{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Dina 1997

4.266 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Jacqueline H
Kvinde | 32 år | Oprettet: 11. apr 2006


Fjordhest Dina

Fødselsår:
1997
Højde:
1.44 stg
Temperament
Rolig og dejlig omgængelig hoppe :)
Gangarter
Middel
Stævner
Kåret med 7 i helhed som 4 års
Stamtavle
F: Orion Halsnæs - Kåret med 9 i helhed + Årets hingst 1997
FF: Knast halsnæs 1. Kl
FM: Julie halsnæs - kåret med 9 i helhed + Bronzemedalje

M: Lis 2 kl. A
MF: Knas Engvang
MM: Midde 2 kl. A

osv.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Dina er en meget omgængelig hoppe, som alle kan omgås. Hun er altid rolig og fornuftig i alle mulige situationer, men dog er hun en følsom hest. Man kan styre hende rundt med en sy-tråd hvis man ville.Hun er meget stabil på tur, og er ikke den hest der løber, men fare blot sammen hvis noget skulle forskrække hende.
Da jeg købte Dina var hun stærkt overvægtig. Da der skulle laves handelsundersøgelse på hende, kunne dyrlægen ikke finde hjerte lyden på hende pga. fedme. Efter hun havde været hos en uge, blev hun desværre svært forfangen, og jeg var meget tæt på at miste hende. Selv dyrlægen havde sagt at jeg ikke skulle regne med at hun ville overleve denne tur. Hun blev så sat i sandboks i 2 måneder, med hø og vand, og kom sig heldigvis lige så langsomt. Efter den hårde tur i boks, begyndte jeg langsomt at motionere og ride hende, og kondi havde hun ikke noget af, så vi startede lige så langsomt op. Hun blev bedre og bedre, og kiloene begyndte også at rasle af. Jeg købte hende sammen med en lille selskabs pony, men den døde desværre pga. overvægt en uge efter den kom til os.
Hun er en hest som kan stå stille i 14 dage, eller mere, og så kan man sætte sig direkte op, og tage en ridetur, uden hun vrikker med ét øre. Hun er også den hest jeg vil begynde på, når jeg kan ride igen, da turen med en hesteulykke som resulterede i et brækkede ben har sat sig lidt, og jeg er af den lidt nervøse type, så hun vil være den perfekte opstarter hest for mig.

Feb 08:

Så var jeg oppe at ride på Dina igen efter 6 måneders pause, pga. jeg har haft et skadet ben. Nøj hvor var det dejligt. Dina var bare så cool. Hun var helt stille og rolig. Aldrig har jeg nydt en enkelt skridttur så meget. Nu håber jeg snart vi kommer mere igang igen, og tager det lidt mere seriøst hen af vejen ;)


Juli 08:
Så har dina været til hingst, og vi håber selvfølgelig på hun er drætig :)

Juli 08:
Jubii! Så er Dina konstateret drægtig, og har termin i starten af juni 2009. Så er der bare at håbe på at hele forløbet går som det skal ;)

Juni 2009:
D. 4/6 kl. 02.30, fødte Dina et lille og svagt hingsteføl. Dina har været alvorligt syg under det meste af drægtigheds forløbet, og vi har været meget tæt på at miste hende. Hun var så langt ude, at hun stod med blåt tandkød, og var nærmest døende, og vi måtte i hast køre hende afted til en dyrlæge som kunne tage en som hende. Dyrlægen der var ude at kigge på hende den dag, tvilvlede på om hun ville overleve i traileren derud.
Dyrlægen mener hun har haft noget lignende Svangerskabs forgiftning, hvilket er sjældent. Hun har måtte været indlagt mange gange, og har fået meget og stærkt medicin, og vi regnede derfor alle med at hun ville smide føllet. Men som en lille fighter både mor og føl er, overlevde de begge, hvilket er et stort mirakel :-)
Kommentér på:
Fjordhest Dina
Annonce