{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sportsaraber (A) LAUDER 1994

4.799 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Carina Lyons
Kvinde | 41 år | Oprettet: 25. jul 2007


Sportsaraber (A) LAUDER

Fødselsår:
1994
Højde:
157 My little pony :)
Temperament
Opmærksom/varm (det var meget værre i hendes unge dage, nu bliver hun "kun" tændt når hun ser spring, ELLER når hun er i brunst :o) )
Gangarter
3 stk :o)

Fine taktfaste gangarter, hvor hun specielt har fået ros for sin galop.
Stævner
Puuuha, der er simpelthen så mange at jeg slet ikke har tal på dem længere.

Det er ikke mange distriktstævner jeg har fået redet på hende i dressur og spring, da vi begge er blevet forelsket i military, og rider det for oplevelsen skyld.
I 2009 startede vi på landsklasser og har nu redet 2 landsklasser sammen.
Hun var fantastisk til begge stævner, men i Næstved fik vi desværre 20 strafpoint, da hun stoppede op foran et spring (hun hoppede det umiddelbart efter, men hesten må ikke stoppe op). Havde hun holdt tempoet, havde vi fået en 3. plads :)

Hun vandt sin første landsklasse i military CNC100 på Skårup Overgård (ved Skanderborg) i juni 2009 :D Kun anden gang hun gik en landsklasse.

Hun vandt CNC100 i HKR (Haslev) 12. juli 2009
og blev distriktmester 2009 i military (distrikt 5).

Og så er hun 3 gange klubmester i dressur i SOS (2006 - 2007 - 2008) og klubmester i spring 2008 (første år spring blev taget med) også i SOS :-D
(i august måned 2009 konstaterede dyrlægen en væskeansamling i hendes ene forknæ, som satte hende på et kortere sygdomsforløb - derfor kom hun ikke med til klubmesterskabet dette år).

SUPER hesten :D :D :D
Stamtavle
Faderens side er helt udfyldt - det er en af de ældste Holstener-stammer.
Far: Limelight (holstener)
Født: 13.05.1974
Kåret i DV i 1977 - ingen beskrivelse
Stangmål: 170

Har vist afkomstsamling i 1983 med resultatet: 1 KL 2 GR 22 point


Mor: Nicole (araber)
Ingen oplysninger (på hestedata står der hun er født i 1920)
Far:
Limelight
Mor:
NICOLE


Køn
Hoppe
Bemærkninger
En fantastisk lille hest der kan alt og vil alt.

Hun keder sig åbenlyst i dressur, og er fyr og flamme i spring - specielt terrænspringningen er simpelthen det hun er født til.

Hun er super let at have med ud til stævner. Jeg har flere gange været afsted selv og det har absolut ikke været noget problem. Hun stiller sig der hvor jeg binder hende, står i traileren flere timer hvis jeg sætter hende derind, men men men... hvis hun syntes dagen har været for lang, sparker hun på traileren hele vejen hjem *suk*... men jeg kan vel egentlig ikke tillade mig at klage?! :-D


Jeg har haft hende siden 1998 (4½ år gammel) og vi har bestemt haft vores op- og nedture. Jeg satte hende sågar til salg i 2004, da jeg ikke syntes jeg havde tid nok til hende. En rigtig sød dame, som jeg af til møder på stævnepladserne, købte hende. Efter 3 måneder ringede hun og spurgte om jeg ville have hende tilbage, da hun slet ikke kunne få ro på hende - og selvfølgelig ville jeg det, og det skal bestemt ikke være en hemmelighed at de 3 måneder var de hårdeste i mit liv hidtil - jeg tror aldrig jeg har grædt så meget.
Det var fantastisk at få hende tilbage, og fra det øjeblik hun trådte ind i boksen faldt hun fuldstændig til ro (hun har måske også savnet mig?!).

Siden har vi haft en masse fede oplevelser sammen, og jeg sætter en ubeskrivelig stor pris på hende hver dag! (og hun vil bestemt ikke blive sat til salg igen).

