg rider undervisning ligeså tit jeg kan :) I dressuren er vi begyndt at øve de lidt sværere ting, det er rigtig sjovt og hun er ekstremt llærenem :) Så alt i alt går det super med hende! Hun har det fantastisk :)

*den 19. juli 2009 - NYT*
Prinsessen har det fortsat godt. Men da jeg skal i 3.g og Ana har en super kåring har vi besluttet at sætte hende i fol.
Hun har stået nogle gange hos Højelse, Steen Bo, og hun er nu i fol med Blue Hors Romanov :) Så hvis alt går efter planen har vi et lille føl efter Ana i maj 2010! Bliver dejligt. <3

Ana, prinsessen, Anse Bananse, Hoppe-Loppe, Prinsesse Ananas måtte vi desværre tage afsked med onsdag den 9. maj 2012. Hun er helt utroligt savnet og vil for evigt være elsket. Verdens smukkeste, største og bedste stjerne Anse <3 LANZIANA æret være dit minde. Du den bedste <3<3<3<3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Lanziana DH
Annonce