{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Amadeus - RIP 2/10 2008 2004

2.529 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sara
Kvinde | 34 år | Oprettet: 11. dec 2007


Anden særlig race Amadeus - RIP 2/10 2008

Fødselsår:
2004
Højde:
Da jeg købte ham i juli 2007, havde jeg fået af vide han var ca 165, men da jeg målte ham december 2007, var han kun 154 ØV ØV.
Men da han sidst blev målt i april/maj måned, var han 160 :) Så han er vokset meget, rigtig lækkert :)
Temperament
Han er opmærksom , men forholdsvis rolig :)
Gangarter
Skridt - Trav - Lidt galop
Stævner
Ingen , endnu , han er desværre for ung.
Stamtavle
Ingen ..
Køn
Ja da :)
Vallak
Bemærkninger
Amadeus er en dejlig hest, stille og rolig af en unghest at være, men kan stadig være fræk ..
Han elsker at nusse en i håret, og gå i ens lommer, han tror altid der er noget han kan spise :)
Han elsker at få små kys på mulen, og hvis han kan få lov til at ligge mulen på ens skulder, også bare hænge der, bliver han helt salig , hvis man så samtidig puster ham lidt i næsen :)

Når, men da vi var i fuld krig med tilridningen, kom der en masse problemer...

Det hele startede den 24. December da vi var på juletur på vejen..
Hans hale blev mere og mere skæv til højre.
Vi måtte så have fat i kiropraktoren, og hun kom i starten af januar måned.. Det viste sig så at han var skæv i nakken og i skuldrene, der var også noget galt med lænden.

Vi kom så i gang med noget aquatræning, kiropraktoren kom og han fik noget massage.. Han blev så rettet op, og jeg fik lov til at gå i gang med at skridte lidt igen, men så blev han halt på venstre forben !!

Vi kunne ikke finde ud af hvad det var, det kunne kiropraktoren heller ikke..
Så han røg af sted til faxe dyrehospital onsdag den 5. marts 2008, og der fandt vi så ud af, at han havde hovledsbetændelse i begge forben !!
Han fik så en behandling i hvert forben , og skulle stå inde i sin boks 24/7 i 3 uger..

Vi var så til den 1. kontrol torsdag den 27. marts 2008, han var stadig halt, men ikke nær så meget, som sidst.. Han fik en behandling mere, og skulle igen stå inde i 3 uger...
Disse 3 uger i boks drev ham til vanvid, han blev sindssyg at gå med, da jeg skulle gå med ham 20 min om dagen, han stejlede næsten hele tiden, og var bange for ALT ! !
Jeg turde så ikke gå med ham, så jeg måtte jo lade ham stå i boksen...

Da vi så var til den 2. kontrol onsdag den 16. april 2008, var han rengående :D
Jeg fik så af vide, at nu måtte han komme på fold igen, men ikke hele dagen, men det var også okay synes Amadeus :)
Han skulle så bare lige stå i 3 uger, uden en behandling, og var han rengående når vi kom derned igen, skulle vi i gang med genoptræningen :)

Vi var så til den 3. kontrol onsdag den 7. maj 2008, her var han desværre blevet meget halt igen, værre end allerførste gang han var dernede.. Det var jo rigtig skidt. Han fik en behandling mere i begge forben, og skulle igen stå inde i 3 uger, men jeg fik lov til at lukke ham på fold, bare kun i 2 timer ad ganngen, da han jo ikke synes det var sjovt at stå inde...
Dyrlægen sagde til mig denne dag, at var han ikke betydeligt bedre næste gang, ville han skulle aflives , ØV ØV ! !

Vi var så til den 4. kontrol onsdag den 4. juni 2008, og han var næsten helt rengående YES :)
Dyrlægen ville give ham en chance mere, så han skulle have nogle andre sko på, så han kunne komme lidt mere på tå, så han ikke ville belaste hovleddet så meget, og han fik en behandling mere..
Denne her gang måtte han nu komme på fold hele dagen , og om natten :)

Vi var til den 5. og sidste kontrol, torsdag den 3. juli 2008 (præcist 1 år efter jeg havde fået ham hjem :) ), han var nu rengående og vi måtte gå i gang med genoptræningen :) Det var bare det bedste vi ville kunne få af vide...

Under dette lange sygdomsforløb, er der nogen enkelte personer jeg godt vil takke :)
Jeg vil godt takke Gitte og lulle, for deres kæmpe støtte, og for at Gitte gad at køre mig ned til faxe alle disse mange gange :)
Og så mine forældre, for deres støtte, og for penge hjælp, til de mange regninger der kom dumpende ind ad døren :)

Uden jer ville vi ikke være nået så langt :) :)

Søndag den 6. juli 2008, var jeg oppe at sidde på Amadeus igen, jeg fik mig en flyvetur af ham, men landede på benene, heldigvis. Efter denne tur ville jeg ikke helt op igen, og min underviser hoppede op, han tog det stille og roligt her, og der var ingen ting, min part kom op at sidde på ham , og der var der heller ingen ting, jeg kom så til sidst op at ligge på ham , og dette gik fint..

Mandag den 7. juli 2008, var jeg oppe at sidde igen, han var rigtig dejlig, jeg kunne selv skridte rundt på ham, uden han havde longe på, jeg kunne ligge ben til ham, drive ham frem via sæde, og jeg måtte benytte tøjlen. Det var dejligt så nu går det fremad :)

Mandag den 11. august skulle vi til fakse dyrehospital (igen), men denne her gang, for at kunne få foretaget en kikkertundersøgelse af luftvejene.. Han blev så samtidig lige tjekket for halthed, og ja, han var jo så halt på venstre forben .. Øv øv.. Når , men han fik foretaget den der kikkertundersøgelse , og han havde en masse hvidt tykt slim liggende i luftvejene , så han skulle have en masse forskelligt pulver de næste 14 dage, også skulle han på spåner i stedet for halm..
Han skulle så også skridtes de 14 dage , for at se om det med benet kunne blive bedre..

Søndag den 24. august 2008:
Min underviser og jeg tjekkede Amadeus for halthed, og ja, han var selvfølgelig stadig halt .. ØV øv..

Tirsdag den 26. august 2008:
Jeg snakkede i dag med dyrlægen , han skal have taget nye røntgenbilleder af begge forben, så hun kan se om det er det gamke der er brudt op igen, eller om det er noget andet der er galt denne her gang.. Han skal end på fakse dyrehospital i næste uge , torsdag den 4. september 2008, også overnatte der til fredag den 5. september , hvor han så skal tjekkes ...

Fredag den 5. september 2008:
Jeg har i dag , lige hentet Amadeus nede ved dyrlægen .. Det var ikke positivt .. Den gamle skade, hovledsbetændelse, den var væk, takket være min nye smed :D Men han har desværre fået gigt i begge forben, omkring hovleddet.. Der er ikke noget at gøre siger hun , så nu venter jeg bare på en attest og på forsikringen, også kan jeg aflive ham !!


Efter han er blevet dårligt gående igen, er han blevet mærkelig.. Nogle dage er han meget nervøs, der kan man næsten ikke strigle ham eller nusse med ham, og andre dage hopper han nærmest end i ens lomme, fordi han ønsker så meget tryghed ...

Det var lidt for denne gang :)
Kommentér på:
Anden særlig race Amadeus - RIP 2/10 2008
Annonce