{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser - Christa (Blackie) [Himmelhest] 2002

13.556 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sarah&Alba-tossen
Kvinde | 30 år | Oprettet: 14. jan 2008


Frieser - Christa (Blackie)

Fødselsår:
2002
Højde:
Ny d. 28. juli -09:
Vi målte hende i dag, 159 cm, sagde måleren, men jeg ved ikke helt om, den var helt præsis. Så hun er ca. 160 cm. Men syner større .. :)
Temperament
Rettet d. 9/6-09:
Hun er RIGTIG sød og rolig, hun er blevet virkelig tillidsfuld, hun står nærmest og sover på staldgangen. Og hun er begyndt at lade vær' med at blive nervøs over alt. Vi er begyndt at gå ture, og hun er kun meget opmærksom, og hvis der er noget hun bliver "bange" for så hopper hun kun ét skridt frem eller tilbage .. :)
Gangarter
Rettet d. 8. juni 2011:

Hun er rigtig yndefuld når hun traver og galoppere rundt på folden, hun er en rigtig blæremås en gang i mellem. Højtstillet og med høje knæløft viser hun sig gerne frem på folden. Og hun kan fandeme komme op i fart - når hun har lyst..
Under rytter gider hun ikke altid at flytte benene som hun ellers kan. Men vi er begge blevet meget bedre, og ifølge min underviser er hun blevet MEGET bedre i traven og galop'en ..
Det har også hjulpet at hun har fået sko på, synes jeg, det lader lidt til at hun er blevet mere bevidst om hvordan hun sætter fødderne .. :)

Men hun er ikke en "gummibold", som jeg kalder det, hun er en tung hest, og det har da også noget at sige for hendes gang .. Typisk frieser-gangarter - når hun vil .. ;)
Stævner
Niksen :) ..
Ikke endnu ..

NYT d. 16/02 -11:
Vi arbejdede på at komme til at starte stævner i 2011, men pga hendes benskade gik træningen i stå .. Så vi må se på hvor langt vi når - genoptræningen af benet er i gang, og hendes kondition leder vi også efter, den er formentlig blevet væk i boksen .. :D

NYT d. 8. juni 2011: Jeg har fået ny underviser, og hun mener at vi kan komme til at starte stævne sidst i august (2011), fordi Blackie har udviklet sig meget på kort tid. Hvis hun fortsætter med sin udvikling i samme tempo, så er det muligt at vi kan komme til at starte før, men vil ikke sætte næsen op efter det - så nøjes med at krydse fingre for at vi kan starte i august .. :)
Stamtavle
Hendes stamtavle er "væk", hun er vist en ups'er ..

Hun er registreret i KWPN, men i hendes pas står der frieser ved racen.
Men det er også fløjtende ligegyligt, for jeg bruger hende som ridehest. Og det er ikke stamtavlen der gør hesten god.
Køn
Hun er en meget køn HOPPE med store bogstaver ;D
Bemærkninger
Blackie hedder rigtig Christa, men det ville vi altså ikke kalde hende, da én af min families venner også hedder det, så derfor hedder hun altså Blackie - og nej, jeg havde ikke den bedste fantasi som 13-årig ;-)

Blackie er svær at beskrive, hun er ret speciel, og det siger jeg ikke bare fordi hun er min. Hun er en enmands hest og vi er blevet knyttet rigtig godt til hinanden. Synes jeg, hun kender mig og jeg kender hende, og vi er gode til at forstå og forudsige hinanden :)
Og hun er blevet meget tillidsfuld, men det har også taget 4 år at gøre hende så tillidsfuld. Da jeg fik hende, var hun i sit eget lille univers, som der var bygget en stor tyk mur om, hun var utilregnelig, i sindsyg dårlig foderstand, bange for alt -også mennesker.
Nu er hun meget bedre, men hun har også været i 7 måneders træning/tilvænning til mennesker hos Mia Lykke Nielsen, og i 1½ måneds tilridning hos Torben Andersen, og resten af tiden, har vi brugt på at kende hinanden ..

Her kommer lige lidt om hendes fortid: Hun blev købt på et marked i Holland, da hun var 6 mdr, af en mand. Der fik hun et føl hos ham (rimelig tidligt tror vi). Så blev hun solgt til et sted i Jylland, hvor den der ville købe hende sprang fra. Så solgte det sted (der havde købt hende af manden i Holland), til et stutteri her på Sjælland. Hvor min moster og hendes veninde, købte Blackie og en anden frieser. Min mosters veninde, gad så ikke købe hende alligevel, og havde min moster lagt penge ud for hendes veninde, og hun ville jo så miste pengene. Så min mor og far købte hende, så jeg fik halvdelen af hende i konfirmationsgave (den anden halvdel er min mors/fars, indtil jeg selv kan betale den halvdel). Så det var sådan hun endte hos mig :D -og hos mig bliver hun! <3

Jeg rider dressur på hende - hun er HELT sikkert IKKE en spring hest (hvilket jeg så heller ikke mener en frieser er, jeg er af den overbevisning at en frieser ikke hører til på en springbane), og det har hun også selv fortalt mig, at hun ikke gider at springe.
De gange jeg har forsøgt mig lidt frem med nogle små spring, har hun stået og iagttaget mig og er derefter gået hen til springet, skubbet bomen/bommene ned på jorden, også gået henover. :)


NYT NYT d. 5/2 2013: Idag har vi været på Højelse Hestedyreklinik, for at få tjekket det højre bagben, som hun har trukket på. Ved bøjeprøven viste det sig at hun ret meget halt, så hun kom både i røgten og blev scannet. Det vidste sig at der var en gammelfraktur (formentlig fra den vinter for 2 år siden, hvor hun lavede en slem kodeledsforvridning), som nu driller i kodeleddet. Hun er nu sat i behandling, hvor hun har fået noget medicin for det og skal have smertestillende i 8 dage. Samtidig skal hun have boksro i 3 uger indtil vi igen skal til et tjek på Højelse Hestedyreklinik. Hun må komme ud og gå i 20 minutter om morgenen og 20 minutter om aftenen.
Så vi håber på det bedste.


NYT d. 2. april -13: Det går ikke særlig godt med Blackie-pigen. Behandling har ikke virket, så nu snakker vi med forsikringen om en alternativ behandling. Men der er ikke fantastiske odds for at hun bliver rask igen.
Så indtil videre står hun bare på sygefolden og nyder det gode vejr - hvilket er dejligt at se, da hun tilsidst bare virkelig ikke gad at være i boksen.


-----------------------------------------0------------------------------------------
Jeg skal desværre sige farvel til min bedste ven gennem næsten 8 år imorgen d. 26/11 -13. Pga. en kronisk halthed/urenhed på højre bagben.
Vi har nu gjort alt det sidste år - vi har forsøgt med alle behandlinger, men intet har virket.
Kommentér på:
Frieser - Christa (Blackie)
Annonce