{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Chila 1993

14.250 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kathrine Krintel
Kvinde | 27 år | Oprettet: 8. dec 2007


DSP Chila

Fødselsår:
1993
Højde:
1,35 m.
Temperament
Temperamentsfuld, opmærksom, energisk, sød og rar.

Hun har et helt specielt temperament. På den ene side er hun helt sin egen, og på den anden side altid i bagdelen på mig. Hun er meget frisk, og har tit meget energi, i forhold til andre heste. Hun kan den ene dag prøve at løbe om hjørner med mig, og være helt kulder, og den anden dag være helt cool, og følge mig som var hun en hund :-) Meeeeen, vi har nok flest dage med energi :-D Når det kommer til mennesker, kan mange godt blive lidt skræmte. Hun bryder sig i den grad ikke om fremmede! Jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror hun har haft en dårlig oplevelse førhen. Da jeg fik hende kunne hun ikke lide mænd. Hun stak af når man skulle hente hende fra fold. Og man kunne ikke røre hende i hovedet. Hendes gamle ejer er noget af det sødeste, og de var sammen i 4 år, men alligevel har hun ikke kunne fravende Chila's vaner. Da jeg så fik hende, skete der noget med hende. Hun forandrede sig fuldstændig ang. hendes vaner. Den eneste vane hun holdte ved, var at hun ikke ville fanges på folden. Men efter næsten 2 års træning lykkedes det! (-: Den dag idag kan jeg løbe ud til hende på folden og trække hende ind somom det aldrig havde været anderledes :-') Søøøde hest! Hun kan godt nok stadig ikke lide fremmede :-( Det tror jeg heller ikke jeg kan lave om på. Det er vel bare noget der ligger i hende. Der er vel bare noget hun ikke kan glemme, måske en dårlig oplevelse?

Alt i alt er hun en helt unik hest, med et helt specielt temperamet :-) Verdens dejligste hest!
Gangarter
Da hun jo er en pony med krudt i røven, er det jo klart at
Hun har virkelig hurtige gangarter. Der er altid fart over fæltet. Ingen af mine veninder kan styre hende. Det er ski meget sjovt at se på. :-D
Stævner
Vi har redet en helt masse stævner. Da vi stoppede var vi i LA1. Er rigtig stolt af hvad vi har opnået sammen! Det har virkelig krævet et stort stykke arbejde fra hendes side også.

Nu hvor vi er bidløse, rider vi ikke stævner. Men hvem ved? Måske napper vi en dag et bidløst stævne? :-)
Stamtavle
Chila har rødt pas.

Mors fammilie:

M: FLICKA
MF: TURPIN
MM: HAREVEST DYANE
MFF: TWYFORD TOMBOY
MFM: LADAGERS BETZY
MMF: TWYFORD TOMBOY
MMM: DAIMI

Fars familie:

F: IBN ZARAF OX
F´F: ZARAF OX
FM: MERLE OX
FFF: SHAKER EL MASRI OX EAO/DAV || 189
FFM: ZBROJA OX PASB/DAV 79
FMF: MEXI OX SAR
FMM: OPAL OX

Søskende:

HELBROR: Pudolph (ER OGSÅ HERINDE)
HALVSØS.: ZUSETTE ISA, ZARRO OG MANGE FLERE.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Chila er min stjerne. Min bedste ven. Mit håb.

D. 13.9.2007 gik min allerstørste drøm i opfyldelse. Jeg kom hjem fra ridning sent på eftermiddagen. Da jeg havde været hjemme i en lille timestid bad mine forældre mig komme ind i sofaen, de ville snakke med mig om noget. Computeren var tændt, og jeg satte mig hen foran den. På skærmen var en hest. Jeg fik rigtig ondt i maven. Mine forældre sagde at jeg måtte få min egen hest, og jeg måtte selv vælge præcis hvilken hest det skulle være! Jeg sprang op ad sofaen, og jublede! Wow, jeg havde aldrig troet at jeg skulle få min egen hest!!! Jeg bar så lykkelig. Hele aftenen løb jeg rundt og sang. Jeg var bare SÅ glad.

