{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Kærgaardens Cayenne 2002

7.280 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lakse
Kvinde | 27 år | Oprettet: 31. jan 2007


New Forest Kærgaardens Cayenne

Fødselsår:
2002
Højde:
1.44
Temperament
Opmærksom og meget følsom.
Gangarter
Fantastiske gangarter, og dejligt frisk. Hun formår virkelig at løfte sine små ben!
Stævner
D. 15/17 August:

LC1 dressur: Det gik smadder godt, og vi kom på en 4 plads.

Gangartsklasse: Caja var rigtig sød, og hun fik flot bedømmelse.

Spring 30 cm.: Caja var også utroligt sød og frisk her, men vi fik desværre en bom på andet sidste spring, da hun ikke rigtig gider at løfte benene når det er så lavt.

Spring 60 cm.: Det gik også bare enormt godt! Vi kom ovenikøbet på en 3 plads, og fik en super flot roset!

Eksteriørklasse: Det var nok den klasse der gik bedst af allesammen! Vi trak rundt i ridehuset med hopperne, og så var der en svensk dommer som stod og bedømte, ligesom til kåring. Cayenne blev æreshoppe og vandt med karakterene 9 9 7 8 9. Hun kom med til "Best In Show" sammen med den bedste hingst, bedste vallak, bedste føl, og bedste gamle hoppe. Hingsten blev selvfølgelig kåret som "Best In Show", og så kom Cayenne på 2 pladsen. Jeg var SÅ stolt af hende!

- Jeg har startet mange stævner på hende efterfølgende, har bare ikke rigtigt fået taget mig sammen til at skrive dem ind :)
Stamtavle
Cayenne har fået to hingsteføl. Sølunds Royal, med NF hingsten Ronald, og Romeo's Geiger med NF hingsten Orchid's Pride.
Begge kan ses herinde på Hestegalleri :)
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Historien om Cayenne

Da min mor og jeg så Cayenne allerførste gang hos hestehandleren, havde hun faktisk allerede udset os på lang afstand! Vi kom for at se på et par 1´er ponyer, vi havde set på hestehandlerens hjemmeside, og da vi kom ind i salgsstalden fik vi med det samme øje på Cayenne, der som den eneste pony drejede hovedet og kiggede imødekommende på os. Så hende skulle vi jo hen og hilse på! Hun stod bare der i sit spiltov med dejlige kærlige øjne og ørerne helt fremme! Men vi vidste godt, at der også var privat opstaldede i stalden, og vi var overbeviste om, at hun var en privat hest - og ikke en salgshest! Så vi klappede farvel og gik videre ned i stalden, og så på et par stykker, der dog ikke var noget vi var interesserede i.

Da vi havde gået lidt rundt og kigget kom hestehandleren. Vi spurgte om han havde nogle gode 1´er ponyer - og med det samme sagde han: "jeg har lige fået en superlækker pony ind - den står herhenne!", og så pegede han ned mod Cayenne!!! Vi turde næsten ikke tro på det, men jo, han gik hen og trak hende ud, så jeg kunne strigle hende og se hende an. Vi tog hendes dækken af og blev meget overraskede over at se hvor lækker og velplejet hun så ud. Hun var klippet, skoet, i fin foderstand, harmonisk kropsbygning, pæne lige ben, smukt og udtryksfuldt hoved. En tip top pony med flot eksteriør. Og et dejligt imødekommende sind!

Jeg striglede hende, fik sadlet hende op og red i ridehuset i ca. 20 minutter. Her oplevede jeg en pony, der havde en fantastisk gang i alle gangarter, gik til bidet med det samme, var samarbejdsvillig og energisk. Men jeg lagde også mærke til, at hun havde en meget følsom bagpart og piskede meget med halen. Jeg oplevede også, at hun lavede små bukspring, men jeg kunne på det tidspunkt ikke gennemskue om det var et utryk for energi, eller om hun havde ondt. Efter rideturen besluttede min mor og jeg, at vi gerne ville have hende på prøve for at se om hun var noget! Det var i orden med hestehandleren. Og et par dage efter ankom hun til Suså Hestesportscenter!

Det første vi gjorde var at bestille tid til en handelsundersøgelse, så vi kunne få afklaret om der var nogle alvorlige "defekter". Inden denne undersøgelse red jeg lidt dressur på hende, hvilket hver gang var en fornøjelse og gav fremskridt. Men jeg oplevede stadig at hun havde en meget følsom ryg, hvilket man også kunne se når man striglede hende og strøg hende med en hånd over ryggen. Vi kunne måske ane at der var et problemområde her..

