{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Cruzado Chico - REST IN PEACE MY ANGEL :'( <3 [Himmelhest] 2000

43.773 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cruzado Chico - REST IN PEACE MY ANGEL :'( <3

Fødselsår:
2000
Højde:
1,56 .
Det er lige præcis én cm. lavere end Prince(sangeren) xD
Temperament
Enemandshest, en fri og følsom og let påvirklig sjæl !
Vi har hjulpet hinanden til at sprede vores vinger ud og udfolde os, vi er forbundet af et ubrydeligt bånd..
Jeg kan udrette ting med Chico, og han med mig som ingen andre ville kunne med os. Vi er et perfekt match for hinanden. Jeg er hans klippe, han er min ånd. Det er det der kaldes et forhold og det er dét forhold vi lever for :')
Gangarter
De er gangarter xD .
Ej, jeg er ikke god til at bedømme dem, og heller ikke ud fra hans type. Ville da sige de er meget fine ? :b .
Stævner
Det må man sige nej til :) ..
Stamtavle
Spanske racer :P
Køn
Den dejligste vallak man kan finde her på jord :')
Bemærkninger
Rest in peace my angel <3 :'( ...
Det er slet ikke til at holde ud at du er væk, du er hele min verden og det vil du altid være, du kan aldrig erstattes, det vi 2 havde sammen kan ikke beskrives med ord <3 .
Jeg savner dig så fucking forbandet meget, det er slet ikke til at tro at du ikke er her længere.. På en eller anden måde troede jeg vel at vi bare skulle være sammen for evigt, fordi vores kærlighed er udødelig.. men nogle gange er kærlighed bare ikke nok til at leve på :'( .
Tak for alt Chico, du gjorde mig til et helt menneske, du har gjort mig til den jeg er i dag.. Derfor betyder du så meget, du var jo hele min verden, mit hjerteslag og min livskraft, du 'skabte' mig som menneske.. Har næsten glemt hvordan mit liv var før du kom ind i det, for den dag jeg fik dig blev jeg genfødt..
Tak for næsten 4 uforglemmelige år sammen med dig, jeg er så glad for at skæbnen bragte os sammen.. der var en mening i at vi 2 endte sammen, vi ændrede hinandens verden <3 .
Åååh Chico, dig og mig, vi 2, for evigt og altid <3 <333


- OPDATERING !!! -
d. 14/8-2011:
Så er beslutningen taget, den har været svær, men er den rigtige!! Chicos gigt er blevet for slem til at det på nogen som helst måde at fair at kræve noget af ham inden for den akademiske træning fra jorden, eller træning i det hele taget. Jeg kan mærke tydeligt på ham at hans gigt er blevet værre, og det er bedre at stoppe mens det går nogenlunde godt, end når det går skidt. Så nu bliver han sat på pension på en gård på landet hvor han elsker at være, og så kommer jeg når jeg har tid og hygger mig med ham. Der skal han så gå indtil jeg finder en ny hest, og så bliver han aflivet..
Det er en hård beslutning, men det er det eneste rigtige. Han har givet mig så meget, han har givet mig alt, og han betyder alt, han fortjener kun det bedste, og det er den beslutning jeg har taget. Jeg er glad for at jeg kan se en ende på et problem som jeg har haft i over 1 år, og jeg er glad for at jeg har taget den rigtige beslutning for ham som betyder alverden for mig. For det er det eneste rigtige når han ikke engang kan holde til alm. jordtræning - det er kun på hans gode dage han er 100% rengående.
Jeg gav ham alt, og han gav mig alt, nu er det tid at give slip .. :') .
Elsker dig for altid Chico, du er altid i mit hjerte, altid en del af mig, jeg er så glad for at du blev min dengang for 3 år siden.. Men det er hårdt at give slip på noget der har været ens mening med livet i 3 år.
Min dreng, for evigt <3


- CHICOS NAVNE -
(Prince) Chico Shaddix Manson Jackson Toftemark - de kan bare ikke stå deroppe i navnefeltet XD..
Chico - betyder dreng på spansk.
Og så er han opkaldt efter nogle af mine 4 yndlings musikere, nemlig Prince, Jacoby Shaddix(Papa Roach), Micheal Jackson og Marilyn Manson :P .
Prince står godt nok først i hans navn, men hans fornavn er Chico, Prince er hans Chicos titel navn, han er nemlig en Prins XD .
Ja jeg ved godt det lyder ekstremt stenet, men det er bare sådan jeg er, at jeg syntes det er sjovt at gå og opkalde min hest efter seje mennesker :P ..
- Toftemark er fordi jeg selv hedder det til efternavn, hvilket vil sige at han altså også gør XD . Det kunne bare ikke stå op i navnelinjen 8D. xD


