{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Bæk's Florence ~ Soulmate ~ R.I.P d. 23/01-201 [Himmelhest] 1994

5.833 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Bæk's Florence ~ Soulmate ~ R.I.P d. 23/01-201

Fødselsår:
1994
Højde:
I hendes parpir står der at hun skulle være 166.
Vi har nu målt hende til ca. 169 - 171.


Temperament
Fleur havde et rigtig dejligt temperament!
Men nogle gange kunne hun godt blive alt for varm også blev hun meget hurtig hidsig hvis hun ikke lige fik sin vilje.
Gangarter
Fleur's gangarter har aldrig været de bedste, især ikke hvis man havde dårlig ryg.

Skridt:
- Meget hurtig med små skridt og kunne ikke slappe af.

Trav:
- Traven var klart den bedste. Jeg elskede den simpelhent hvis hun slappede af.

Galop:
Ret så vild efter sin skade i traileren. Men kunne godt gå ind og lave en rigtig dejlig blid og rolig galop hvis hun altså gad.

På tur var hun den bedste! kunne tænde af på et øjeblik og var altid med på en god lang galop i fuld fart, men slappede af og hørte helt efter hvis det kun var med et træktov om halsen
Stævner
Efter hvad jeg ved har hun ikke startet noget overhovedet!
Det var meningen, men jeg vil hellere være fair overfor min hest og lade være med at sætte hende i en trailer igen.
Stamtavle
DV DH 4526 kronet på venstre siden at halsen. Så ja hun er Hovedstamsbogs hoppe.


Far: Boheme DH 364.
Farfar: Bolero.
Morfar: Fürhling.

Mor: Florin DH 2571.
Farmor: Achilla.
Mormor: Edelwiess.
Køn
En dejlig (s)køn rød varmblods hoppe.
Bemærkninger
Fleur fik jeg 2006/2007, da jeg altid havde ønsket mig en hest og fordi jeg manglede en ven jeg kunne stole på og være sammen med.
Fleur var den første hest jeg så og efter meget lidt overvejelse stod hun ude på Rolighedens Ridecenter, hvor hun har stået i 3 af de år jeg har haft hende og de sidste 2 hos Jyderup Rideudstyr.
Fleur er en super dejlig hoppe hvis man ved hvordan hun er! Hun virker meget voldsom for nogle da virker stor at se på (pga hun er lidt for tyk)

Fleur's skade:
I 2009 havde min underviser sagt at det snart var tid til at starte lidt stævner (vi var lige noget til la øvelserne og hun gjorde det så flot!) men jeg ville lige se hvordan hun var, så vi skulle lige en tur til Kildegården eller KBS og prøve hende.
Hun gik helt firvilligt op i traileren og stod ligeså pænt og ventede, vi lukkede bag klappen og stille og roligt lukke op døren ind til traileren.
Vi kørte 1 meter og traileren begyndte at "flytte" sig meget og jeg skyndte mig indtil hende for at få ro på hende, jeg stod så inde hos hende den anden gang vi prøvede og vi nådede 2 meter. Fleur var gået fuldstændig i panik, og havde lagt sig ned hvor hun sparkede mod skillevæggen og bagklappen, så der gik lidt hul i den. Fleur havde fået sit hovede på en eller anden måde under den forreste bom, hvilket har gjordt at allerede der havde hun brækket en rygvivhel (staves) Fleur lå fast i næsten 2 timer! hvor hun bare havde lagt og panikkede. Hun var både skræmt og bange da hun kom ud og vi besluttede at jeg lige skulle ud og gå lidt med hende så hun kunne falde lidt ned.
Hun fik en kiropraktor ud 2-4 gange på 1 måned og skulle stå stille i 2 måneder så hun kunne falde på plads igen.
Så i 2011 (i år) fik jeg en anden underviser som sagde at der var noget med ryggen, bagparten og hende bagben, og vi burde få det tjekket (hun var meget voldsom når vi red og kunne ikke slappe af, og dem nede i stalden red ikke hvis jeg var derinde med Fleur for de og jeg vidste overhovedet ikke hvordan hun ville være den dag) Vi fik så Cecilie Stadkler (staves) ud og hun sagde så at hun havde brækket ryggen/rygvivhel (staves) flere stedet og det var utroligt at hun ikke havde været værre at ride. Vi fik så afvide at hendes ryg ikke havde vokset rigtigt sammen så den var meget skæv.

