{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Lillelunds Anja (Addi) R.I.P 1998

2.670 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

...Gulemulerne...
Kvinde | 38 år | Oprettet: 7. maj 2007


Dansk Varmblod Lillelunds Anja (Addi) R.I.P

Fødselsår:
1998
Højde:
167 stg
Temperament
Hun har desværre været en del igennem. Blandt andet 10 handler på 3 år og det må man sige hun har taget lidt skade af. Hendes temperament er derfor blevet meget vågnet over for nogle typer mennersker, og kan være temmelig varm at ride. Er heller ikke helt trafiksikker, da der helst skal kigges på alting.. Men på stald fuldstændig rolig.
***** OPD*****
Addi kunne ikke stå bedre sted end, hvor hun står. Hun er så tryg og virkelig en glad hest. Hun er blevet meget rolig efter at være kommet i fol, og ændret hendes status fra underhest på folden til fører hoppe.
Gangarter
Tja nu er jeg ikke specialist i det, men hendes trav plejer at frembringe et wauw.. :)
Hun er en fornøjelse at se på, men slet ikke til at være på...
Stævner
Ingen desværre pga hendes benskade og angst for trailere
Men har d 4/7 2008 været til kåring i ZFDP og gik i hovedstambogen med 8 i type
Hvis hun engang kommer i form skal hun ud og prøve det. Giver dog ingen garanti for vi når banen rundt. hehe
LC 1 Lundgaard 58,3%. Hun havde stået stille pga helt op til stævnet pga føl og var kun redet i en uge op til. Men hun gik super godt og det blev til en 2. plads.
LC 2 Lundgaard 60,58% 2.plads.
Stamtavle
Far Andiamo (Elitehingst)
farfar Abzats

Mor Fijitta DS
Morfar Frühling ( Elitehingst)
Mormorfar Lorbas DH
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Meget køn og middel stor hoppe, med et kønt hovede og hals.

Jeg ville handle hende tilbage, men den skæbne jeg kunne sende hende tilbage til. havde jeg ikke samvittighed til. Hun har knyttet sig så meget til mig, så ingen andre duer, når jeg er i stalden. Lukker jeg hende på ridebanen for at blive luftet sammen med en anden hest, løber hun rundt og kalder og kalder indtil jeg forbarmer mig over hende og henter hende ind.
Det samme gælder hvis jeg lukker hende på fold... Står jeg på sidelinien, kan hun godt græsse, sammen med den anden hest, men forsvinder jeg er hendes verden fortabt. Hun bener rundt til hun er helt skum svedt også er det lige gyldigt, hvor halt hun er. Hun skal bare finde hendes mor :) Når hun er ifolet hviler hun langt bedre i sig selv, men finder altid en hest på marken som er hendes soulmate :)

D 26/4 2008 Kører vi hende ud til cremello hingsten Crown´s Blue Pearl


D 11 maj 2008 er hun blevet bedækket med Crowns Blue Pearl efter meget nøje og besvær. Først ville hun ikke komme i brust og da hun endelig kom det, ville hun ikke vise det foran hingsten. Nej han skulle bare have bank! Men ved en tilfældighed kom en anden hestegal hoppe sammen med hende også ville vi gerne, men heller ikke mere end to gange.

D 21 Maj forsøgte vi at køre hende hjem, men det ville dyret ikke. Den gik i stedet mega amok i trailern og sparkede rampen og bagbommen op og bøjede forøvrigt begge dele temmelig meget, hvor efter hun tog en tur ned af vejen også a h til. Men kun lige indtil hun fandt en indhegning hun ikke lige synes skulle stå der mere, så den lagde vi også lige ned! Intelligent er hun ikke lige altid :)


D 5 juni skal hun så scannes og hvis hun er i fol, så bedøves også går turen hjem ad.. Ellers må hun blive lidt længere

D 6 juni 08 Addi er lige blevet scannet drægtig i går så hun fik ikke mindre end to omgange bedøvelse, da damen vågnede temmelig meget da hun så traileren. Var også ude og ride hende og aldrig har hun da været så sød :)

Update d 27 juni 08
Addi er nu blevet scannet på 35.dagen og er stadig drægtig, så nu skal der gerne komme et føl til næste år.

D 4 juli skal vi til kåring i ZFDP ved Crown Horse, så det bliver spændene!

Kårings karakteren er følgende:
8 type, 7 gebäude, 6 i korrektheit gang, Schwung 6, gesamt 7, Gesamtbewertung 7

---------Opdatering--------
August 08.
Jeg kan nu ride hende på lige fod med en almindeige hest, da hun efter at være kommet í fol er blevet rolig, så rolig. Vi rider nu alene i trafikken og kan sågar ride unden sadel og hovedetøj på hende. Det har jeg aldrig kunne før! Mega fedt!
Er bare så glad for hende pt! Til min store erfaring har jeg fundet ud af, at byg og havre gør hendes hovsenebens betændelse værre. Så nu skal der laves speciel foderplan til damen.

**********OPDATERING D 18 MARTS****************
Addi er nu godt tyk og føllet sparket nogle gange så hele hendes mave gynger fra side til side. Der er i dag kun én månede tilbage til hendes termin...YESSSS :D Glæder mig vildt meget.
Addi har siden sidst fået konstateret en stivelses sygdom og har klaret hele vinteren haltfri. Vildt fedt fra sidste år, hvor hun stod halt hele vinteren. Så snart hun har folet skal hun igang med at lave noget igen..

D 3/5 2009 folede Addi de smukkeste lille hoppe føl. Jeg havde holdt øje med hende hele aftenen og fik en overnatnings lejlighed ved en nabo, så da jeg kom i stalden kl 3,15 lå den bette halvt ude af hende og kiggede over på mig. Jeg skyndte mig at få hende hevet ud og hen til mulen på Addi også skulle Addi og jeg lige finde styrken sammen til at få hende op på benene igen. Hun er en kanon mor!
I år skal hun ifoles med Herluf Firfod og forventet termin er d. 30/4 2010.
OPD: Feb 2010
Det går rigtig godt med Addi og hendes ben efter overgang til stivelsfattigt foder. Hun trives og maven vokser og vokser. I år er der dog ikke så meget gang i følle derinde som sidste år.

-------------Opdatering--------
Marts 10 abortede Addi desværre med to hingste føl, 2 mdr før termin. Rigtig øv, men ikke noget at gøre ved. Jeg har jo stadig fantastiske Gule:)

Maj 10
Hun er igen ifolet med BP,så endnu en gul én til næste år. Denne gang er hun scannet drægtig på 16.dagen. Utroligt nok hun blev det, da ægget var gået d. 24/5 da hun blev insemineret, så havde ikke regnet med det! Men fedt er det!

Øv øv hun absorberede ægget, så vi måtte på den igen. Hurra for min dyrlæge der lige ville scanne en ekstra gang!

Hendes termin er nu d. 14/6, hvor jeg venter en herlig lille palomino føl. Hun er her 4 uger før termin temmelig stor, træt, irritabel og enormt blød bag i.



D. 21/11 2011 sagde jeg farvel til Addi, min røde mule!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Lillelunds Anja (Addi) R.I.P
Annonce