- Et hjerte af guld...Øjne som den stjerneklare nat... Pels som silke..... , Oh hest, oh hest. Mit hjerte er dit kongerige, min hest <3 -

- Our Love will live Forever ! and ever, and ever, and ever...<3<3

Jah, hvor skal jeg begynde ? Historien er lang og svær, og ret så indviklet. Enlig begyndte min og Chicos tid sammen, KUN af misforståelser og et desperat hestekøb.
Jeg har altid drømt om at få mig en spansk hest, der var noget ved dem der bare talte til mit hjerte !
En fra mit gamle opstaldningssted havde selv spanske heste, og forhandlede heste fra spanien hjem til DK. Der stod et par stykker nede i hendes ridelæres salgsstald som jeg evt. kunne købe, for så kunne den komme med hjem, sammen med hendes nye hest.
Jeg fik sendt en masse billeder af PRE-heste, som jeg kiggede på sammen med min dygtige underviser Marianne (som har paradisgården). Ingen af dem syntes hun ville passe til mig. Vi fandt en som de sagde var 4 år gammel, MEN tilredet. Dog viste det sig at den var hingst, og SLET ikke tilredet. Så dem nåede jeg ikke at få hjem.
Tiden gik, og vi skulle skynde os at finde noget, hvis den skulle nå at komme med hjem til DK. Vi fik sendt nye billeder af 2 heste, som jeg kiggede på herhjemme. Den ene var hingst, og den anden var vallak. Den ene var så Chico. Men oplysningerne var blevet byttet rundt på billederne, dvs. at vallakens oplysninger sad på hingstens billed, og hingstens på vallakens, altså Chicos billed. Så jeg valgte self. vallaken, som jeg troede var den med den laaaaange flot man, og chame ! Hingsten var nemlig lille og grim ! Det var så Chicos billed jeg sagde det om :S . Jeg sad faktisk og dissede hans billed for groft T__T' .
Men jeps, hende som hjalp os med at få Chico hjem, og som også skulle have sin egen hest hjem tog til Spanien hvor at hente vores heste hjem, men i stedet for en lækker PRE med man ned til jorden, stod der i stedet en lille skaldede hest uden selvtillid. Altså sådan som vallaken i virkeligheden så ud, Chico.
Men der var ikke tid til at sige fra, vi takkede ja til det der var !
Sådan blev en misforståelse, og desperation vejen til at jeg fandt min DRØMME-HEST, men det vidste jeg ikke dengang.
Dyret kom hjem til mig d. 9/10-07, og fik navnet Chico, som betyder 'dreng' på spansk.
Men det viste sig hurtigt at han måske ikke liige var den PRE jeg havde drømt om ? ..
For han stejlede når man skulle rense hove, og hvis ikke man flyttede sig når han fik sine angst anfald, blev man altså trampet ned ! Han var voldsomt hovedsky, og stejlede hvis man prøvede at komme til hans øre, jeg måtte heller ikke gå om på hans venstre side. Så hoppede han og sprang, og troede at han skulle dø.
Måske var det, at købe ham, det dummeste jeg i mit liv har gjort?
Jeg prøvede forskellige bid, jeg prøvede forskellige undervisere. Men intet hjalp, for han blev mere og mere livsfarlig. Jeg blev bange for ham, og han var bange for mig. Vores forhold var bygget på angst, og hvem der kunne betvinge den anden via vold og styrke ! Det ville altid blive ham der vandt, for han var stærkere end jeg, og havde ondt og var desparat efter blive hørt og forstået. Men det blev han ikke. Det var nok derfor det endte med at han en dag stejlede og kastede sig selv bagover, da jeg skulle op på ham. Da blev han sat til salg for første gang.
Han løb når jeg steg op, han stak af fra mig og prøvede at bukke mig af, han stejlede og kastede sig selv bagover... Hvorfor mig, hvorfor os ? Jeg ville jo bare have en smuk spansk hest, en movie star, men jeg endte med en psykopat ?