Vi fandt 3 ponyer jeg skulle ud og prøve til at starte med, i helt tilfældig rækkefølge. Den første jeg var ude og kigge på, var jeg bange for. Jeg følte mig ikke tryg. Den anden hest blev aflyst først. Så kom dagen vi kørte til fyn. Vi skulle kigge på en rød hoppe, Chila. Jeg var spændt. I annoncen stod der, at ejeren selv ville vælge den nye ejer. Jeg havde taget nogle billeder med af stalden min måske nye hest skulle stå i. Jeg havde også taget billeder med af folden, boksen, ridebanen osv.

Da vi endelig ankom, gik vi ind i stalden. Det var en rideskole Chila stod på. Hun var så smuk :'-) Jeg trak hende ud på staldgangen og striglede hende grundigt. Rensede hove og gav hendenogle gullerødder. Hun var lidt speciel, men rigtig sød. Vi sadlede hende op, og gik ind i ridehallen. Jeg følte mig 100% tryg på ryggen af hende. Jeg kan huske jeg sagde til mn far "Du siger bare til når jeg må gå i trav" :-) Jeg travede rundt i lang tid. Hun var rigtig sød ved mig :'-) Bagefter gik vi ud på udendørsbanen, og hun blev lidt mere opmærksom. På et tidspunkt blev hunbange for noget, og satte i fuld galop med mig. Men jeg var stadig ikke bange, som mine forældre troede. Jeg var tvært imod helt vild med hende. Hun var perfekt. Lidt speciel, opmærksom, ikke som alle andre perfekte heste.

Jeg sadlede hende af, og sagde farvel til hende. Vi gik ind i rytterstuen og fik en cola og snakkede om hvordan det var gået. Vi viste hende billederne og hun syntes det var et super sted. De spurgte mig hvad jeg syntes og jeg sagde "Det skal være hende! Hun er så sød!"

Hun gik lige igennem bøjprøverne, uden nogle som helst anmærkninger. Et par uger efter skulle jeg hente hende! Det var den bedsate dag i mit liv. Nu havde jeg min helt egen pony! Chila var helt speciel!


Jeg har nu haft Chila i 4 år. Det har været 4 år, med en helt masse opture, men selvfølgelig også nedture. I de år jeg har haft Chila, har jeg lært så meget. Både og hende, men også om mig selv. Vi har arbejdet med dressuren i næsten 3 år. Det har været utrolig hårdt men vi nåede vores mål. LA1.

I 2011 ændredes stortset ALT. Chila fik en forgiftning af en ukendt plante på fodlen. Hun var på Højgaard hestehospital i 12 dage. De tolv dage var ikke til at klare for mig. Det var de første dage i 3-4 år jeg havde undværet hende på den måde. Men heldigvis kom hun på toppen igen, min smukke hest :'-) Hun er sådan en stærk pige <3

Da jeg fik min bedste ven hjem igen, besluttede jeg at ligge ridestilen om. Vi havde i lang tid redet en smule bidløs ridning. Men da jeg følte folk forventede at vi startede stævner, turde jeg ikke droppe den hårde dressur træning. I de 12 dage hvor hun var syg besluttede jeg mig for at når hun kom hjem, ville jeg gøre det jeg i virkeligheden ville med hende. Blive bidløs og træne jordarbejde. Det var det jeg ville! Det havde det været i lang tid! Og jeg kunne mærke at Chila også kunne lide ridningen uden metal i munden.
Idag rider vi helt bidløst. Det fungere rigtig godt. Vi jordtræner, laver tricks, hygger, og ja, galopere ud i det blå!
Ridesporten handler ikke om at kæmpe i sit ansigts sved, for at vinde præmier, nej, det handler om at have det sjovt. Sådan bør det være!

Chila har lært mig at kæmpe for det man vil <3

Tricks jeg har lært Chila:

- Løfte begge forben på komando
- Kysse
- Smile
- I øjeblikket arbejder vi på at neje

Chila og jeg har oplevet alverdens ting sammen. Rdelejr, hvide sandstrande, Fjellerup, skovture, ferier, og en masse andet.

Min dejlige pige <3.
Kommentér på:
DSP Chila
Annonce