{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Mifune, R.I.P. [Himmelhest] 1999

7.736 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tina J
Kvinde | 38 år | Oprettet: 24. nov 2007


Dansk Varmblod Mifune, R.I.P.

Fødselsår:
1999
Højde:
Mifune er 168 cm med rimelig lange ben.
Temperament
Trods Mifune er efter Michellino er han ret god i hovedet. Han kan godt kigge lidt engang imellem, men han kan overtales til at gå forbi det meste.
Gangarter
Mifune har generalt nogle gode gangarter. Hans trav er dog lidt bedre end hans galop.
Stævner
Vi har startet til og med MB1.
Vi har haft rigtig mange gode ridt med en del høje procenter.
Mifune er en stjerne at have med til stævne. Han kan stå i traileren i flere timer og han er en engel, når han skal sadles op. Jeg har sommetider været alene afsted med ham og uden problemer.
Stamtavle
F: Michellino M: Raffiné
FF:Michelangelo MF: Raffaelli Z
FM: Claudette MM: Modot
Køn
Vallak
Bemærkninger
Mifune er en billedsmuk hest, som skal holdes lidt i ørene ind imellem, da der helst skal ske noget hele tiden, så han synes ikke altid det er lige dejligt at skulle stå stille mens han strigles. ;) Dog er han blevet bedre med alderen og har efterhånden vænnet sig til, at skulle stå stille. Men ellers er han rigtig rar at have med at gøre i stalden og så er han et rigtig nussehoved, der elsker opmærksomhed.
Mifune kan man læsse alene, da han selv gå op i traileren.
Jeg har haft Mifune siden han var 5 år og har selv redet ham op fra LB nivaeu til det han kan nu. Det er første gang jeg selv rider en hest op, så det er en kæmpe udfordring, men også rigtig fedt når tingene lykkes.

22/3-10
Mifune er desværre ikke til salg længere, idet han er blevet erklæret uanvendelig af min dyrlæge. :(
Det hele startede for ca en måned siden, hvor jeg ikke følte, at Mifune var lige så godt gående som han plejede. Og jeg kunne mærke, at når jeg kortede ham lidt ind på venstre volte trådte han hårdt ned på højre forben. Efter at have gidet han lidt pause og starter op igen, beslutter jeg mig for at kontakt min dyrlæge, selvom han ikke rigtig er halt og man ikke vil kunne se noget, hvis man ikke kender ham, så har jeg en fornemmelse af, at Mifune ikke er som han plejer, det er der flere tegn på.
Min dyrlæge ser ham først i ridehus og kan godt se der er lidt, men det er næsten ingenting, så Mifune køres op på klinikken, så han kan blive longeret på hård bund og der bliver det pludselig meget tydeligt, at Mifune er halt. Efter flere blokader i divs. led, viser det sig, at det kommer i området omkring kronleddet og Mifune bliver derfor røntgenfotograferet. Her viser det sig, at der er en meget lille røntgenforandring, der højst sandsynligt er årsagen. Hvis denne røntgenforandring udvikler sig, vil det bliver til ringfod.
Min dyrlæge giver mig den besked, at han skal have sko med forhøjet tå samt såler på og så skal han gå med det i 10-14 dage og har det ingen effekt, er der ikke rigtig noget at gøre. :(
selvom ventetiden ikke er sjov, må jeg hjem og ride, men der er ikke sket nogen ændring på trods af de nye sko og såler og vi tager derfor til dyrlægen igen. Her bliver Mifune erklæret uanvendelig, :(
Jeg skal derfor have sendt papirer fra dyrlægen og en skadesanmeldelse til mit forsikringsselskab og se om de godtager det eller om vi skal ud og prøve nogle behandlingsformer der højst sandsynligt ikke hjælper.
Så det er bare rigtig rigtig trist. :(
Forsikringen godtager det ikke og forlanger Mifune behandlet. Han skal led-behandles. Første gang har det ingen ingen effekt og han får en behandling mere. Denne behandling har heller ingen effekt og dyrlægen kan se, at Mifune bliver mere og mere halt. Der skal derfor sendes papirere ind til forsikringen igen.
D. 29/5 får vi papirer fra forsikringen, der går med til at erklære Mifune uanvendelig og der er kun den allersidste men også allerhårdste vej tilbage - Mifune skal aflives.
D. 2/6-10 bliver Mifune aflivet. En af de hårdste dage i meget lang tid. Men jeg får sagt godt farvel til min elskede dreng og håber han får det dejligt på de evige grønne græsmarker.

Mifune du vil være savnet og du bliver aldrig glemt. :'(
Kommentér på:
Dansk Varmblod Mifune, R.I.P.
Annonce