Men hende der havde hjulpet os med at få ham hjem, overtalte min mor til at beholde ham(Hvilket jeg er hende EVIG taknemlig for! <3). Hun begyndte at hjælpe os(det var vel ment, og det skal hun have tak for.. Men den træning var på ingen måde det Chico havde brug for), og fik overtalt mig til at proppe indspændinger på ham, og ride med chanbong. Hesten hadede det, men hva så ? Han gik jo til biddet, OG jeg kunne styre ham uden han løb. For når man er spændt ind, er det svært at stikke af. Hvilket mirakel - or not ? -.-' .
Jeg prøvede 3 forskellige undervisere, og 2 forskellige bid, nu skiftede jeg begge dele igen. For hende som hjalp os med at få ham hjem, fik en til at hjælpe os med at ride ham. Jeg kunne jo ikke klare en problemhest helt alene, vel ? .
Hende som red ham var enlig meget dygtig en rytter, og flink. Det var sødt af hende at ville hjælpe os, men sandheden bliver nok desværre at det ikke var hjælp, men at trække pinen længere ud. For hun slog ham i hovedet når hun red, og rev bare igennem på tøjlen hvis der var noget. Men fandtes der andre måder at kontrollerer en hest der kunne springe i luften hvert sekundt det skulle være? ikke dengang, desvære.. Men hey, min hest gik jo til biddet ?
Så jah, jeg skiftede til hendes underviser, som bestemt ikke kunne lide Chico.
"Lykke, den hest er LIVSFARLIG, du kommer ALDRIG til at kunne ride på ham, uden at frygte for dit liv. Du får ALDRIG mig til at sætte mig op på det skøre kræ. Du burde sælge ham til en, der kan sætte ham på plads. Han skal kende sig plads!"
Krikke, problemhest, KEND DIN PLADS !
Vores dressur udviklede sig, og jeg fik langsomt tværet Chicos selvværd længere og længere ned, indtil kampviljen var ved at blive slukket. Til han blev en lille ubetydlig klat, der bare skulle betvinges. Han var vred og misforstået og havde ondt i hele kroppen efter den spanske ridestil, og min dressur. Men hva så ? Hesten kan jo ikke tale, så jeg lyttede da bare til mennesker i stedet for min hest. Lær at tale hest, jeg forstår dig ikke ?!
Over det forløb(som varede ca. 1 halvt år) fik Chico flere gange ondt i ryggen, så jeg ikke kunne ride ham. Men så longerede jeg ham da bare med indspændinger i stedet, det får man det jo meget bedre af ?.
Men, men. Så skete det første mirakel. Jeg fik lov til at tage på træningsweekend på Paradisgården med Chico, nu hvor det gik så godt med vores dressur, og han havde været ÉN gang i skoven (woow? o.O), kunne vi jo tage derop og lave horsemanship også. For vi kunne jo alt ? -.-' .
Der var bare ét problem, Chico ville ikke i traileren. Han stejlde og trampede hele gårdspladsen igennem. Til sidst gav vi op, men jeg tog afsted uden ham, for jeg skulle have hva jeg havde betalt for.
Jeg snakkede med Marianne, som har stedet. Snakkede med hende om Chico, og fik undervisning på en PRE. Jeg besluttede mig for kun at træne Chico fra jorden, og droppe min ridning, bid, undervisning, indspændings-tøjler, afstrafning indtil jeg kom op på Paradisgården på ridelejr i sommeren 2008. Jeg havde på ingen måde rigtig styr på ham inden jeg kom på Paradisgården i sommer 08.. Vores træning var en omgang lal, og min hest var mega tikkende efter godbidder og bed når han ikke fik dem. Men at overfodre ham med godbidder når jeg 'trænede horsemanship' var den eneste måde jeg lige kunne finde på, som kunne holde den oprørske hest nede.
En del bedre en slag og råb, og selvom vores træning var noget lal. Så var det også en del bedre end den dressur ridning som jeg lavede på ham før, og som jeg nu ser som ja... den mishandling jeg udsatte ham for, undskyld Chico, men angst for en til at handle på måder vi ikke havde drømt om vi kunne gøre. Og det galt for os begge to..
Denne gang(sommer 08) fik jeg ham med, og på den ridelejr skete der virkelig mirakler. Det første han gjorde da han kom derop i ridehuset, var panisk at stikke af fra mig, fordi han blev bange for lydene af sticks der blev svinget rundt om heste der var fuldkommen trykke ved dem.
Men til sidst på ridelejren, kunne jeg stå og svinge sticken rundt om ham uden han blev bange ! :D . Jeg kunne også ride ham lidt i rebgrime uden at udsætte mig selv for livsfare ! ;D (VILDT at man kunne styre ham uden bid ! Alene dét var en stor øjenåbner for mig!) Jeg blev derop med ham resten af sommerferien og fik undervisning, han fik keopraktor og blev behandlet for sin ømme krop.
Endelig lykkedes det for os at gøre noget SAMMEN, et samarbejde begyndte at tage form.
Vi blev bidløse, og vi begyndte at arbejde efter Natural Horsemanship principperne. Min hest skulle være naturlig og glad !
Han blev også barfodshest :) .

