{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Holstener Coriana Hope 2002

5.189 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anette W D
Kvinde | 55 år | Oprettet: 6. jul 2007


Holstener Coriana Hope

Fødselsår:
2002
Højde:
ca 172
Temperament
Hun har et utroligt roligt og omgængeligt gemyt. I brunstperioder er hun dog meget hoppet, hvilket gør, at hun bliver meget sippet, dog ikke når hun skal springe, så har hun ikke tid til at være sur. Hun går altid frisk frem og vil gerne arbejde. Når hun oplever nye ting, hidser hun sig ikke særligt meget op, men kan godt lure lidt på, hvad der venter hende. Selv en dyrlæge kan ikke påvirke hende, hun lader sig undersøge uden problemer og lader sig heller ikke mærke af grimme sprøjter o.lign.
Gangarter
Coriana er af springafstamning, så hun har en middel skridt samt trav og typisk dejlig holstenergalop.
Stævner
Vi har kun sprunget til et klubstævne og har ikke de store ambitioner om at deltage i mange stævner.
Stamtavle
Tyskavlet hoppe efter
F: Consens
M: Falke II
MF: Logan
FF: Capitol
MM: Medusa
FM: Enda
FFF: Capitano
FFM: Folia
FMF: Landlord
FMM: Zinda
FFFF: Corporal
FFFM: Retina
FFMF: Maximus
FFMM: Vase
FMFF: Landgraf 1
FMFM: Girane
FMMF: Maracaibo
FMMM: Lucinda

Køn
Skimlet hoppe - med en del hvirvler rundt på kroppen og især i manen.
Bemærkninger
Coriana er en rigtig springhest - hun har sprunget 150 cm med rytter, dog ikke med mig - jeg er for meget kylling! Har selv sprunget omkring 100 cm på hende. Løsspringer en gang om ugen, som hun elsker. Hun er meget social (skal helst hilse på alle heste, hun går forbi på staldgangen) og rigtig legesyg, når hun er på fold med andre ungheste. En rask galoptur og bukkespring er bare det bedste efter en dejlig rulletur.

Den 12/2 2008 har jeg haft Coriana et år. Hvor mon tiden blev af?
Tiden med hende er i alt fald aldrig kedelig.Rent ridemæssigt er det gået meget op og ned, men det er vel typisk, når man har en unghest. Glæder mig meget til, at teenagerperioden er forbi. Det bedste er dog, at hun er så dejlig rolig, og nærmest har udviklet sig til en rigtig nussetrold. Når min søn Christoffer på 8 år er med i stalden, elsker Coriana at blive nusset og striglet af ham.

3/3 Jeg har haft en rigtig god eneundervisningstime i dag, nu går det den vej, det skal gå:-) håber, at vi snart kan udvide øvelsesregisteret....

2/4 2008
Jeg har besluttet mig for at få eneundervisning i spring, så jeg får den fornødne tryghed i træningen.

Da Coriana er så meget hoppet i brunst, har jeg besluttet, at hun gennem foråret og sommeren skal sættes på hormonkur, som skulle dæmpe hende ned i brunstperioderne. Som det tydeligt ses på videooptagelserne fra 30/3 samt 1/4, kører halen rundt som en propel hele tiden. Jeg kan ikke lægge benene til hende, uden at hun enten småstejler eller begynder at bakke - og det er totalt træls. Samtidig er hun unghestefræk, så der er noget at se til. Mit temperament kan godt koge over, og det nytter jo ikke rigtig noget, så jeg håber, at hormonerne hjælper på hende, ellers må hun rides af en prof. et par gange om ugen.

28/4
Kiropraktoren skal se på Coriana 5/5 - det tyder på, at hun har ondt i ryggen:-(

5/5 Den var god nok - Coriana havde tre blokader i ryggen samt et skævt kryds, der stammer fra et fald på folden. Det har hun fået rettet på i dag. Vi har fået ordineret masser af skridtture i terrænet, longering i kørelonge samt lettere ridning over den næste måneds tid. Desuden skal jeg have en sadelmager ud med henblik på ompolstring af både dressur- og springsadel, som ligger for lavt bagtil - men det kan der jo heldigvis gøres noget ved:-)

17/5 Haft besøg af Anja Seidel, som har taget begge sadler med for at lave forskellige ændringer...