Som nævnt ligger hendes force i spring og alt hvad der går stærkt (hun er også en super god speed-hest i Westernridningens verden, hvor hun har sejret 3 ud af de 4 gange hun har deltaget, i Barrel race (tønderæs)).
Men hun kan sine dressurøvelser og gik som 7-års det gamle LA5 program uden de store problemer. Men vi er begge glade for action, så dressuren er kun blevet grund-trænet siden vores debut i LA5 :o)


12. sep. 2008
Som tiden dog går - idag kan vi fejre at vi har holdt hinanden ud i hele 10 år!!
Med et stort ønske og håb om at vi kun er nået halvvejs på livets vej - Love You Longtime :-*


2011:
Lauder er stadig at finde på stævnepladserne, dog har hun de seneste år haft nogle kedelige skader (væskeansamling i ledet og seneskader) i forbenene, så vi tager et stævne ad gangen fremover. Lauder eeeelsker stadig at arbejde, så jeg er overbevist om at hun ikke er træt af livet - hun er en sej lille én, som dyrlægen sagde og jeg er meget opmærksom på de signaler hun sender mig, for hun afslører ikke altid hvis hun rent faktisk har ondt, hun "bider det bare i sig". Hellere tage den med ro, end ende med at hun skal aflives fordi jeg har redet flere stævner end hun kan holde til.
Jeg sætter så ubeskrivelig stor pris på hver dag med hende, stævnerne er kun bonus - når ikke hun kan klare militarystævnerne længere, er planen at jeg vil ride lidt distance på hende :)


2012:
Der er ingen tvivl om at Lauder ikke skal gå military længere. Blodomløbet i hendes ben er ikke hvad det har været og hun står lejlighedsvis med Back on Track gamasher på om natten i boksen.
Vi rider mindre ture mindst 5 gange om ugen (og jeg skal da lige hilse og sige at damen er fuld af krudt og narrestreger ;) opdragelse skal man åbenbart praktisere hele livet :D ) og så går hun på fold HELE dagen, for at holde blodomløbet igang. Det har hjulpet, men der er stadig lidt galle fra tid til anden :/
I oktober måned red vi en LA2 i forbindelse med en holdcup i nabolaget. Lauder hyggede sig - hun lavede ALT det man forventer af en unghest *hihi*, men til trods for det formåede hun også at vise nogle fine øvelser, så vi endte faktisk på knap 62% :D
Jeg tror faktisk at Lauder savner at komme ud, så håber at 2013 er året hvor vi kommer lidt mere ud - om det så er dressur, orienteringsridt eller andet "stille og roligt" er jeg sådan set ligeglad med :)

August 2017
Lauder er stadig i live :) men hun er blevet pensioneret.
Hun nyder stadig en tur ud i det blå i ny og næ, men det er meget lidt hun bliver redet nu. Heldigvis ser hun ud til at nyde otium på folden, sammen med skønne Anischa, som hun lader til at være ret glad for <3
I 2013 gik hun vidst kun 1 stævne. En holdcup, hvor vi red LB2 til omkring 64% (hun var dælme frisk, så procenten er SÅ fin).
Jeg kan ikke lige huske om vi red stævner i 2014 og 2015, men jeg husker at vi var afsted i sommeren 2016, hvor jeg tog hende med til et stævne i nærheden. Vi kunne ride derhen, så hun var opvarmet og vi undgik at skulle ride for meget på bane. Lauder nød at være tilbage i manegen og gik et ret fint program, når man tænker på at hun stort set ikke har lavet noget de seneste år :D Vi red en LC3 til 67%.
Hestene går kun på græs noget af dagen, men jeg skal da love for at det er en glad Lauder man ser, når der bliver åbnet ind til græsset. Den får fuld speeder - det er lige før at de to unge ponyer ikke kan følge med :D

Man kan efterhånden godt se på hende at hun er en ældre dame, men hun har dælme holdt sig godt frem til nu. Hun er trods alt 23 år gammel, så jeg er lykkelig og taknemmelig for at hun stadig er i mit liv og har det godt <3
Kommentér på:
Sportsaraber (A) LAUDER
Annonce