Jeg prøvede 4 undervisere, 4 forskellige bid, Chico blev sat til salg 3 gange, og hver gang fortrød jeg.
Inden jeg fandt ud af, at vi bare skulle træne naturligt, at vi slet ikke skulle bruge bid, og at Chico og jeg bare for skabt for hinanden.

- slut <3


- d. 12/10 - 09 -
Chico har fået konstateret gigt/knogleforandringer i højre bagkode :'( !
Hvor er jeg dog led og ked af at jeg altid skal løbe ind i problemer! - og så med Chico! Ham jeg elsker! Den aller sidste jeg vil miste ! :( .
Nå men planen er så med ham at han har fået binyrbakomon(staves?), og så håber vi at vi kan nå at bremse den dårlige udvikling i hans gigt, og måske vende det til noget godt, inden det bliver værre..
Han skal stå inde i 2 dage, hvorefter han så godt må komme på fold. Jeg må godt gå rundt og hyggetræne med ham, men han må ikke belastes på nogen som helst måde.
Sådan skal det være i en måned, og så må vi se hvordan det har udartet sig.
Han kan nok godt få et godt liv - siger dyrlægen! Men det kommer højest sandsynligt til at forgå sådan at det vil vende tilbage, og så skal han så have en behandling til :/.
Alt for Chico.. Alt for at han kan få et godt liv, jeg vil skrue totalt ned for mine abitioner bare for at kunne dele mit liv med ham!
Det er mega deprimerende. Men godt vi fandt ud af det inden det blev værre ! - og måske for sent at gøre noget ved.. Men der har vi jo grunden til alle de problemer jeg havde med ham.
ØV! Livet er fandme af en uretfærdig kaliper nogen gange!!!


- OPDATERING 29 NOVEMBER 2009 -
Chico var holdt op med at halte og vi havde fået lov til at begynde at genoptræne igen.. Allerede dér vidste jeg inderst inde at det ikke ville lykkes, og nu mistænker jeg det for at min og Chicos 'sidste tid' sammen bliver Victoria-Historien om igen (Victoria var min gamle hest der døde pga. spat). Jeg tror at det bare bliver genoptræning - halt, ganoptræning - halt.
For da vi begyndte at genoptræne gik det egentlig ok dag 1, men siden den dag er det bare gået ned af bakke!!!
Og nu er vi ENDNU værre stillet end før!
Jeg kan ikke ride ham, jeg kan ikke træne ham, jeg kan ikke engang lege med ham. For hesten har alt for ondt til overhovedet at løbe!
Jeg kan se det i hans øjne.. Vores kemi er stadig perfekt, vi har det perfekt sammen, og han vil så helveds gerne i gang, og leve det liv vi nu engang har fået sammen! .. men han kan ikke.. for han har for ondt..
Min hest halter og genoptræningen er kaput..
Vi ringer til dyrlægen i morgen og finder ud af hvad vi så skal gøre.. men ærlig talt.. jeg har givet op på forhånd..
Jeg tror ikke vi komme til at kunne hva' vi har kunnet engang??
Jeg tror ikke vi kommer til at løbe og lege, og springe rundt igen..
Jeg VED at han aldrig bliver ridehest, og inderst inde har jeg vidst det i 2 år, lige siden jeg fik ham.....