Da dyrlægen kom et par dage efter og skulle lave den kliniske handelsundersøgels var vi meget nervøse, for vi var allerede faldet pladask for hende!! Alting gik dog godt inkl. bøjprøven, men......da hun skulle longeres på hård bund var hun desværre 1-2 grader halt på begge forben. Vi var bare så kede af det! Og da han skulle undersøge hendes ryg kunne han, som vi måske havde gættet, konstatere at hun havde smerter i saddellejet. En mindre anmærkning kom omkring hendes tænder der var spidse, og så havde hun ulvetænder. Min mor så meget alvorlig ud og dyrlægen mente ikke vi skulle købe hende, da der var en del problemområder. Han afviste ikke at det kunne være bagateller, men han anbefalede i hvertfald at hun skulle undersøges nærmere, hvis vi ville købe hende.

Dyrlægen kørte og min mor rystede på hovedet. "Nej, Laura...det går altså ikke...jeg ringer til hestehandleren og siger han skal hente hende.." Det var som en ond drøm og jeg blev fuldkommen knust og græd bitre tårer...det var bare for hårdt....skønne og søde Cayenne!!! Men ja, det var nok det mest fornuftige, vi måtte selvfølgelig sige farvel til Cayenne. Det kunne ikke være anderledes.

Vi kom hjem og jeg skulle så finde nogle andre heste på hestenettet. Min mor fandt også et par stykker...men ingen så skønne som Cayenne. Alle heste stod i skyggen af Cayenne.

Det værste var at hestehandleren ikke havde tid til at hente Cayenne - så vi tog jo ud til hende hver dag og passe og plejede hende, trak ture med hende, gav hende lækkerier og nussede om hende. Vi elskede jo hende stadig!

Min mor kan godt være stædig engang imellem - og hun begyndte at søge oplysninger om Cayennes historie. Hvad var der dog sket? Hun var jo en ung hoppe på bare 5 år! Tilmed kåret og af fin afstamning! Bid efter bid blev historien efterhånden stykket sammen. Vi fik kontakt med et stutteri, der havde hende i en periode og brugte hende som avlshest og de kunne fortælle, at da de solgte hende til den næste ejer, var hun i tip top stand både helbredsmæssigt og mentalt. Hun var blevet kåret og havde bl.a. fået fine karakter for hendes ben. Tidligere ejer havde købt Cayenne fra stutteriet og kun haft hende under et halvt år inden hun røg til hestehandleren! Vores teori var at hun måske var blevet alvorligt skadet eller havde en ryg- eller bensygdom. Min mor ringede til hestehandleren og spurgte ham om der evt. var røntgenpapir eller andet der kunne dokumentere, hvad der var sket. Og der var vi heldige, for han henviste til en dyrlæge, der havde røntgenbilleder liggende!! Så telefonen blev grebet og vi fik fat i dyrlægen, som lovede at hun nok skulle finde alle papirerne, når hun havde tid! I mellemtiden skulle vi lige ringe til hestehandleren og sige at han ikke skulle hente Cayenne lige med det samme!! Da dyrlægen endelig ringede tilbage d. 13. februar var det med ret gode nyheder! Hun var ren i røntgen! Men hun var blevet redet med forkert saddel og havde derfor en meget øm ryg, hvilket havde forplantet sig i hele kroppen. Muligvis var det også derfor hun havde udvist halthed på forbenene. Vi havde i ventiden longereret hende - uden at se haltheden mere. Så de ugers ventetid med fred, ro, fold og afslapning havde været tiltrængt og godt for Cayenne.

Min mor kom ud på Suså Hestesportscenter og fortalte mig at hun godt turde købe Cayenne, nu hvor hun vidste at røntgenbillederne var fine. Men at vi skulle genoptræne hende stille og roligt hen over foråret/sommeren, købe en god sadel til hende, få ordnet hendes tænder (ulvetænder kan påvirke hele kroppen negativt!!), få god smed til hende og i det hele taget tage os godt af hende og give hende lange perioder med hygge og afslapning på fold. DET VAR DEN BEDSTE DAG I MIT LIV - og jeg gav Caynne et ordentligt knus!

Dagen efter tog vi ned til hestehandlerne og købte hende! Da vi kørte hjem var vi glade, optimistiske...og meget lettede!!!

Vi købte Kærgaardens Cayenne d. 14. februar 2008 <3



Cayenne er udlånt til familien Bauerfeind som giver hende uendeligt meget kærlighed og opmærksomhed! Jeg kunne ikke ønske mig en bedre familie til at tage sig af hende. Hun bliver brugt til en masse stævner, men også til hyggeridning og meget andet i hverdagen!
Kommentér på:
New Forest Kærgaardens Cayenne
Annonce