26/5 Nu er mine sadler færdige - venter på, at Anja kommer i denne uge...

19/6 Så har dyrlægen været på besøg - damen er blevet sparket på folden på venstre forknæ. Heldigvis synes der ikke at være sket skader på led, men hun skal have ro til starten af næste uge, hvorefter genoptræning kan begynde sille og roligt. I mellemtiden skal hun have medicin til at lette hævelsen samt varme omslag. Ærgrer mig over, at der hele tiden er nye hopper på folden, så de slås meget. Coriana er ikke den, der bare går væk - desværre.....

20/6
Min skovturshest:-) og jeg (nok mest mig) overvejer lige nu, hvordan fremtiden med undervisning mm skal se ud.....arbejder på sagen:-)

23/6
Så har jeg skridtet i dag, og det gik rigtig fint - heldigvis. Coriana skal have ordnet tænder på torsdag, og så er vi ved at være klar til at komme på sommerfold i den næste periode
:-)

7/8 2008
Jeg har besluttet, at Coriana skal blive der, hvor hun har stået på sommergræs og har opsagt min boks på rideskolen. Jeg håber, at hun, ved at gå meget ude, bliver mere afbalanceret.

For tiden rider jeg mange ture ud i det blå. Coriana arter sig fantastisk, så det er en sand fornøjelse. Men jeg skal til at tænke på lidt undervisning, så vi kan komme lidt i form igen:-)

2/10
Coriana vaccineret og chippet.

Oktober 2008
Coriana er blevet caslickopereret.

12/2 2009
Så er der gået endnu et år med Coriana. Jeg kan konstatere, at jeg er superglad for min HOPPE med alle hendes finurligheder. Især de sidste 8 måneder har haft stor betydning for den måde, jeg opfatter min hest på. Det har været sundt for os med en masse ro i alt omkring os:-) Visioner for det næste år:
1) mange hyggelige ture i naturen
2) spring fra april/maj - vi skal springe til næste klubmesterskab i BLR!
3) hygge, hygge, hygge
4) lære at komme i vandet
5) luftforandring

1/4 2009 flytter vi på BLR

15/7 2010
efter et forår præget af to omgange hovbyld, ondt i ryggen, så blev Coriana i dag ramt af forfangenhed:-(

17/7 rigtog godt nyt:-)
Coriana viser ingen tegn på forfangenhed - dyrlæge har visiteret og mener jeg slap med skrækken - har fanget hende lige på vippen

31/8 2010
Coriana er har slet ikke været forfangen, men har derimod fået konstateret Borrelia:-( som desværre kan vise symptomer i mange forskellige retninger - også forfangenhed. Desværre viser den nyeste blodprøve, at antistofniveauet er steget siden sidste blodprøve og dyrlægen må igen konsultere Landbohøjskolen for at finde ud af, om en treugers antibiotikakur skal påbegyndes øv øv

3/9 2010
Heldigvis slipper Cori med en 5 dages behandling, som påbegyndtes i dag. Håber snart, at hun er rask.

7/5 2011
Vi har startet vores første dressurklasse:-) Coriana var total cool under opvarmning, men synes at blomsterkummer og dommerbilen var lidt farlige:-) men alt i alt er jeg mægtig godt tilfreds med vores debut.

Nov 2011
Vi er begyndt på tanteholdet i sprigning - det går fint og nu med sikkerhedsvest:-)

3. maj 2012
Så har damen fået en p-indsprøjtning - er godt nok træt af hendes heftige brunster.

17. August 2012
Cori kom ud til Marie i seks uger, hvor hun hyggede sig meget sammen med damerne og hingsteføllet:-)

1. Oktober 2012
Cori blev flyttet til Stald Shadock - så jeg kunne ride lidt mere, har jo ikke noget trailerkørekort endnu. Shadock er fantastisk - det skulle jeg have gjort for mange år siden! Cori står i udeboks ved siden af to drengerøve og hun stortrives:-)))
Kommentér på:
Holstener Coriana Hope
Annonce