- OPDATERING -
Ohøj !
Jeg syntes det var på tide med en opdatering, så i kunne læse at der ikke længere er dommedags udsigter med Chico manden :P .
Han får noget gigt medicin der hedder Glygosamin(staves?) som man også kan give til mennesker. Det gendanner brusken mellem ledene, som slidgigten ellers havde slidt væk :) .
Jeg vil for ALTID være det medicin EVIG taknemmelig for det har simpelhen reddet min hest... intet mindre.
Chico har det bedre end nogensinde før!! Jeg troede ALDRIG at jeg skulle se min hest SÅ glad, og med så meget selvtillid og energi. Han har også fået nogle helt andre relationer til andre heste.. Før skulle de virkelig gå til ham for at få ham til at lege, men nu er han den der sætter legen i gang, og han bestiller sgu ikke andet end at stå på bagbenene når han leger med dem, skønne dreng !
NU ved jeg hvorfor han altid har været sløv og til tider lettere gnaven, NU ved jeg hvorfor han aldrig rigtig har kunnet med andre heste, NU ved jeg hvorfor ridningen aldrig har fungeret.. svaret er simpelhen smerte. Han har haft for ondt :/ .
Men thanks God! For nu ser jeg endelige Chicos rigtige jeg! Det er klart at han stadig er den samme, og at han stadig er forsigtig når han møder nogle han ikke har mødt før, men det er jo klart når det er Chico vi snakker om.. Det jeg mener er, at han er blevet Chico gange 2 ! :D :D .
Nu er han sådan pensioneret agtig, og hyggehest. Jeg rider ikke på ham, og jeg træner ham kun blidt fra jorden.
Men jeg har fået lov til at træne hygge-akademisk med ham, og han går så smukt og ubesværet nu. Han halter slet ikke længere, men jeg sørger også for at få ham godt opvarmet ved at gå rundt i lang tid med ham, indtil jeg tager ham ind på en stor volte :) .
Jeg er lykkelig, og han er lykkelig! Sammen klarer vi alt ! <33

- Chico'Triks -
1 = dårlig
2 = ok
3 = god
4 = Perfekt

Sidde - 3/4
Gabe - 3
Smile - 4
Kysse - 4
Stille sig op på ting - 4
Bakke mens jeg står bag ham - 3/4
Spanske skridt - 3/4
Sidebevægelse mod mig - 3/4.
Sidebevægelse væk fra mig - 2/3.
Lægge sig ned fra jorden - 4 !
Lægge sig ned fra ryggen - 3/4 (skal lære at reagere lidt hurtigere, men lægger sig hver gang ;D )
Lægge sig fladt ned - 4.
Neje - 4.
Kamel-stræk (flytter forbenene ud så for og bagben står spredt fra hinanden ) - 3/4.
Ged på en bjergtop, altså stå helt samlet med benene(han kan når han står på en skammel, men ikke når han bare står på jorden xD ) - 4
Samle ting op/holde dem - 2.
Bakke når jeg tager let i hans hale - 4.
Stille sig i holdning når jeg ryster i rebet om hans hals/cordeoen (ikke noget jeg rigtig bruger længere, det ikke bringer mig tættere på ægte samling. MEN han kan det ;b ) - 4.
Sendes i trailer - 3/4
Vælte skammel og rulle boldte med mulen - 4
Diverse grund'lege'/synkron-øvelser - 4.

- Chico, før jeg mødte dig vidste jeg ikk hvad det ville sige at elske sin hest.
Jeg elskede det at sige : "jeg har min egen hest"
Jeg elskede at ride stævner for at vinde, og for at få anderkendelse og hænge røde rosetter op på min væg.
Jeg var konfliktsky og kunne ikke sætte mig igennem over for hverken hest eller mennesker.
Jeg elskede ikke min hest til verdensende, for den holdt ikke af mig.
Men så kom du. Du lærte mig at modgang gør stærk ! Der er altid et strejf af solskin gennem alle mørke tider. Og efter uvejret vil solen skinne på ny !
Du lærte mig hvad kærlighed er. Du lærte mig betydningen af 3 ord - Jeg elsker dig <3 .
Og aligevel er ordet elske alt for lille til dig, og ligesom ordet kærlighed. Du betyder meget mere en kærlighed, du betyder ALT. Du er mit livs alfa og omega!
Og jeg føler dette, fordi du føler det samme for mig. Vi lærte hinanden at leve du og jeg, :') .
ALT for Chico, og du vil gøre ALT for mig ? <3
Kommentér på:
Cruzado Chico - REST IN PEACE MY ANGEL :'( <3
Annonce