Så derfor er Fleur ikke ridehest mere! jeg vil ikke gøre så hun får ondt igen eller noget, så nu bruges hun til skridt ture og hyggehest!
Fleur har nu stået halt siden Oktober/november og det er muligvis på vej til at blive kronisk, men vil ikke køre hende ned til Faxe dyrhospital eller hvad det er, da jeg ikke vil sætte hende i en trailer igen, om hun så bliver bedøvet så skal hun ikke da det ikke er fair overfor hende..
Vi er nu bidløse (mig og Fleur, ikke mig og Olivia)

NYT d. 18/01-2012
Fleur er nu skadet og er stok halt. Hun kan ikke komme ud af boksen da hun har alt for ondt! Vi fik valget af at slå hende ned allerede imorgen, men da vi ikke er klar til at give slip endnu venter vi weekenden over og hvis hun ligger sig i løbet af de næste dage skal hun have det sidste farvel da hun har ondt! Fleur er nu på noget smertestillen og skal være det til og med søndag.. Vi skal snakke med dyrlægen igen på mandag og er det ikke blevet bedre er det enden og hun for det sidste farvel kys og kram! Jeg troede jeg var klar til at give slip men det er jeg så ikke hvilket også er grunden til vi venter..

NYT d. 20/01-2012
Fleur har stået i sin boks siden tirsdag tror jeg og hun kommer over i ridehuset når der er plads. Jeg mener dog at dette kun er fordi hun er på smertestillen men i det hun træder ud af boksen er hun stokhalt igen og støtter sig meget op ad en. Men hun får en lille potion smertestillen på søndag også må vi se om hun vil gå frivilligt ud af boksen der..

Fleur bliver med stor sikkerhed aflivet her i dag eller engang imorgen da hun ingen smerter skal have mere

Tirsdag d. 23 januar!
Fleur er blevet aflivet! Det var det bedste for hende for hun havde meget ondt.. Jeg savner den hest sindsygt meget allerede og har først nu fattet at hun er væk. Olivia savner hende self. meget men jeg håber på at en pony (emil) nede fra stalden har lyst til at holde hende med selvskab indtil jeg finder mig en ny

Det viser sig at Fleur havde 3 mus i hjøre forben, hvilket ejer ikke har haft fortalt os dengang vi var ude for at se hende. Havde vi vidst det havde vi self. ikke købt hende, men må sige hun har haft holdt sig godt.

Fleur er en hest der kæmpede for sin rytter! Havde Fleur lidt ondt forsatte hun til hun ikke kunne mere. Fleur har lærte mig at man aldrig skal give op.. Med alle de magt kæmpe, fald, skader, tårer vidste det sig at der altid var lys på den anden side!
Da vi købte Fleur var hun meget utålmodig, havde sin egen meningen, sur, stædig, lidt sky. Men efter nogle måneder blev hun den sødeste hest, kom ude på folden også når de lige var kommet på græs.
Fleur har vundet og kæmpet sig frem til hendes plads hos mig, og hun vil aldrig blive glemt.. Havde jeg haft muligheden for at sige farvel til hende igen ville det være den bedste dag! Jeg fik desvære ikke noget at se hende på selve dagen da toget åbenbart var forsinket, men er glad for at Henriette ville tage hende, men fortryder at jeg ikke var hos hende om søndagen og om mandagen da det skete!!

R.I.P Fleur, du vil aldrig blive glemt!!

Det værste savn, er det savn man har til en, man ved man aldrig ser igen

Den dag i dag savner jeg Fleur helt ubeskriveligt meget. Fleur var en meget sær hest og ikke mindst speciel, årene med Fleur har været meget op og ned men vi fandt endelig grunden, dog fandt vi den forsent. Selvom der er gået over 1 år betyder hun stadig helt vildt meget og vil stadig se tilbage på alle minderne med hende og ikke mindst hvad hun har lært mig
Kommentér på:
Dansk Varmblod Bæk's Florence ~ Soulmate ~ R.I.P d. 23/01-201
Annonce